My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Από τον Φίλη στον Μπουτάρη

Του Τάκη Μίχα.


Αναμφίβολα είναι τεράστιες οι ιδεολογικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας στην επίθεση εθνικιστών και ακροδεξιών εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Αναμφίβολα είναι τελείως υποκριτική η τάχα αποδοκιμασία της βίας από στελέχη της Ν.Δ.

Διότι η Ν.Δ. με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της έχει δώσει το πράσινο φως για τη δίωξη ατόμων που τυχαίνει να έχουν διαφορετικές από τις κρατούσες απόψεις για τα περίφημα «εθνικά θέματα». Ανεξάρτητα μάλιστα από το πόσο καλά τεκμηριωμένες είναι αυτές οι απόψεις…

Ας πάμε πίσω, στον Νοέμβριο του 2015. Τότε, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είχε δηλώσει ότι τα εγκλήματα εναντίον των Ποντίων αντιπροσώπευαν «εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία». Να σημειωθεί ότι τις απόψεις του κ. Φίλη ασπάζεται η τεράστια πλειονότητα των ιστορικών και εθνολόγων παγκοσμίως.

Οι απόψεις του τότε υπουργού Παιδείας προκάλεσαν, ως αναμενόταν, τεράστιο σοκ στις διάφορες ομάδες συμφερόντων που ταυτίζονται με τη διαιώνιση της άποψης ότι επρόκειτο για «γενοκτονία». Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ. Ολα αναμενόμενα.

Αυτό όμως που δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο ήταν το γεγονός ότι 45 βουλευτές της Ν.Δ., κόμματος υποτίθεται «ευρωπαϊκού» και «φιλελεύθερου», αντιμετώπισαν μία ιστορική διαφωνία ως «εθνική προδοσία», κατηγορώντας τον κ. Φίλη για Τούρκο πράκτορα («προσφέρει καλές υπηρεσίες στους Τούρκους κεμαλιστές»).

Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχώρησαν ζητώντας την αντιμετώπισή του ως κοινού εγκληματία («ζητούμε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη», έλεγαν). Με άλλα λόγια, η ιδεολογική διαφωνία μετατρέπεται σε πρακτοριλίκι και ο διαφωνών σε εγκληματία. Τύφλα να ’χει ο Στάλιν!

Ολα αυτά φυσικά έγιναν με την πλήρη αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όχι μόνο δεν διέγραψε πάραυτα τους 45 βουλευτές, αλλά δεν έβγαλε ούτε ένα κιχ διαφωνίας για τις τοποθετήσεις τους.

Στον βαθμό λοιπόν που η Ν.Δ. αποδέχεται το δόγμα ότι η διαφωνία με την κρατούσα άποψη στα «εθνικά θέματα» ισοδυναμεί με προδοσία και εγκληματική ενέργεια, στην ουσία νομιμοποιεί την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Διότι είναι γνωστό ότι στα εθνικά θέματα οι απόψεις του κ. Γιάννη Μπουτάρη είναι πλησιέστερες προς αυτές του κ. Νίκου Φίλη, παρά στις απόψεις της Ν.Δ.

Για αυτό άλλωστε ο δήμαρχος δέχτηκε την επίθεση.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε