My Twitter Feed

22 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έφυγε ο αγωνιστής Τόλ. Παπαγεωργίου -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Βόμβες» για Ανδρίτσο/Γεωργαντά! -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Παρεμβάσεις στη σχολική στέγη -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Ζητούν ΔΣ για τα σχολεία -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

16 προσλήψεις σε Εφορ. Αρχαιοτήτων -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Επτά ολιγομελή χωρίς έγκριση -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Να εκκαθαριστεί η πρώην ΕΑΣ» -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Καταγγελίες ενόψει εκλογών! -

Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος, 2020

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ

Με τίτλο «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση προς το αντίστοιχο όργανο του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα της απομάκρυνσης του Θέμη Ανθρακίδη απ` τη θέση του διοικητή των δυο νοσοκομείων του νομού μας.

nosokomeio-kilkis-002Η ανακοίνωση:

Είναι απορίας άξιο γιατί η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς έσπευσε ασμένως να βγάλει ανακοίνωση για την αξιολόγηση και την απομάκρυνση του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανθρακίδη. Θα περίμενε κανείς τέτοιου είδους ανακοινώσεις να γινόντουσαν από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς σε θέματα υγείας του νομού, εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Όπως θα ήταν άκομψο και από την δική μας πλευρά να αναφερθούμε σε ένα ζήτημα που δεν μας αφορά αφού οι αρμοδιότητες ανήκουν αλλού και αφορούν την γενικότερη δημόσια διοίκηση.

Όμως, με αφορμή την απομάκρυνση από την θέση του Διοικητού του Νοσοκομείου Κιλκίς του κ. Ανθρακίδη, η ανακοίνωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει “τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς”  χωρίς να τους κατονομάζει για την εν λόγω απομάκρυνση.

Προφανώς η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ δεν έχει διδαχτεί τίποτε από το παρελθόν της. Κρίνει δηλαδή εξ ιδίων τα αλλότρια. Η πρακτική της όλα αυτά τα χρόνια ήταν να εμπλέκεται άμεσα στους διορισμούς των προϊσταμένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, πέραν της κομματικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει εσκεμμένα να αναφερθεί στο πως τοποθετήθηκε ο κ. Ανθρακίδης στην θέση αυτή, με ποιες διαδικασίες και με ποια προσόντα. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου ή όχι, μπήκε στη διαδικασία ανοιχτής προκήρυξης ή όχι;

Εάν δεν απαντηθούν αυτά είναι τουλάχιστον απρεπές να ωρύονται κάποιοι για παράνομη και καθεστωτική πρακτική. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ αλλά και αρκετούς ανώνυμους και επώνυμους των τοπικών και όχι μόνο, ΜΜΕ.

Όσο δε για την αξιολόγηση, θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα μπαίναμε σε αυτήν την διαδικασία. Η αξιολόγηση του κ. Διοικητή και της διοίκησης των νοσοκομείων γίνεται στην καθημερινότητα που βιώνουν ασθενείς και προσωπικό. Και αν δεν κάνουμε λάθος πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου που προκάλεσε η Επιστημονική Επιτροπή και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών περιγράφηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υγειονομικές μονάδες του νομού μας.                       

Θα αναγνωρίσουμε σαφώς ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο του κ. Διοικητή και της Διοίκησης αλλά αυτές βαρύνουν και την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων τουλάχιστον 6 χρόνων οι οποίες με την δραστική μείωση των δαπανών για την υγεία οδήγησαν στην τραγική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, επιβαρύνοντας οικονομικά τους ασθενείς οι οποίοι για να βρουν την υγεία τους πρέπει πλέον να την αναζητήσουν στις ιδιωτικές κλινικές.

Στην εν λόγω συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ (απόντος του κ. Διοικητή) ετέθη και το ερώτημα εάν θα πρέπει να αναδειχθεί η τραγικά υποβαθμισμένη πραγματικότητα των Νοσοκομείων ή θα πρέπει να την ωραιοποιήσουμε λιγάκι για να μην προκαλέσουμε στην κοινή γνώμη περαιτέρω υποβάθμιση. Και η απάντηση από την πλευρά των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν καθολική. ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Αυτήν την πραγματικότητα ανέδειξαν πριν από δύο εβδομάδες τα τοπικά ΜΜΕ και δεν κατανοούμε τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων εκπροσώπων του τύπου.

Όσο δε για την ανάδειξη των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων κοντός ψαλμός αλληλούια. Η δημόσια προκήρυξη των θέσεων δεν θα αργήσει και τότε θα φανεί η διαφορά για το πως εννοεί ο καθένας την επάνδρωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Και κάτι τελευταίο. Εδώ και ένα χρόνο, από τον Γενάρη και μετά (άραγε γιατί;) πολλοί παράγοντες στην δημόσια διοίκηση κάνουν τα πάντα για να «υπονομεύσουν» την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Ένα κομματικό κράτος που οικοδομήθηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται με νύχια και με δόντια, συνεπικουρούμενο από πολλά ΜΜΕ, για να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Αυτό πρέπει να αλλάξει, με παλιά υλικά δεν μεταρρυθμίζεται το κράτος, Η Δημόσια Διοίκηση ανήκει στην κοινωνία και με ανοιχτές δημόσιες διαδικασίες πρέπει να επανδρωθεί.

Σχολιάστε