My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρση του περί ευθύνης υπουργών -

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Αποχή εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς

Απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην αξιολόγηση των εργαζομένων, για δύο μήνες “μέχρι να έχουμε νέες εξελίξεις”, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  Κιλκίς – Παιονίας, συμμετέχοντας έτσι στην σχετική κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη ομόφωνα σε γενική συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Κιλκίς, τονίζει ότι η διαδικασία της αξιολόγησης:

  1. Ενσωματώνει την περιβόητη «συνέντευξη» η οποία μάλιστα μοριοδοτείται το ανώτερο με 1.000 μόρια, ισοσκελίζοντας σε αξία την μοριοδότηση των τυπικών προσόντων. Για να πιάσει ένας εργαζόμενος το ανώτερο όριο μορίων (1.000) λόγω τυπικών προσόντων, θα σπουδάζει 35-38 χρόνια (Π.Ε., μεταπτυχιακό, διδακτορικό) με την προϋπόθεση επιπλέον πως θα είναι αριστούχος, ενώ άλλος συνάδελφος με μια συνέντευξη με «ευνοϊκές συνθήκες» θα μπορεί να υπερκεράσει τα αυξημένα τυπικά προσόντα.
  2. Παρά την προοδευτική σε πρώτη ματιά «αντίστροφη αξιολόγηση» που είναι δυνατόν (με πολλά προβλήματα) να εφαρμοστεί σε μικρές οργανικές μονάδες (2-5 άτομα) οι προτεινόμενες ολομέλειες οργανικών μονάδων είναι αδύνατον να λειτουργήσουν στους Δήμους, αφού πολλές φορές οργανικές μονάδες περιέχουν 40, 50, 80, 100 άτομα και φτάνουν σε 1.000 και 2.500 άτομα στους μεγάλους Δήμους της χώρας (π.χ. Υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά κ.λπ.).
  3. Δεν προβλέπεται σε κανένα όργανο επιλογής για θέσεις ευθύνης (Ε.Ι.Σ.Ε.Π. και Σ.Ε.Π.) συμμετοχή είτε των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως γινόταν έως σήμερα.
  4. Η κλιμάκωση της μοριοδότησης σκανδαλωδώς «μειώνει» τους έχοντες τυπικών προσόντων. Για παράδειγμα μοριοδοτείται η πιστοποιημένη από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. επιμόρφωση ανά σεμινάριο με 10 μόρια, τη στιγμή που η άριστη γνώση ξένης γλώσσας μοριοδοτείται με 20 μόρια.
  5. Στο προτεινόμενο Βαθμολόγιο έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις κρίσεις Προϊσταμένων οι εργαζόμενοι με τον προβλεπόμενο βαθμό αλλά και εκείνοι που δεν έχουν τον απαιτούμενο βαθμό αλλά έχουν ασκήσει καθήκοντα Προϊσταμένου σε αντίστοιχη θέση ευθύνης ακόμη και με απλή ανάθεση. Θα έπρεπε να προβλέπεται η άσκηση καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης μόνο μετά από ουσιαστική κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου και όχι με την διαδικασία της ανάθεσης που κατά συνήθη πρακτική επιδιώκουν οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  6. Δεν προσδιορίζεται ο όρος «πλημμελής άσκηση των καθηκόντων» ως σοβαρός λόγος πρόωρης λήξης της θητείας Προϊσταμένου και πως αυτό θα πιστοποιείται.
  7. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υφίσταται αυξημένη μοριοδότηση για την προϋπηρεσία που θα αναγνωριστεί από τον Ιδιωτικό Τομέα έναντι της προϋπηρεσίας στον ίδιο φορέα ή σε άλλο φορέα του Δημοσίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρονται και τα εξής:

“Η μη αποδοχή έως σήμερα των παγίων θέσεων της Ομοσπονδίας σε σχέση με την ανάγκη θέσπισης ενός απλού, ανταποδοτικού, μη γραφειοκρατικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητές της, θα αντιμετωπιστεί κινηματικά και μαζικά από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι΄ αυτό συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην αξιολόγηση και με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, να συγκεντρώνουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα μοιραστούν στους εργαζόμενους και να τα επιστρέψουν στα αρμόδια Γραφεία Προσωπικού.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη και έπειτα από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε στις εξής προτάσεις για ψήφιση:

  • Οι αξιολογήσεις που αφορούν τα έτη 2013-2014-2015 δεν θα συμπληρωθούν διότι υπάρχουν προηγούμενες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς και Παιονίας που μας καλύπτουν
  • Για την αξιολόγηση του έτους 2016 να αποφασίσουμε   το πάγωμα για δύο μήνες της αξιολόγησης  μέχρι να έχουμε νέες εξελίξεις, (στο τελος Μαϊου θα πραγματοποιήσουμε  νέα γενική συνέλευση που θα αποφασίσει εκ’ νέου τη στάση θα κρατήσει ο σύλλογος) όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει τα έντυπα αξιολόγησης να δοθούν στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.”

 

Σχολιάστε