My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αποφασίζουν οι αγρότες μετά τις προτάσεις

trakter-agrotesΜε προβληματισμό και επιφύλαξη υποδέχτηκαν οι αγρότες το πακέτο των κυβερνητικών προτάσεων για την επίλυση των αιτημάτων τους στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και έντεκα μέρες στα μπλόκα αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις προκειμένου να αξιολογηθεί το πακέτο που ανακοινώθηκε χθες και να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί δηλώνει ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών δείχνουν προβληματισμό, αφού όπως λένε, τα περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν τα δικαιούντο ούτως ή άλλως, ενώ για άλλα αιτήματά τους όπως η καθιέρωση κάρτας πετρελαίου δεν άκουσαν τίποτα.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών το πακέτο των προτάσεων «είναι ανεπαρκές» και εντός της ημέρας προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των αγροτών για να εξετάσουν τις κυβερνητικές προτάσεις και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι αγρότες προαναγγέλλουν ότι θα προχωρήσουν και σήμερα, Πέμπτη σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί διαμηνύει η κυβέρνηση

Τα περιθώρια παροχών της κυβέρνησης προς τους αγρότες έχουν εξαντληθεί, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης στο MEGA. «Εμείς έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας. Αυτά μας επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο» είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι αγρότες θα δείξουν κατανόηση. Ο διάλογος είναι συνεχής».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και ανακοινώθηκαν μέτρα που αντιμετωπίζουν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα των αγροτών», σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση

Μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης είναι: η αποκατάσταση στα περσινά επίπεδα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, δηλαδή από τα 130 στα 160 εκατομμύρια ευρώ, η καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τους αγρότες, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα και η απομείωση των υποθηκών, η αντιμετώπιση του προβλήματος με την πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών που γεννήθηκαν το ’48 και φέτος θα έπρεπε να βγουν σε σύνταξη γήρατος.

tvxs.gr

Σχολιάστε