My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Ανθρακίδη σε Φαρμακευτικό

nosokomeio-kilkis-540x370Με δήλωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, Θέμης Ανθρακίδης, γνωστοποιεί ότι ο ίδιος όσο κι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο 5μελες ΔΣ του Νοσοκομείου Κιλκίς τάχθηκαν κατά της κατάργησης της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής, αλλά η πρόταση πέρασε με ψήφους 3 -2.

Απ` τη δήλωση προκύπτει ότι για την κατάργηση αντέδρασαν και οι σύλλογοι Ιατρικός και Οδοντιατρικός, αποστέλλοντας την διαμαρτυρία τους προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Επ` αυτού δε, ο κ. Ανθρακίδης επικρίνει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο επειδή δημοσιοποίησε την αντίδρασή του μόνο στα μέσα ενημέρωσης.

Η δήλωση – απάντηση προς σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, έχει ως εξής:

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο του Κιλκίς αναγνώσαμε την διαμαρτυρία σας για «κατάργηση οργανικής θέσης γναθοχειρουργικής στο Γ. Ν. Κιλκίς» και για «μια ακόμη πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του νοσοκομείου Κιλκίς». Κάτωθι σας εκφράζουμε τις παρατηρήσεις μας.

  1. anthrakidis-themisΠροκαλεί εύλογη απορία γιατί οι άλλοι δύο επιστημονικοί σύλλογοι του νομού που έχουν αντικείμενο την υγεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς ακολούθησαν τη θεσμική και ενδεδειγμένη οδό αποστέλλοντας την διαμαρτυρία τους προς το Δ.Σ. του Γ. Ν. Κιλκίς και ζητώντας ανάκληση της απόφασης του. Ο τρίτος επιστημονικός φορέας, αυτός που εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς, απευθύνθηκε μονάχα στις εφημερίδες με προφανείς επικοινωνιακές επιδιώξεις.
  2. Ο γράφων την επιστολή διαμαρτυρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου εγκαλεί την «διοίκηση του νοσοκομείου» για κατάργηση της οργανικής θέσης από το Γ.Ν. Κιλκίς. Μάλλον έχει μπερδέψει το συλλογικό όργανο που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, με το μονοπρόσωπο όργανο που είναι η Διοίκηση του νοσοκομείου. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι το Δ.Σ. του Γ.Ν. Κιλκίς αποτελείται από 5 μέλη ένα εκ των οποίων ο διοικητής του νοσοκομείου. Στην συνεδρίαση λοιπόν του Δ.Σ. της 18/9/13 είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά η άποψη του διοικητή και προέδρου του Δ.Σ. ο οποίος επιχειρηματολογεί εναντίον της κατάργησης της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής από το νοσοκομείο μας, το ίδιο και ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. των εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς. Η απόφαση αυτή ελήφθη με πλειοψηφία 2-3, και εσείς καταγγέλλετε αυτόν που μειοψήφησε εμμένοντας στη θέση του υπέρ της παραμονής της οργανικής θέσης στο νοσοκομείο Κιλκίς!
  3. Επισημαίνουμε επίσης ότι η απόφαση του Δ.Σ. για την οργανική θέση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς το Υπουργείο και η τελική απόφαση λαμβάνεται από εκεί, κάτι που δεν έχει όμως συμβεί ακόμη.
  4. Προβλήματα στο Γ.Ν. Κιλκίς υπάρχουν όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, προβλήματα που οφείλονται στην υποστελέχωση του προσωπικού και την στενότητα των οικονομικών πόρων. Με την υπερπροσπάθεια όμως που καταβάλλεται από το προσωπικό του νοσοκομείου μας προσπαθούμε και καλύπτουμε τα κενά καταφέρνοντας να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

 

  1. Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας δεν προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα. Εκφράσεις του τύπου «οι διορισμένοι υπάλληλοι των διοικήσεων του νοσοκομείου παρέχουν βοήθεια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου με στόχο την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου», χαρακτηρίζουν αυτούς που τις απευθύνουν, καλυπτόμενοι πίσω από ένα συλλογικό όργανο όπως είναι το Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου.

 

  1. Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς έχει ανάγκη την πραγματική στήριξη όλων των πολιτών και των φορέων του τόπου μας, πολλώ δε μάλλον των επιστημονικών φορέων του χώρου της υγείας. Μόνο με τη συνεργασία μπορούν να αντιμετωπισθούν χρόνια προβλήματα και υστερήσεις στο χώρο της υγείας. Επιζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή από όλους αποφεύγοντας να μένουμε μονάχα σε καιροσκοπισμούς.

 

Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία και κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.”

Σχόλια
5 Σχόλια to “Απάντηση Ανθρακίδη σε Φαρμακευτικό”
  1. Ο/Η Β. Μάτσκος λέει:

    Αυτοί που πλειοψήφισαν για την κατάργηση της γναθοχειρουργικής ποιοί ήταν δηλαδή; Μήπως μπορούμε να μάθουμε; (ή γνωστοποιήθηκε και δεν το πρόσεξα;)

    • Ο/Η camel λέει:

      ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝ :

      1.Καρακώστας Γεώργιος, Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείου Κιλκίς,ως εκπρόσωπος των ιατρών.

      2.Τσολάκης Σάββας του Νικολάου, με Α.Δ.Τ. ΑΒ 720280, Συνταξιούχος,ως Αντιπρόεδρος.

      3.Σιάκας Γεώργιος του Ευάγγελου, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 186465, Οικονομολόγος.

      ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!!!

  2. Ο/Η απορία λέει:

    Μήπως μπορείτε να μας πείτε και πως ξεκίνησε το όλο θέμα. Βγήκε δηλαδή κάποιος ένα πρωί και είπε “γιατί δεν καταργούμε τη γναθοχειρουργική” και αμέσως έκατσαν και ψήφισαν; Τι προηγήθηκε, ποια η αιτία, ποια η αφορμή, κλπ. κλπ.; Δώστε μας λίγο το ιστορικό.

  3. Ο/Η RojerRabbit λέει:

    Mallon kapoios apo panw tous piese apo to upourgeio kai egine thema na paei i organiki thesi sto theagenio tis saloniki kai autoi to psifisan les kai einai apo allo nomo. Ntropi !!!

Σχολιάστε