My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απολογισμός Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Την πολύ μεγάλη αποδοχή και εδραίωση του θεσμού της Δια Βίου Μάθησης στην τοπική κοινωνία, καταδεικνύουν οι ολοένα αυξανόμενες αιτήσεις συμμετοχής στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Κέντρου Δία Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς.

kentro-dia-viou-mathisis-kilkisΑυτό διαφάνηκε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση απολογισμού του έργου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς την Πέμπτη  3 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και βεβαιώσεις στους εκπαιδευόμενους που παρακολούθησαν επιτυχώς τα πρώτα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της χειμερινής εκπαιδευτικής περιόδου (Αγωγής Υγείας – Πρώτων Βοηθειών, Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Βιολογικών Προϊόντων, Ιταλικά για τον Τουρισμό, Αγγλικά για το χώρο Εργασίας). Όσοι από τους εκπαιδευόμενους δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις τους από το γραφείο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής ο κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο οποίος αφού εξήρε το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο ΚΔΒΜ με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς, υπογράμμισε την ανάγκη λειτουργίας τμημάτων μάθησης και σε άλλες περιοχές και δημοτικές ενότητες πέραν αυτή του Κιλκίς, κάτι που ήδη δρομολογείται (π.χ. στον οικισμό Γαλλικό), ο Πρόεδρος της Β΄Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κιλκίς κ. Πρ. Πεντζερετζής που ευχαρίστησε όσους υποστηρίζουν την λειτουργία του ΚΔΒΜ, όπως το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Γ. Κωνσταντινίδη, τους διευθυντές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς κ. Γουλτίδη, του ΕΠΑΛ κ. Καστανά, του εσπερινού Λυκείου κ. Χριστοφορίδη και του εσπερινού Γυμνασίου κ. Κατσάρα, που φιλοξενούν τα προσφερόμενα μαθήματα του ΚΔΒΜ, τα δραστήρια και παραγωγικά στελέχη του Κέντρου τις κυρίες Σιούρδα και Χαλβατζή, καθώς και τους δημότες που το εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουν να το ενισχύουν με το υψηλό ενδιαφέρον τους, καθώς και η  Δ/ντρια του 1ου Γυμνάσιου Κιλκίς κα. Αικατερίνη Ρώσσιου, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

 Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας κ. Πηνελόπη Θ. Σιούρδα αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που πραγματοποιήθηκε από το ΚΔΒΜ, καθώς και στον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων, ενώ ευχαρίστησε και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Α΄Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Ν. Ιντζέλης, ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Παπαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας κ. Α. Μανουσαρίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Γιαννόπουλος, η Πρόεδρος του Ν.Π. Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Αι. Γιαννακούλα-Ζιούτα, η πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. κ. Π. Ποζίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Κυριακίδης, η υπεύθυνη Οργάνωσης του ΚΔΒΜ κα. Χαλβατζή, ο Δ/ντής του Εσπερινού Λυκείου κ. Χριστοφορίδης, ο Δ/ντής του Εσπερινού Γυμνάσιου κ. Κατσάρας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το ΚΔΒΜ Δ. Κιλκίς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Σιούρδα, το ΚΔΒΜ Δ. Κιλκίς από την έναρξη λειτουργίας του την 1η Μαΐου 2013 και έως σήμερα, έχει υλοποιήσει συνολικά 37 εκπαιδευτικά προγράμματα στις θεματικές ενότητες: Ποιότητα Ζωής, Νέων Τεχνολογιών, Γλώσσας και Επικοινωνίας, Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας.

Στα προγράμματα της εκπαιδευτικής περιόδου από τον Οκτώβριο 2013 έως και σήμερα, περισσότερα από 740 άτομα, ηλικίας από 18 έως και 75 ετών, παρακολούθησαν και παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών, Η/Υ, Αγωγής Υγείας – Πρώτων Βοηθειών, Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Βιολογικών Προϊόντων».

Το Φεβρουάριο του 2014 το ΚΔΒΜ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία υλοποίησε ειδικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας – Πρώτων Βοηθειών.

Την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο θα γίνει έναρξη των πρώτων τμημάτων μάθησης της Ποντιακής διαλέκτου στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Τοπικής Εμβέλειας του ΚΔΒΜ, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν 10 επιπλέον τμήματα μάθησης (200 εκπαιδευόμενοι) στα προγράμματα Γερμανικών, Ρωσικών, Ιταλικών, Δημιουργίας Ιστοσελίδας, Επεξεργασίας Κειμένου – Διαδίκτυο, Συνεργασίας στον εργασιακό χώρο, Βιολογικών Προϊόντων, Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Αγωγής Υγείας- Πρώτων – Βοηθειών.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ένταξη  νέων εκπαιδευτών σε γνωστικά αντικείμενα που δεν έχουν στελεχωθεί ακόμη όπως Φωτογραφίας, Ισπανικών, Δημιουργικής γραφής, Ιστορίας της Τέχνης, Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής, για τις οποίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς δημοτών, καθώς  έχουν υποβληθεί έως και σήμερα περίπου 300 Αιτήσεις Συμμετοχής.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε