My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απάντηση στο Μέτωπο

metalleioΑπ` τον εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας του Κιλκίς “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”Μηνά Παπαδόπουλο, λάβαμε την εξής επιστολή-απάντηση σε ανακοίνωση του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο («Τι τον χωρίζει με τους Κιλκισιώτες;»):
Επειδή δεν μου αρέσει η ανωνυμία και το κρυφτούλι πίσω από διάφορες ανώνυμες επιτροπές και επειδή έχω συνηθίσει να υπογράφω τα άρθρα μου με ονοματεπώνυμο και να αναλαμβάνω τις ευθύνες αυτών που γράφωαπευθύνομαι σε σας κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ» κύριε Αραμπατζή, κύριε Κωνσταντινίδη, κύριε Μακρίδη και κα Πάγκου αφού εσείς υπογράφετε εκ μέρους του «ΜΕΤΩΠΟΥ» έγγραφα που απευθύνονται σε δημόσιους φορείς και εμφανίζεστε ως εκπρόσωποί του σε συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων κ.α.
Κατ’ αρχήν θα πρέπει να εξηγήσετε από πού αντλείτε το δικαίωμα να μιλάτε εξ’ ονόματος όλων των πολιτών του Κιλκίς, των Κρουσσίων και γενικά του λαού του νομού και μάλιστα αναιδέστατα να μου

καταλογίζετε «επίθεση στο λαό με τόση μανία»!!!

