My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αποχη δικηγορων μεχρι τη Τριτη

Την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου αποφάσισαν χτες Τετάρτη οι δικηγόροι όλης της χώρας, αντιδρώντας έτσι στο νομοσχέδιο “για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας”, καθώς στην “απελευθέρωση” του επαγγέλματός τους.

Στην ανακοίνωση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας τονίζεται ότι θεσπίζονται “πρωτοφανείς οικονομικές επιβαρύνσεις, αποτρέποντας στην πραγματικότητα τον πολίτη από την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη”. Επίσης ότι “ο δικηγορικός κλάδος στοχοποιείται αναίτια ως δήθεν προνομιούχος”.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος, δίνεται η δυνατότητα σε δύο ή περισσότερους δικηγόρους να συστήσουν δικηγορική εταιρία στην περιφέρεια στην οποία ο ένας από τους δύο έχει την έδρα του. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα διαφήμισης των δικηγορικών εταιριών, ενώ θα έχουν την υποχρέωση οι δικηγορικοί σύλλογοι να δημοσιεύουν σε ετήσια βάση τα οικονομικά τους. Επίσης, για τους συμβολαιογράφους προβλέπεται η κατάργηση της ελληνικής ιθαγένειας ως προϋπόθεσης για την άσκηση του επαγγέλματος.

 

Σχολιάστε