My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Ανδρίτσου σε καταγγελία

Από τον διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννη Ανδρίτσο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση στη πρόσφατη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων για τα άλυτα λειτουργικά προβλήματα του Ιδρύματος:

“Σε ποιο έτος και σε ποιες διοικήσεις αναφέρεται η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς; Γνωρίζουν τι συμβαίνει εν έτει 2020 στο Νοσοκομείο;

Από την πρώτη ανάγνωση της από 07-10-2020 καταγγελίας του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτή αφορά προβλήματα της τρέχουσας δεκαετίας και όχι του οκταμήνου που βρίσκεται στη θέση του ο νυν Διοικητής.

Η καταγγελία αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς αναδεικνύει πόσο διαχρονικά είναι κάποια προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο μας και ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε πόσα πράγματα έχουμε επιτύχει μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα συγκριτικά με προγενέστερες διοικήσεις.

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για διαχρονικά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, πιθανώς χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα τεκταινόμενα του τελευταίου οκταμήνου.

Παραπονείται για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, αλλά παραλείπει εσκεμμένα να αναφέρει ότι λειτουργεί σε εφημερίες, στο μέτρο του δυνατού που εκ του νόμου απορρέει.

Επισημαίνει ότι πραγματοποιούνται αδικαιολόγητα δρομολόγια και διακομιδές αλλά πιθανώς, θέλουμε να πιστεύουμε ακουσίως, αγνοεί ότι ο μόνος αρμόδιος που θα αποφασίσει για μία διακομιδή είναι ο επιστήμων ιατρός και κανένας άλλος, καθώς δεν μπορεί κανείς να κρίνει την ιατρική απόφαση.

Παραλείπει να αναφέρει ότι το τελευταίο οκτάμηνο έχουν καταβληθεί φιλότιμες προσπάθειες και έχουν γίνει ενέργειες παρακάμπτοντας τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε σήμερα να έχουμε πετύχει να υπηρετούν στο Νοσοκομείο ακτινολόγοι από το Κ.Υ. Πολυκάστρου και το ΠΕΔΥ. Η προσπάθεια προσέλκυσης νέων επιστημόνων ακτινολόγων, παρ’ ότι είναι αδιάκοπη, δυστυχώς δεν απέδωσε, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους των ιατρών, τουλάχιστον σε επίπεδο επικουρίας.

Παραπονείται ότι δεν λειτουργεί ο ψηφιακός μαστογράφος, αλλά παραλείπει να αναφέρει ότι προ εβδομάδας πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών εκπαίδευση των τεχνολόγων του Νοσοκομείου, ώστε να παρέχονται υψηλής ποιότητας μαστογραφίες. Ήδη μάλιστα πραγματοποιούνται διεργασίες και συνεννοήσεις μεταξύ του Διευθυντή του Ακτινολογικού και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την αρτιότερη κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων, ιδιαίτερα από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου και ΠΕΔΥ που ήρθαν κι υπηρετούν ήδη στο νοσοκομείο.

Παραπονείται ότι υπάρχει έλλειψη βασικών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά παραλείπει, πιθανώς ακουσίως, να αναφέρει ότι η θέση Πνευμονολόγου – Φυματιολόγου κενώθηκε την 10-11-2012 και με το Β2/1719/12-3-2013 έγγραφο το Νοσοκομείο ζήτησε την πλήρωση της κενωθείσας θέσης Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας με το βαθμό του Επιμελητή Β΄ με προκήρυξη από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, ότι η θέση παθολογοανατόμου κενώθηκε την 25-06-2012 και με το Β2/6613/14-09-2012 έγγραφο το Νοσοκομείο ζήτησε την πλήρωση της κενωθείσας θέσης Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Παθολογικής Ανατομικής με το βαθμό του Επιμελητή Β΄ με προκήρυξη από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, ότι η θέση του Διευθυντή ειδικότητας Νευρολογίας είχε προκηρυχθεί με τη με αρ. 7545/25-10-2005 απόφαση προκήρυξης, η οποία κρίθηκε άγονη και με το με αρ. πρωτ. Β/2/1043/31-12-2010 έγγραφο ζητήθηκε η προκήρυξη της θέσης από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης με το βαθμό του Διευθυντή, ότι το εξωτερικό ιατρείο Γαστρεντερολογίας λειτουργούσε με πρώην ιατρό ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας, που είχε εξειδίκευση στη Γαστρεντερολογία και παραιτήθηκε από την οργανική θέση ειδικότητας παθολογίας που υπηρετούσε για λόγους συνταξιοδότησης την 16-12-2013, ενώ η θέση προκηρύχθηκε από τη νυν Διοίκηση με την υπ’ αρ. Α/11788/22-09-2020 προκήρυξη.

