My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Από το Μάη πρόσβαση στα αρχεία

Τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταστέγασης των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) στο Κιλκίς.

Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, μετά από επικοινωνία του με το Υπουργείο Παιδείας διασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση, τόσο για τη μετεγκατάσταση όσο και για τον εκσυγχρονισμό του παρωχημένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ο οποίος δεν μπορεί πια να υποστηρίξει το έργο και τη δραστηριότητα των Αρχείων και τις ανάγκες επισκεψιμότητας και μελέτης τους.

Την αρωγή του κ. Γεωργαντά ζήτησαν τα στελέχη του Τμήματος ΓΑΚ Κιλκίς, με τα οποία είχε συνεργασία την περασμένη Δευτέρα.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία της μετεγκατάστασης σε νέο μισθωμένο χώρο 410 περίπου τ.μ., επί της οδού 21 Ιουνίου, για τον οποίο το μισθωτήριο υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως τονίζει ο υφυπουργός, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Κιλκίς διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη συγκέντρωση, τη διάσωση και τη διατήρηση των αρχείων της ιστορίας και της οικονομικής και κοινωνικής πορείας του Νομού μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διατήρηση της παράδοσης αλλά και της εθνικής και τοπικής μνήμης.

Οι πολίτες του Κιλκίς και οι ερευνητές θα έχουν από τον ερχόμενο Μάιο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης και αξιοποίησης των Αρχείων.

Σχολιάστε