My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απαλλοτριώσεις 5,4 εκ. για δρόμο

dromosΣτις διατάξεις του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων υπάγονται πλέον οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή  των κομματιών « Ν. Σάντα – κόμβος Ασσήρου» και « Είσοδος Κιλκίς – κόμβος Μαυρονερίου», μαζί με άλλα δυο οδικά έργα στην Κ. Μακεδονία.

Αυτό προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος τονίζει ότι “η διαδικασία αυτή ακολουθείται σε έργα μεγάλης οικονομικής σημασίας για τη χώρα ιδιαίτερα όταν ο χρόνος είναι πιεστικός και το Δημόσιο επείγεται να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις για παράδοση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την εκτέλεση των έργων μέσα στις συμβατικές προβλεπόμενες προθεσμίες”.

Η Πράξη  Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ορίζεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση για τα προαναφερθέντα έργα, δημοσιεύτηκε προχθές Τρίτη στις 11 Μαρτίου 2014 (ΦΕΚ 61,11-3-2014) στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργαντάς είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή ως τη μόνη λύση για την υπέρβαση του αδιεξόδου που διαφάνηκε στην κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας- κόμβος Ασσήρου λόγω της πίεσης του χρόνου. Σε όλο το τελευταίο διάστημα μάλιστα είχε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών καθώς χρειάστηκε η εισήγηση του υπουργού για την έκδοση της Πράξης, με βάση την οποία η δικηγόρος του Δημοσίου κατέθεσε σήμερα αίτηση για προσδιορισμό δικασίμου για τη συζήτηση της απαλλοτρίωσης. Η δικάσιμος προσδιορίστηκε στο Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τις 5 Μαίου.

Η προεκτιμώμενη δαπάνη των απαλλοτριώσεων για το έργο  Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου (προϋπολογισμός 58 εκατ. ευρώ) ανέρχεται σε 3.400.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το τμήμα από το Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου (προϋπολογισμός 28 εκατ. ευρώ)  ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

Σχολιάστε