My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Απολογισμός του Πολιτιστικού Καλοκαιριού

“Ονειρικό” χαρακτηρίζει το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι ο Δήμος Κιλκίς, αναφέροντας σε ανακοίνωση-απολογισμό του, τα εξής:

Η πολιτιστική πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το φετινό καλοκαίρι ανέβασε ψηλά τον πήχη και έδωσε στους πολίτες πολλές ευκαιρίες επιλογής για τη διασκέδασή τους τις ζεστές του νύχτες.

Απλωμένο σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κιλκίς, το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ ήταν

ο αγαπημένος συνοδοιπόρος των ονείρων μας!

Οδηγός και ταξιδευτής στην ποιοτική ψυχαγωγία, μας μετέφερε με ασφάλεια στα μυσταγωγικά περάσματα της τέχνης και κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον μας

με θεατρικές παραγωγές υψηλού επιπέδου, επιδαύριες παραστάσεις, ξεκαρδιστικές κωμωδίες, με πολύ παιδικό θέατρο και μουσικές.

Το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ του Δήμου Κιλκίς ήταν μια όαση δροσιάς, μια συνεχής ενθουσιώδης περιπλάνηση στο πέλαγος των συναισθημάτων.

Πάνω στο Θέατρο του Λόφου Αγίου Γεωργίου, με σκέπη την απεραντοσύνη του νυχτερινού ουράνιου θόλου, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα αρχαίο θέατρο: την κορύφωση του ανθρώπινου δράματος και την εναλλαγή των ηθικών διλημμάτων στην ‘’Αντιγόνη’’, την ‘’Ιφιγένεια εν Αυλίδι’’ και την ‘’Ηλέκτρα’’ και μαζί με τις ευριπίδειες τραγωδίες νιώσαμε το βάρος του εύθραυστου ‘’Γυάλινου Κόσμου’’ του Τενεσί Ουίλιαμς.

Το γέλιο μας, γάργαρη πηγή, συντρόφεψε τις γλαφυρές ιστορίες του Μπουκάι και τους ‘’Συμπέθερους από τα Τίρανα’’. Θαυμάσαμε τις καυστικές ‘’Θεσμοφοριάζουσες’’ και υποκλιθήκαμε στο αξεπέραστο χιούμορ του Αρκά!

Αποτυπώσαμε την ελληνική νοοτροπία στο ‘’Τάβλι’’, συγκινηθήκαμε με τις ‘’Νεράιδες του Πόντου’’ και την παράσταση ‘’Γκιαούρ Ισμίρ’’ που διέτρεξαν την εποχή της απόλυτης ευτυχίας στον Πόντο και στην Σμύρνη και την καταβύθισή της στα μαύρα νερά του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Ξεφαντώσαμε με την Ελένη Βιτάλη, συμμετείχαμε σε βραδιά όπερας, ακολουθώντας συγχρόνως νεανικές ατμοσφαιρικές και ηλεκτρονικές ηχοτοπίες. Σιγοτραγουδήσαμε με το Δημήτρη Μπάση και την Ασπασία Στρατηγού αγαπημένα τραγούδια για τη Μικρά Ασία που μιλούν στην ψυχή, ενορχηστρωμένα από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και συμμετείχαμε στο αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό πάρτι που έδωσαν για όλους εμάς στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου με μελωδίες και ροκ μπαλάντες η Ευρυδίκη και ο Μύρων Στρατής

Οι μικροί συνδημότες μας, ήταν από τους πιο τακτικούς θεατές του Θεάτρου Λόφου και αυτό το καλοκαίρι, και απόλαυσαν με την καρδιά τους αγαπημένα έργα και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες προσφέρθηκαν δωρεάν για τους πολίτες. Ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Κυριακίδη να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αντιλαμβανόμενη τα βάρη του οικογενειακού προϋπολογισμού από την ενεργειακή κρίση και τις πιέσεις που δέχθηκαν οι πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα από την πανδημία.

Το Κινηματογραφικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς διατήρησε και φέτος το προνομιακό πλεονέκτημα της προβολής καινούριων ταινιών σε πρώτη προβολή και οι σινεφίλ εκτίμησαν δεόντως αυτό το προσόν.

Η ‘’Σμύρνη μου αγαπημένη’’, η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, λατρεύτηκε από το κοινό! Το ενδιαφέρον για την ταινία και η πληθώρα συμμετοχής των πολιτών ήταν τέτοια που οδήγησε σε αναπρογραμματισμό με νέες έκτακτες προβολές στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι φίλοι του σινεμά παρακολούθησαν, όλο το καλοκαίρι, ξεχωριστές ταινίες και διασκέδασαν με την απρόβλεπτη πλοκή τους.

Το Κινηματογραφικό Καλοκαίρι άφησε την ανάλαφρη αύρα του στις έξι Δημοτικές Ενότητες και στα χωριά του Δήμου Κιλκίς.

Με φόντο τα ρόδινα χρώματα του δειλινού η οικογένεια, και πρώτοι από όλους τα παιδιά, χάρηκαν με ψυχαγωγικές ταινίες που προβλήθηκαν δωρεάν για όλους και συνεχίζουν να προβάλλονται σε τριάντα ένα χωριά. Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος συνέχισε και επέκτεινε τις επισκέψεις του σε Βαπτιστή, Καστανιές, Μεγάλη Βρύση, Κρηστώνη, Χωρύγι, Καμπάνη, Νέα Σάντα, Γαλλικό, Μάνδρες, Πεδινό, Δροσάτο, Άγιο Χαράλαμπο, Ακρίτα, Αμάραντα, Τέρπυλλο, Βάθη, Επτάλοφο, Ευκαρπία, Ίσωμα, Σ.Σ. Μουριών, Μυριόφυτο, Μικρόκαμπο, Ανθόφυτο, Μαυρονέρι, Νέο Αγιονέρι, Παλαιό Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Χέρσο, Ηλιόλουστο, Κορομηλιά και Πλαγιά.

Με φροντίδα του Δήμου παρατάθηκε η διασκέδαση των παιδιών καθώς προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών σε είκοσι χωριά (Ίσωμα, Ευκαρπία, Τέρπυλλο, Επτάλοφο, Ξυλοκερατιά, Μάνδρες, Παλαιό Αγιονέρι, Άνω Αποστόλους, Πλαγιά, Ηλιόλουστο, Χέρσο, Μυριόφυτο, Ακρίτα, Αμάραντα, Δροσάτο, Νέα Σάντα, Πεδινό, Λαοδικηνό, Νέο Γυναικόκαστρο και Γαλλικό).

Ο Δήμος Κιλκίς χάρισε στους δημότες και στους επισκέπτες του ένα όμορφο ένα γεμάτο με πολιτισμό καλοκαίρι!

Σχολιάστε