My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από Σεπτέμβρη η αξιολόγιση για εργ. εφεδρεία

Οι υπάλληλοι Οργανισμών που καταργούνται, οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη μπαίνουν στο μικροσκόπιο των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας ώστε να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Η διαδικασία αξιολόγησης ξεκινά εντός του Σεπτεμβρίου με την κυβέρνηση να αναζητά παράλληλα εναλλακτικά σενάρια για την υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 40.000 έως 45.000 υπαλλήλων από τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πρώτοι στο στόχαστρο θα μπουν οι υπάλληλοι που δεν διαθέτουν πολλά προσόντα και υπηρετούν σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ενώ ψηλά στη λίστα θα βρεθούν και όσοι υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οι υπάλληλοι υψηλών προσόντωντων φορέων στους οποίους μπαίνει «λουκέτο» θα αξιοποιηθούν στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ όσοι έχουν περιορισμένα τυπικά προσόντα θα μπουν σε εφεδρεία.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι που θα επιλεγούν να παραμείνουν σε καθεστώς εφεδρείας για τρία χρόνια έναντι ενός έτους που ισχύει με το υφιστάμενο καθεστώς.

Το ποσό αναπλήρωσης που θα λαμβάνουν δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη και στο οικονομικό επιτελείο μιλούν για 60% με 70% του βασικού μισθού.

Ένα ποσοστό 60% θεωρείται πιο πιθανό, καθώς ο βασικός μισθός έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι λόγω του ενιαίου μισθολογίου.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

newsbomb.gr

Σχολιάστε