My Twitter Feed

30 Νοεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Κάλεσμα σε επόμενους μειοδότες -

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2023

Αποχώρησε και η Αγαθοπούλου -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

ΚΚΕ: Σύσκεψη για τη Παλαιστίνη -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

Απειλή παραίτησης από δημάρχους και συμβούλους!

*Συνεχίζονται οι καταλήψεις των δήμων του νομού.

Να λάβει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις που να φτάνουν έως και παραιτήσεις των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της χώρας, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντίδραση στην εφαρμογή του νέου Εφαρμοστικού Νόμου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας την αναστολή λειτουργίας των δήμων και ματαίωση των απολύσεων.Επίσης, με ομόφωνο ψήφισμα καλούνται οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας να αναστείλουν τη λειτουργία των Γραφείων Προσωπικού για σήμερα Παρασκευή ώστε να μην επιτραπεί η αποστολή των στοιχείων που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών.
Θυμίζουμε ότι τα εν λόγω στοιχεία έχουν ήδη σταλεί απ` τους δυο δήμους του νομού μας, στους οποίους όμως συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις των δημαρχείων, ενώ νέες αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα πάρουν οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Δευτέρα, σε νέα έκτακτη γενική τους συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν στο Δημαρχείο Παιονίας, στο Πολύκαστρο.
Πάντως οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΕΠ κι οι κοινωνικές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και σήμερα, ενώ συνεχίζεται κι εκ περιτροπής αποκομιδή των απορριμμάτων έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.
Σχολιάστε