Το σωματείο, πιθανώς ακουσίως, αγνοεί ότι έχουν ήδη προσληφθεί έξι επικουρικοί ιατροί στο Γ.Ν. Κιλκίς και τέσσερις στη μονάδα της Γουμένισσας, πέντε μόνιμοι ιατροί στο Γ.Ν. Κιλκίς και δύο στη μονάδα της Γουμένισσας, αναμένονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ήδη προκηρύχθηκε μία θέση μόνιμου ιατρού παθολόγου στο Γ.Ν. Κιλκίς, προκήρυξη που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ομοίως, πιθανώς ακουσίως, αγνοεί ότι έχει προσληφθεί ήδη επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτές, μεταφορείς ασθενών, μαίες, ιατρικών εργαστηρίων, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, εργάτες, διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί κ.α), το οποίο με τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φτάσει σε σύνολο πενήντα τεσσάρων (54) ατόμων μέσα στο 2020, πράγμα για το οποίο το Νοσοκομείο μας οφείλει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας και το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ.

Το σωματείο μέμφεται τη Διοίκηση, χαρακτηρίζοντας ατυχή την απόφαση να μην παρατείνει τη σύμβαση δώδεκα (12) εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας, χαρακτηρίζοντας, εξ αντιδιαστολής, προφανώς επιτυχή την επιλογή της προηγούμενης διοίκησης να προσλάβει δώδεκα (12) εργαζόμενους για ανάγκες του Νοσοκομείου που, με τα μέχρι τότε δεδομένα και την πρακτική που ακολουθούνταν, καλύπτονταν από δεκαεπτά (17) εργαζόμενους και θεωρώντας, προφανώς, μεγάλη επιτυχία τα τεράστια προβλήματα που βλέπουν και βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και που δημιούργησε η έλλειψη προσωπικού στον τομέα αυτό.

Παραπονείται για την έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αλλά, πιθανώς ακουσίως, παραλείπει να αναφέρει ότι με την υπ’ αρ. 23/23-08-2018 απόφαση του Δ.Σ της προηγούμενης διοίκησης αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση σε εκείνο το χώρο το φαρμακείο του Νοσοκομείου, εκτός και αν υποβάλλει πρόταση να φύγει από εκείνο το χώρο το φαρμακείο και εν μέσω πανδημίας να πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις.

Γίνεται λόγος για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, αλλά, πιθανώς ακουσίως, αγνοεί ότι μετά από τη σύμβαση Νο98/04-11-2016 (ΑΔΑ: 7ΔΨ4690Β2-Ν9Ο) για υποβοήθηση της τεχνικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Κιλκίς στη σύνταξη «Μελέτης στατικής επάρκειας του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Κιλκίς και διενέργειας εργαστηριακών ελέγχων» έχει συνταχθεί μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από την Υπ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς και μετά την έγκρισή της θα αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησης.

Μέμφεται τη Διοίκηση ότι το Νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, αλλά παραλείπει να αναφέρει, πιθανώς ακουσίως, ότι το Γ.Ν. Κιλκίς έχει ήδη συνάψει σύμβαση (αρ. 25/2020/01-07-2020, ΑΔΑ: Ψ1Η54690Β2-ΥΤΥ) με ανάδοχο μηχανικό για την «Υποβοήθηση της τεχνικής υπηρεσίας στη σύνταξη μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας των κτιρίων του Γ.Ν. Κιλκίς και στη σύνταξη μελέτης εφαρμογής για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις». Η σύμβαση αυτή λήγει την 31-12-2020 οπότε και θα παραδοθεί η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας με τον προϋπολογισμό των επεμβάσεων.

Αγνοεί επίσης, πιθανώς ακουσίως, την υπ’ αρ. 258/01-10-2020 απόφαση της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της υλοποίησης της «Ενεργειακής Αναβάθμισης κτιρίων στο Γ.Ν. Κιλκίς», που θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Μέμφεται τη Διοίκηση για το ζήτημα της πλύσης του ιματισμού, που μετά την προηγηθείσα ενημέρωση, σήμερα 13/10/2020, ολοκληρώνεται η τροποποίηση των συμβάσεων περί πλύσεως των στολών εργασίας των επαγγελματιών υγείας.

Μέμφεται τη Διοίκηση για την πιστοποίηση των ανελκυστήρων μεταφοράς ατόμων, ωσάν να προέκυψε το ζήτημα εντός του τελευταίου οκταμήνου, αγνοώντας, πιθανώς ακουσίως, ότι με την υπ’ αρ. 25/05-03-2019 σύμβαση πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου και οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου – επιθεώρησης, οι οποίες στάλθηκαν στον ανάδοχο συντηρητή για τις ενέργειές του προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις, όπως επίσης ότι ήδη δρομολογείται εκ νέου ο έλεγχος των εγκαταστάσεων για την έκδοση των πιστοποιητικών.

Παραπονείται για τη δεξαμενή υγρού οξυγόνου και το δίκτυο ιατρικών αερίων, αλλά, πιθανώς ακουσίως, παραβλέπει την υπ’ αρ. 3/30-04-2020 απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας (ΑΔΑ: 69ΦΛ4690Β2-Δ4Υ) με την οποία εγκρίθηκε η σκοπιμότητα οι τεχνικές προδιαγραφές και ο προϋπολογισμός για την προμήθεια μονάδων κεφαλής κλίνης ασθενών και υλικών εγκαταστάσεων δικτύων ιατρικών αερίων, με τα οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων και η μεταφορά της δεξαμενής οξυγόνου από τον εξωτερικό χώρο των Τ.Ε.Π. στη δεξαμενή οξυγόνου της Γ΄ πτέρυγας.

Από την ανάγνωση της καταγγελίας και την παράθεση των ανωτέρω στοιχείων πιθανώς πολλά πράγματα δεν αγνοούνται ακουσίως, αλλά εσκεμμένα. Διερωτώμεθα αν τα ίδια προβλήματα και όμοιες καταγγελίες υποβάλλονταν και σε προηγούμενες διοικήσεις, αν το σωματείο ενεργούσε προς το σκοπό διασφάλισης των συμφερόντων του Νοσοκομείου (όπως π.χ. στην περίπτωση της άσκησης αγωγών από άλλοτε συνεργαζόμενους δικηγόρους) και προκαλούμε να μας απαντήσει ποια από τις προηγούμενες διοικήσεις πραγματοποίησε διαγωνιστικές διαδικασίες και φρόντισε να προασπίσει τα συμφέροντα του Γ.Ν. Κιλκίς.

Θέτουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα έγγραφα που αναφέρουμε παραπάνω και καλούμε το σωματείο εργαζομένων να μας επισημάνει και κάθε άλλο διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει το Νοσοκομείο και δεν το έχουμε εντοπίσει, ώστε να πράξουμε κάθε τι αναγκαίο για να το επιλύσουμε.”

Σχολιάστε