My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αξιοποίηση αρχαίου Ασκληπιείου

Ο Δήμος Κιλκίς θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ενταχθεί το Ασκληπιείο των Άνω Αποστόλων στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων, προκειμένου να αξιοποιηθεί η πολιτισμική μας κληρονομιά και να καταδειχθούν η σημασία των ιερών τόπων υγείας και ανανεωμένες πλευρές τους (ιατρικός, ιαματικός, εκπαιδευτικός τουρισμός).

Αυτό υποσχέθηκε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετέχοντας χθες στην περιοδική έκθεση ”Μορρυλίων η Πόλις”, η οποία εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με την παρουσία του υφυπουργού Γ. Γεωργαντά και των βουλευτών, Ειρ. Αγαθοπούλου και Γ. Φραγγίδη.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του Ασκληπιείου των Άνω Αποστόλων, όπου σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες και αρχαιολογικά ευρήματα που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, λειτουργούσε ως λατρευτικός χώρος κατά την ελληνιστική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη την Έφορο Αρχαιοτήτων δρ Γεωργία Στρατούλη και την επιστημονική της ομάδα για την ενδιαφέρουσα πολιτιστική πρόταση ανασύστασης του αρχαίου παρελθόντος του αστικού κέντρου της Μορρύλου.

Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με έδρα την Επίδαυρο και με τη συμμετοχή των δήμων Επιδαύρου, Τρικκαίων και Κω, υποστηρίζεται δε από το υπουργείο Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

Στους καταστατικούς σκοπούς του αναφέρονται μεταξύ άλλων η δημιουργία νέων πολιτιστικών διαδρομών, η διασύνδεση των Ασκληπιείων με τη διεθνή ιατρική κοινότητα καθώς και η ενίσχυση της κινητικότητας του μαθητικού, φοιτητικού και επιστημονικού δυναμικού στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών.

Σχολιάστε