My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Από την ώχρα στο μίσος και…

…τον φασισμό.

Του Πέτρου Κατσάκου.


“Δείτε τον Βίτσα να υπόσχεται ιθαγένεια στην πακιστανική κοινότητα”

“Παντρεμένος με άνδρα ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”

“Ραλλία Χρηστίδου: Οι 10 φωτογραφίες στο Instagram που την… αναδεικνύουν”

Τίτλοι “ειδήσεων” που αλιεύσαμε χθες σε κάποιες από τις δημοφιλέστερες ενημερωτικές ιστοσελίδες του εγχώριου Διαδικτύου, εκεί όπου ξημεροβραδιάζεται και ξεχαρμανιάζει με σχόλια ο μέσος φασίστας της διπλανής μας πόρτας.

“Ειδήσεις” στοχευμένες, που με τον κατάλληλο τίτλο απευθύνονται στα πιο ταπεινά ένστικτα ενός κοινού εκπαιδευμένου σε fake news, ιδεολογικές ακρότητες και ρατσιστική προπαγάνδα. “Ειδήσεις” που στοχεύουν όχι μόνο στην εμπορική επισκεψιμότητα των εμπόρων της ενημέρωσης αλλά και στην υποδαύλιση του ρατσισμού, του φασισμού, του σεξισμού και της μισαλλοδοξίας. “Ειδήσεις” προσαρμοσμένες στις ανάγκες ενός συγκεκριμένου ακροατηρίου που ακονίζει την ξιφολόγχη του μίσους στα πεζοδρόμια ενός πεζοδρομιακού μοντέλου παραδημοσιογραφίας που έχει ξεπεράσει αυτό που προ ετών αποκαλούσαμε “κιτρινισμό” και ενημέρωση της ώχρας.

Έχοντας προ πολλού ξεπεράσει τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας έχουμε μπει για τα καλά πλέον σε ένα ψηφιακό θερμοκήπιο μίσους ως προς οτιδήποτε το διαφορετικό, όπου καλλιεργούνται μαζικά και προσφέρονται προς κατανάλωση όλα τα υποπροϊόντα του κοινωνικού εκφασισμού.

Έντυπα βήτα και γάμμα διαλογής, που κάποτε έπαιζαν με τα όρια της σκανδαλοθηρίας και της πορνογραφίας, ωχριούν μπροστά στο καθημερινό μακέλεμα δικαιωμάτων, αξιοπρέπειας και δημοκρατικών ορίων.

Ιντερνετικά εκδοροσφαγεία που έχουν πάρει τη σκυτάλη από τους «κίτρινους» προγόνους τους βάζουν καθημερινά στην κρεατομηχανή των κλικ κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής ρίχνοντας τα θύματά τους στην ηλεκτρονική αρένα των ανώνυμων σχολιαστών.

“Ειδήσεις” που πασάρονται με πιασάρικους, προβοκατόρικους και παραπλανητικούς τίτλους απευθύνονται σε αναγνώστες που αδυνατούν να διαβάσουν πάνω από δύο αράδες και είναι έτοιμοι να πεισθούν πως ο Βίτσας θα μας φέρει εκατομμύρια Πακιστανούς, θα τους δώσει σε μια νύχτα ελληνικά διαβατήρια και τον άλλο μήνα θα ψηφίσουν μαζικά τον συριζαίο υποψήφιο που είναι παντρεμένος με έναν άντρα που… κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

“Ειδήσεις” που ο μέσος νους θα τις προσπερνούσε αηδιασμένος μετά από τριάντα δευτερόλεπτα αποτελούν την καθημερινή τροφή μιας επικίνδυνης αγέλης “σχολιαστών” του Διαδικτύου που ακονίζει νυχθημερόν την ξιφολόγχη για να ξεβρομίσει τον τόπο από τους λάθρο, τις αδερφές, τα κουμμούνια, τους γύφτους, τους αράπηδες, τους εβραίους και όλους όσοι απειλούν τα ιερά, τα όσια και τα πορτοφόλια των “Εσκομπάρ” αυτής της ενημέρωσης.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε