My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Από πέσιμο ή από… χέσιμο;

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Μέσα σε 9 μόλις λέξεις, o πρωθυπουργός κατάφερε να δημιουργήσει μια εντελώς λάθος εντύπωση…

Μέχρι σήμερα εμβολιάστηκε πλήρως, έκανε και τις δύο δόσεις δηλαδή, το 20,2 % του πληθυσμού και συγκεκριμένα 2,160,000 Έλληνες. Με μέσο όρο στην Ευρώπη το 18,6% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η Ελλάδα βρίσκεται οριακά πάνω από τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο.

Με τουλάχιστον μια δόση τώρα, έχει ήδη εμβολιαστεί το 36,1% του πληθυσμού στη χώρα μας, που αντιστοιχεί σε 3,860,000 Έλληνες. Ως προς αυτόν τον δείκτη, βρισκόμαστε κάτω από τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο, που είναι 42,6%.

Αυτό που παρατηρείται δηλαδή είναι ότι η Ελλάδα επέλεξε να αυξήσει τους ρυθμούς των εμβολιασμών και με τις δύο δόσεις και γι’ αυτό βρίσκεται σε λίγο καλύτερη κατάσταση από τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο όσον αφορά και τις δύο δόσεις. Αντίστοιχα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας επιλέξει να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού με μια, έστω, δόση, βρίσκονται όσον αφορά σε αυτόν τον δείκτη σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι η ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται με τον πλήρη εμβολιασμό ενός ποσοστού της τάξης του 60% – 70% του πληθυσμού, εμείς για να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο πρέπει να εμβολιάσουμε πλήρως, πλέον των 2,16 εκατομμυρίων που έχουν ήδη εμβολιαστεί, άλλους 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε δηλαδή πολύ δρόμο ακόμη… Αυτά είναι τα τελευταία δεδομένα, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες διεθνείς στατιστικές. Από εδώ και πέρα αρχίζει μια απίστευτη ιστορία παραπλάνησης της κοινής γνώμης από πλευράς κυβέρνησης, που θα μπορούσε να ονομαστεί και… Greek Statistics.

Βγαίνει λοιπόν χτες ο πρωθυπουργός και λέει: Η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Μέσα σε 9 μόλις λέξεις κατάφερε να δημιουργήσει μια εντελώς λάθος εντύπωση.  Αφού αναφερόμενος σε συνολικούς εμβολιασμούς, καταφέρνει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, δημιουργώντας την εντύπωση ότι εμβολιάστηκαν 5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Διότι αυτό που προσλαμβάνει ο πολίτης από τον πρωθυπουργό δεν είναι πόσα φιαλίδια εμβολίων καταναλώθηκαν, αλλά πόσοι Έλληνες εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα. Αυτό περιμένει να ακούσει, μια και αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Η άλλη πληροφορία για τα φιαλίδια, ενδιαφέρει τις φαρμακευτικές εταιρείες που παρήγαγαν το εμβόλιο και όχι τον κόσμο.

Η προσπάθεια παραπλάνησης όμως δεν σταματά εδώ. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς, θυμάται τον παλιό εαυτό του, αυτόν του Μωυσή. Γιατί τέτοια θαύματα που σχίζουν τη θάλασσα στα δύο και πολλαπλασιάζουν τα ψωμιά ή το κρασί, μόνο προφήτες μπορούσαν να κάνουν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις Γραφές.

Το θαύμα έγκειται στο ότι όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ασφαλώς και συμπεριλαμβάνεται στον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων. Ο ίδιος άνθρωπος όμως, την ίδια στιγμή, συμπεριλαμβάνεται και στον αριθμό εκείνων που έκαναν τουλάχιστον μια δόση. Αφού για να κάνει κανείς και τις δύο δόσεις, πρέπει πρώτα να έχει κάνει απαραιτήτως την πρώτη.

Στην ανακοίνωση λοιπόν του πρωθυπουργού, όλοι εμείς που εμβολιαστήκαμε πρώτα με την πρώτη και στη συνέχεια με τη δεύτερη δόση, με έναν μαγικό τρόπο, εμφανιζόμαστε ως διπλοί. Μια φορά δηλαδή μας υπολογίζει στη μια δόση και άλλη μια φορά και στις δύο. Που σημαίνει ότι τα δύο νούμερα που ο πρωθυπουργός άθροισε για να δώσει την εντύπωση των 5 εκατομμυρίων εμβολιασθέντων δεν αθροίζονται, γιατί απλά το ένα συμπεριλαμβάνεται εντός του άλλου.

Έτσι λοιπόν η χρήση του όρου «εμβολιασμοί», ενώ τυπικά είναι σωστή, εντούτοις επικοινωνιακά στέλνει το παραπλανητικό μήνυμα της ταύτισής του με τους εμβολιασθέντες. Μια πρόχειρη έρευνα που έκανα σε φίλους και γνωστούς που άκουσαν τη δήλωση κατέληξε ότι αυτό που όλοι κατάλαβαν, ήταν αυτό που η κυβέρνηση ήθελε επικοινωνιακά να περάσει, προκειμένου κατά τη συνήθη τακτική της να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Ότι δηλαδή ήδη εμβολιάστηκαν οι μισοί Έλληνες!

Κάτι τέτοια Greek Statistics ακούνε οι δημοσιογράφοι σοβαρών καναλιών του εξωτερικού, όπως το BBC και κάνουν… ρόμπες τους υπουργούς μας, όταν με ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία προσπαθούν να προσελκύσουν τον διεθνή τουρισμό. Αλλά, ως φαίνεται, κάτι τέτοια ακούνε και κάτι ολιγάρχες του πλούτου και κάτι εφοπλιστές σαν τον Λασκαρίδη και δηλώνουν δημοσίως και μάλιστα μπροστά σε υπουργούς της κυβέρνησης που δεν τολμούν να αντιδράσουν, ότι τον πρωθυπουργό τον έχουν… χεσμένο.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση, όπως πολιτεύεται, δεν θα πάει από πολιτικό… πέσιμο, όπως οι συνήθεις κυβερνήσεις. Θα πάει από το… χέσιμο όσων δεν την υπολήπτονται, δεν την εκτιμούν και δεν την υπολογίζουν.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε