My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απάντηση δήμου γι`αδέσποτα

Με αφορμή ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού ”Αλλά..ζω” για τα αδέσποτα ζώα, από το γραφείο του αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Πρόδρομου Πεντζερετζή, εκδόθηκε η ακόλουθη απαντητική δήλωση:

skylia”Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Κιλκίς είναι ένα πολυσύνθετο θέμα που απαιτεί γνώση, οργανωμένες ενέργειες και σωστούς χειρισμούς.

 Η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως θεμέλιο λίθο για τη συνολική αντιμετώπισή του τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, (Δημοτικές Παρατάξεις, Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, Φιλοζωϊκός Σύλλογος) και με τους δημότες. Η δημόσια διαβούλευση, αρχικά σε επίπεδο Δημοτικής Κοινότητας και κατόπιν σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, αποκρυσταλλώθηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων – δεσμεύσεων  τις οποίες και ανέλαβε να υλοποιήσει άμεσα η Δημοτική Αρχή.

Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης. Επί παραδείγματι:

             Πραγματοποιήθηκαν τεχνικές εργασίες στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κυνοκομείου (ρίψη αμμοχάλικου, αποκατάσταση ύδρευσης) και θα συνεχιστούν όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες

             Εκδόθηκε και διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε ζητήματα φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων

             Συστάθηκε πενταμελής επιτροπή για θέματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων  για να παρακολουθεί την εφαρμογή των ληφθεισών αποφάσεων

Παράλληλα, οι δημοτικές υπηρεσίες  (υπηρεσία τοπικής ανάπτυξης και διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών) βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία  με αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για την εξεύρεση έκτασης όπου προορίζεται να ανεγερθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων.  Η αρμόδια για το θέμα Αντιδημαρχία Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πραγματοποίηση εμβολιασμών και στειρώσεων, με τη συνδρομή του συνεργαζόμενου κτηνιάτρου, προκειμένου να αποφευχθεί μια  δυσάρεστη κατάσταση στο πολύ κοντινό μέλλον δηλ. ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού των αδέσποτων μέσα στην πόλη του Κιλκίς. Για το σκοπό αυτό άλλωστε αυξήθηκε από 90.000 ευρώ σε 105.000ευρώ το ποσό που θα διατεθεί για το τρέχον έτος σε τροφή, σίτιση, φάρμακα και εμβόλια και περισυλλογή των αδέσποτων.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή και η  Αντιδημαρχία Ανάπτυξης εργάζονται προς τη σωστή κατεύθυνση και επιπλέον αναζητούν τις ενδεικνυόμενες λύσεις, κυρίως στο θέμα πρόσληψης ειδικού προσωπικού που θα φροντίζει για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Παρατηρούμε ωστόσο ότι όλες οι παραπάνω δράσεις, αντί να υποστηριχθούν από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η οποία και υπερθεμάτισε τις σχετικές προτάσεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Δεκεμβρίου, επικρίνονται με σφοδρότητα και με μια αβάσταχτη επιπολαιότητα, αν λάβει κανείς υπόψη τη ρεαλιστική παράμετρο του ζητήματος των αδέσποτων. Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα σε ενάμισυ μήνα, όπως ζητά εδώ και τώρα η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ”Αλλά…ζω” ούτε επιλύεται οριστικά ούτε εξαφανίζεται κατά ένα μαγικό τρόπο το πρόβλημα. Η θεραπεία ενός σύγχρονου ζητήματος όπως η διαχείριση των αδέσποτων προϋποθέτει παιδεία, αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας και συνεχείς προσπάθειες στο αστικό περιβάλλον της πόλης τόσο από πλευράς Δημοτικής Διοίκησης όσο και δημοτών.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υφίστανται προβλήματα και μάλιστα σοβαρά και αναφερόμαστε κυρίως σε κρούσματα επιθετικών ενεργειών αδέσποτων εναντίον δημοτών, προσπαθούμε  να αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα και στο πλαίσιο αυτό μελετούμε νέες προτάσεις σχετικά με την επιχορήγηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς με σκοπό τη φροντίδα των αδέσποτων και την προώθηση της υιοθεσίας τους από δημότες και συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες (κτηνοτρόφοι, γεωργοί κ.α.) με κίνητρο σημαντική έκπτωση στα   δημοτικά τέλη.  Επειδή ακριβώς  βιώνουμε και τις πιο λεπτές  λεπτομέρειες του θέματος, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε πέρα για πέρα ανακριβείς και  βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς περί ολιγωρίας και ανοχής που υποβαθμίζουν το δημόσιο διάλογο προς δόξαν μιας εφήμερης όσο και φτηνής δημαγωγίας.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς  ενδιαφέρεται για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και το δείχνει με πράξεις και με υπεύθυνη αντιμετώπιση, όπως απαιτούν οι περιστάσεις.

 Και είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της, με τη συνεργασία φορέων και δημοτών έως ότου επιτύχει τις στοχεύσεις της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και στους οικισμούς της.

Χωρίς να καταφεύγει σε επαναστατική γυμναστική αλλά και σε επικοινωνιακές μεθόδους που το μόνο που προδίδουν είναι μεγάλο άγχος για αυτοπροβολή”.

Σχολιάστε