Αλήθεια, κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ, αποκαλείτε «μένος κατά του λαού του Κιλκίς», την όποια διαφορετική από τη δική σας άποψη, που δημόσια, διατυπώνεται;
Είναι μένος κατά του λαού του Κιλκίς, η διαδικασία μετατροπής του γεωλογικού πλούτου σε οικονομικό πλούτο μέσα από ελεγχόμενες διαδικασίες;
Είναι μένος κατά του λαού του Κιλκίς, ότι η εμφάνιση ισχυρότατων αντιδράσεων, ομάδων όπως το «ΜΕΤΩΠΟ» σας, εκδηλώνονται επιλεκτικά; 
(για παράδειγμα, κουβέντα δεν βγάλατε για την οικολογική καταστροφή του δάσους των Κρουσσίων από τους ξυλέμπορους, γιατί;)
Είναι μένος κατά του λαού του Κιλκίς, κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ» ότι οι φορείς και οι πολίτες της περιοχής έχουν δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση για όσο το δυνατό υπεύθυνη τοποθέτηση κατά τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης;
Είναι μένος κατά του λαού του Κιλκίς, κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ» η δημοσιοποίηση (δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας μου) κάποιων στοιχείων της πλειοδότριας πρότασης για το διαγωνισμό των μεταλλείων;
Επειδή κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ» είστε εγγράμματοι άνθρωποι θεωρώ ότι μια δεύτερη, χωρίς άγχος, ανάγνωση του από 25/1 άρθρου στην εφημερίδα «Νέα Πορεία», θα δείτε ότι βάζει τα πράγματα σε σωστή βάση, χωρίς μένος και προκατάληψη.
Η άσκηση πρώιμης δικαστικής προσφυγής για οποιοδήποτε τεχνικό – περιβαλλοντικό θέμα, πριν την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή πριν τη δημοσιοποίηση των περιβαλλοντικών μελετών και την έκφραση θέσεων και απόψεων από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και από τον κάθε πολίτη, δεν είναι εποικοδομητική και στοχεύει αλλού.
 Με άλλα λόγια ακόμα δεν το είδαμε … Γιάννη τον βαφτίσαμε!!!
Μπορείτε να αποκαλείτε τον οποιοδήποτε όπως νομίζετε και αυτό αφορά την ομάδα σας. Εγώ δεν αποκάλεσα κανέναν «αμοιβάδα» και απαιτώ να μην αποδίδετε σε εμένα πράγματα που δεν είπα και δεν έγραψα.
Αν σας αρέσει να αποκαλείστε έτσι κύριοι του «ΜΕΤΩΠΟΥ» ή αν αισθάνεστε έτσι, είναι δική σας υπόθεση. Αυτό που λέω και επιμένω, είναι ότι η οικολογική λογική του δεν κάνω τίποτα, σημαίνει στασιμότητα και εάν από αυτή τη λογική διέπονταν οι αμοιβάδες, θα παραμέναμε στον αζωικό αιώνα.
Υπάρχει όμως εξέλιξη, υπάρχει ανάπτυξη, οι αμοιβάδες δέχθηκαν το καινούριο και η ζωή εξελίσσεται.
Όμως ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος που δεν έχει ειδική γνώση για κάποια επένδυση και βομβαρδίζεται συστηματικά από οργανωμένες ομάδες, ότι δήθεν αυτή η επένδυση υπονομεύει ακόμα και την ύπαρξή του, ο τρόπος αντίδρασής του πιθανόν να είναι εκ των προτέρων κάθετα αντίθετος στην δημιουργία της.
 Είναι αυτό που λέει ο λαός και όχι μόνο : πες – πες στο τέλος κάτι θα μείνει !!!
Υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία και υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπουν τη διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων. Το αν κάποιος συμφωνεί με την υφιστάμενη συντεταγμένη Πολιτεία είναι άλλο κεφάλαιο που δεν έχει σχέση με το τεχνικό – περιβαλλοντικό αυτό ζήτημα των μεταλλείων.
Εγώ κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ» δεν αποκαλώ παράσιτα τους διαλαλούντες άλλο τρόπο ανάπτυξης της περιοχής από τον δικό μου. Αποκαλώ όμως παράσιτα τους ψευδοσυνταξιούχους του ΙΚΑ, τους μαϊμού τυφλούς και γενικά τους αντιπαραγωγικούς που καταναλώνουν και χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες του Τεχνικού μας Πολιτισμού ενώ παράλληλα στηλιτεύουν τον πολιτισμό αυτό ως αντιπεριβαλλοντικό.
Ισχυρίζεσθε κ.κ. του «ΜΕΤΩΠΟΥ» ότι έχετε επιχειρήματα, επιστημονική κάλυψη κ.α., αλλά για ποια θέματα; Για το γενικότερο θέμα της εξορυκτικής βιομηχανίας ή για τη συγκεκριμένη πλειοδοτούσα πρόταση του διαγωνισμού την οποία ομολογείτε όμως ότι αγνοείτε παντελώς;
Για ποιο θέμα λοιπόν έχετε και την αλήθεια μαζί σας και άπειρες αποδείξεις από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες;
Για το ότι υπάρχουν και λειτουργούν χιλιάδες μεταλλεία στον αναπτυγμένο κόσμο;
Για το ότι επεξεργάζονται οι ίδιοι τα απορρίμματά τους ακόμα και μέσα στην πόλη τους είτε με καύση είτε με κομποστοποίηση και δεν τα εξάγουν όπως γίνεται στη χώρα μας;
Για το ότι διαθέτουν χώρους επεξεργασίας και αποθήκευσης βιομηχανικών και νοσοκομειακών αποβλήτων ενώ στη χώρα μας, την «πάμπλουτη», έχουμε την πολυτέλεια να τα εξάγουμε χρυσοπληρώνοντάς τα επειδή κάποιοι αντιδρούν έτσι για να αντιδρούν.
Αλήθεια υπάρχει χώρος διαχείρισης και αποθήκευσης των βιομηχανικών και νοσοκομειακών αποβλήτων στην περιοχή μας;
Σε κάθε περίπτωση η θέση της εφημερίδας μου είναι να βοηθήσει τη χώρα μας και ειδικότερα την περιοχή μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, που σημαίνει παραγωγή, αυτάρκεια αγαθών, εργασία, κοινωνικό κράτος, που δυστυχώς σήμερα λείπουν.
Στην προσπάθεια αυτή θα αναδεικνύω τις επενδυτικές προτάσεις και παράλληλα θα υποστηρίζω τη συμμόρφωση των επιχειρηματιών με τους νόμους και την ενίσχυση – έλεγχο των εποπτικών μηχανισμών του κράτους. Θα είμαι δε κάθετα αντίθετος με «αυτόκλητους σωτήρες του περιβάλλοντος» που σε κάθε περίπτωση απαιτούν ματαίωση παραγωγικών – αναπτυξιακών επενδύσεων.
Το πιστεύω της εφημερίδας μου είναι ότι : Ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος μπορούν να βρίσκονται σε ισόρροπη σχέση, με διασφάλιση αξιόπιστη και χωρίς στρεβλώσεις πρόσβαση στις ορυκτές πρώτες ύλες, κρίσιμο παράγοντα, για την ανάπτυξη και την απασχόληση.”
Σχολιάστε