My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αποδοτική κοινωφελής εργασία

Οι 137 μακροχρόνια άνεργοι που εργάστηκαν στο Δήμο Κιλκίς μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους, βελτίωσαν σημαντικά τις αποδόσεις των επιμέρους δημοτικών υπηρεσιών, προσέφεραν άμεσα τις υπηρεσίες τους στους μισούς δημότες (ποσοστό 47%) και επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από τις εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς ‘’Επιμορφωτική’’, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της β΄ φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Τους στόχους, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του προγράμματος ανέπτυξε η προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος προγραμματισμού και οργάνωσης του Δήμου Κιλκίς, Ελευθερία Σπανού. Η εισηγήτρια παρουσίασε μια στοχευμένη ανάλυση αξιοποίησης των ανθρώπινων πόρων, από την οποία προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα στους υλοποιηθέντες τομείς έργου (βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημοσίου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αναβάθμιση λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών, βελτίωση φυσικού περιβάλλοντος, στήριξη της τοπικής αγοράς).

Με μετρήσιμα στοιχεία, το επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό δυναμικό συνέβαλλε με την εργασία του στον καθαρισμό 44.500 τ.μ. χερσαίας γης, με παρεμβάσεις είτε φύτευσης είτε φροντίδας δενδρυλλίων και πρασίνου, στην πλακόστρωση πεζοδρομίων, στην ψηφιοποίηση δημοσίων εγγράφων,στην τήρηση αρχείου και λογιστική παρακολούθηση του προγράμματος, σε επισκευαστικές εργασίες και σε έργα συντήρησης σε 63 δομές υγείας, σε 50 δημόσια κτήρια, σε 46 προσχολικές και σχολικές μονάδες, σε 40 κοινόχρηστους χώρους, σε 30 κτήρια πολιτισμού,σε 14 κοινωνικές δομές, σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις δημόσιας χρήσης σε βιβλιοθήκες και δημοτικές υποδομές.

Σημαντική ήταν η συνδρομή των εργαζομένων στις κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου καθώς και σε τεχνικά έργα μικρής κλίμακας ( συντήρηση δρόμων σε αγροτικές περιοχές, συντήρηση γκαζόν σε πλατείες και γήπεδα, καθαρισμός οδών και στάσεων λεωφορείων, επισκευές συστημάτων άρδευσης, φρεατίων ύδρευσης – αποχέτευσης, οικοδομικές εργασίες κ.α.)

Για την κατάρτιση των συμμετασχόντων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μίλησε ο διευθυντής του Κ.Ε.Κ. ‘’Επιμορφωτική’’, Παναγιώτης Αμοιρίδης, εστιάζοντας στη λειτουργία τμημάτων υπολογιστών (Η/Υ) για αρχάριους και προχωρημένους συνολικής διάρκειας 120 ωρών, ενώ η εργασιακή σύμβουλος του ΟΑΕΔ Κιλκίς, Χρύσα Γρηγοριάδου, αναφέρθηκε στη συμβουλευτική που παρέχει ο Οργανισμός (εξατομικευμένη προσέγγιση – ατομικό σχέδιο δράσης) στο εργαστήριο ενεργοποίησης και κινητοποίησης ανέργων που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ενημέρωσε το κοινό για τα επιδοτούμενα προγράμματα του Οργανισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα νέα σχεδιαζόμενα προγράμματά του.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τρεις εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, η Ελβίτα Βουζουλίδου (εταιρία οικοδομικών υλικών Έψιλον – Έψιλον) ο Σωτήρης Πατσιούρας (Ράντσο Κιλκίς) και ο Μιχάλης Αναστασιάδης (Αθλητικό Κέντρο ‘’Αλέξανδρος) έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους και τόνισαν στους αποχωρήσαντες από το πρόγραμμα ότι θα κρατήσουν τα βιογραφικά τους ώστε με την πρώτη ευκαιρία που θα χρειαστούν τις απαιτούμενες ειδικότητες να συνεργαστούν μαζί τους.

Εξάλλου για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε διαδικτυακός χώρος (www.epimorfotiki.gr/ergasia) σύζευξης ανέργων και επιχειρήσεων Δήμου Κιλκίς όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προωθούν απευθείας τα βιογραφικά τους στις τοπικές επιχειρήσεις.

Την ημερίδα χαιρέτησαν, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής, Δημήτρης Τσαντάκης, ο οποίος μεταφέροντας το χαιρετισμό του δημάρχου Κιλκίς επισήμανε ότι οι 137 εργαζόμενοι συνεργάστηκαν άριστα με τις δημοτικές υπηρεσίες και απέδωσαν σημαντικό έργο στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία, και ο γεν. γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γιώργος Γαβριηλίδης.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν εκτός από τους ωφεληθέντες της β’ φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών και δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Κιλκίς.

Από δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς

 

Σχολιάστε