My Twitter Feed

5 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Άμεση αντίδραση στο νομοσχέδιο» -

Σάββατο, 5 Δεκέμβριος, 2020

ΕΡΤ: Σοβαρές οι ελλείψεις στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Στα «κόκκινα» πάντα ο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Ομολογούν την ενοχή τους! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Σοκ από τα 56 νέα κρούσματα! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργαντά -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Για επικοινωνία δήμου – πολιτών -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Έκκληση για προσφορά προϊόντων -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Αν το κράτος δυσκολεύεται,

…υπάρχει το παρακράτος.

Του Τάσου Παππά.


Ενοχλημένη εμφανίζεται η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει έξω από το κάδρο των κατηγοριών για τη δημιουργία παρακράτους τον Αλέξη Τσίπρα. Επιθυμούν να τον δουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Εντυπωσιακό; Καθόλου. Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. πιστεύουν ότι τώρα είναι η στιγμή να επιτεθούν προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νομίζουν ότι αν πληγεί το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, θα ευνοηθεί το κόμμα τους και θα επιστρέψει στην πρωταγωνιστική θέση που είχε μέχρι το 2009 στην επικράτεια της λεγόμενης προοδευτικής παράταξης, εξοβελίζοντας τον εισβολέα που του πήρε την μπουκιά από το στόμα και το υποχρέωσε να περιοριστεί στον άχαρο ρόλο του κομπάρσου.

Εχουμε δηλαδή, χωρίς να ομολογείται, την επαναφορά του σχεδίου Βενιζέλου, το οποίο στην πλήρη ανάπτυξή του έβαζε στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Ο εμπνευστής του μπορεί να απομακρύνθηκε με άκομψο τρόπο από τις τάξεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ωστόσο οι επιτελείς του κόμματος θεωρούν ότι το σενάριό του έχει αξία. Αλλωστε, επιχείρησαν να το υλοποιήσουν άλλοτε με προβληματικά αλλά θεμιτά μέσα (κάνοντας αντιπολίτευση μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ), άλλοτε με κραυγαλέα ιδιοτελείς επιλογές (λειτουργώντας σαν δεκανίκι της Δεξιάς στην προανακριτική και σε θέματα διαφθοράς).

Είναι πάντως να απορεί κανείς με το έλλειμμα πολιτικής διορατικότητας που παρουσιάζει η ηγετική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ζητούν από τον υιό Μητσοτάκη να κάνει στον Τσίπρα ό,τι έκανε ο πατέρας Μητσοτάκης στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Αραγε δεν υπολογίζουν το ενδεχόμενο να γίνει ο Τσίπρας ήρωας, όπως συνέβη με τον Α. Παπανδρέου μετά το 1989; Αγνοια του κινδύνου!

Πολύ καλά κάνει από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αντιστέκεται (μέχρι τώρα) στις πιέσεις που του ασκούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ο Αντώνης Σαμαράς (ορισμένοι στη Χαρ. Τρικούπη νοσταλγούν την εποχή της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και δεν βάζει στο κάδρο τον Αλ. Τσίπρα. Δεν τον θέλει κατηγορούμενο γιατί διατρέχει τον κίνδυνο να εκτεθεί αν ο πολιτικός αντίπαλός του αθωωθεί.

Φοβάται, δηλαδή, μην την πάθει όπως ο πατέρας του, ο οποίος οδήγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο χωρίς στοιχεία, ελπίζοντας να τον τελειώσει, τουλάχιστον πολιτικά, αλλά τον είδε να επιστρέφει θριαμβευτικά στην εξουσία ύστερα από τρία χρόνια, αν και καταβεβλημένος από την αρρώστια, αν και περικυκλωμένος από απίθανα πρόσωπα που τον ξεφτίλιζαν με τη δημόσια συμπεριφορά τους.

Τον θέλει όμως διαρκώς ύποπτο και γι’ αυτό επιτρέπει στους υπουργούς του να διακινούν, με τη βοήθεια των δεξιών φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, δηλητηριώδη σχόλια και βιτριολικούς υπαινιγμούς για τον Τσίπρα ώστε να δημιουργηθεί τοξικό κλίμα, το οποίο εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης ότι θα βλάψει μόνον τον Τσίπρα. Κάνει λάθος.

Τα απόνερα αυτής της βρόμικης ιστορίας θα τον λερώσουν. Οι αντίπαλοί του μπορεί να είναι ερασιτέχνες (η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ έχουν πλάκα τα γαλόνια από τις επιτυχείς μάχες που έχουν δώσει μεταξύ τους στα πεδία της δυσφήμησης και της συκοφάντησης), δεν είναι όμως άοπλοι. Κυβέρνησαν περίπου πέντε χρόνια και σίγουρα κάτι επιλήψιμο για τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ θα έχουν στα συρτάρια τους.

Αν νιώσουν πως απειλούνται, είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν. Μετερχόμενοι μέσα παρόμοια μ’ αυτά που χρησιμοποιούν οι εχθροί τους. Από τις κοινής λήψεως άτυπες ενημερώσεις της Κουμουνδούρου και από τις διαρροές πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διαθέτουν στοιχεία και για παράγοντες της Δεξιάς και για παράγοντες του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το αποτέλεσμα, αν η υπόθεση ξεφύγει, μπορεί κανείς να το προβλέψει με ασφάλεια. Πολλοί που σήμερα υποδύονται τους τιμητές θα βγουν με στίγματα στη ράχη τους τα οποία θα μείνουν και θα τους ενοχλούν, ακόμη κι αν έχουν αλλάξει ή προτίθενται να αλλάξουν κομματικά πουκάμισα.

Και επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται για παρακράτος και διάφοροι πετάνε τη λέξη χωρίς περίσκεψη, μια παρατήρηση. Η κοινοβουλευτική εκδοχή της Δεξιάς το έστησε, το κανάκεψε και το χρησιμοποίησε για τις βρόμικες δουλειές που δεν μπορούσε να κάνει η ίδια από τη λήξη του Εμφυλίου μέχρι τη χούντα. Η ένστολη εκδοχή της έκανε κράτος το παρακράτος για επτά χρόνια.

Παραφυάδες του επιβίωναν τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης όταν κυβερνούσε η μετεξέλιξη του Συναγερμού και της ΕΡΕ, η Νέα Δημοκρατία. Οσο για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. -θύματα του παρακράτους ήταν και οι πρόγονοί του, το Κέντρο και το ΠΑΣΟΚ- μήπως θα μπορούσε να μας πει αν παραπέμπει σε παρακράτος η σιγουριά του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη ότι ο Παπαγγελόπουλος θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και η εισαγγελέας Τουλουπάκη θα μπει φυλακή;

Ανάγωγα

Τόσοι αμερικανο-σπουδαγμένοι υπάρχουν στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται όμως ότι τα πτυχία και τα διδακτορικά που πλασάρουν στα βιογραφικά τους είτε είναι μαϊμού (έχουν μια παράδοση στα ψέματα) είτε τα πήραν με φοίτηση εξ αποστάσεως στη μητρική γλώσσα τους. Αλλιώς δεν εξηγείται που δεν μπορούν να μεταφράσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της ελληνικής Novartis με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Κρίμα τα Κολάμπια και τα Μασασούτσες. Οπότε ξανά πίσω στην πρώτη μικρή. Χάου αρ γιου; Φάιν θενκς. Αντε και καλές σπουδές.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε