My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αν δεν τους σταματήσουμε…

Του Θανάση Καρτερού.


Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν. Η αστυνομία ζητάει τα στοιχεία φοιτητών προέδρων παρατάξεων και ο πρύτανης του ΑΠΘ μεταβιβάζει εγγράφως τη διαταγή στα πανεπιστημιακά τμήματα προς υλοποίηση. Αυτό δεν είναι λίγο από χούντα, είναι πολύ από χούντα. Φακέλωμα κανονικό, έτσι που να έχουν όλα τα δεδομένα της «εγκληματικής δράσης» των ανήσυχων φοιτητών οι αστυνομικοί όταν θρονιαστούν στα αμφιθέατρα.

Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν. Έχουν φεσώσει τους πάντες, ενώ διαφημίζουν τη νοικοκυροσύνη τους. Κι αφού έχουν κάνει άρχοντες τους τραπεζίτες με διάφορες διατάξεις -κάνε, γιε μου, τη δουλειά σου κι ύστερα είμαι πάλι θειά σου…-, τώρα φωνάζουν ότι για τα χρέη του κόμματός τους φταίνε οι τράπεζες! Δεν ξέρεις αν πρέπει να τους μουντζώνεις γελώντας ή κλαίγοντας.

Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν. Προσπαθούν να επιβάλουν έναν νόμο που τσακίζει ό,τι άφησαν όρθιο τα Μνημόνια, για την εργασία. Υπό διωγμό τίθεται ο εργαζόμενος, με κάτι περικοκλάδες Εδεσσαϊκού που μας ξεφουρνίζει ο ανεκδιήγητος Χατζηδάκης. Ρεπό ως αμοιβή για υπερωρίες, αγάπες μέχρι δακρύων με την εργοδοσία -πότε θες, παιδί μου, να μαζέψεις ελιές να σε διευκολύνω- και το αυτί τους δεν ιδρώνει από τις αντιδράσεις. Τεντωμένο το έχουν μήπως τους ξεφύγει τίποτα από όσα εντέλλεται ο ΣΕΒ.

Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν. Η Μενδώνη τσιμεντώνει και καμαρώνει, η Νικολάου αναθέτει απευθείας και καμαρώνει, η Μαρέβα υποδέχεται τη Σοφία στο Μαξίμου και καμαρώνει, ο Πιερρακάκης ψηφιοποιεί τις δουλειές του Δημητριάδη και καμαρώνει, ο Δημητριάδης λύνει και δένει και καμαρώνει, ο Κικίλιας της πανδημίας σκοράρει πρώτος στις δημοσκοπήσεις και καμαρώνει. Και ο Μητσοτάκης εποπτεύει του θιάσου της αρπαγής, της ανικανότητας και της δυστοπίας. Αυτός δε κι αν καμαρώνει.

Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν. Χρειάζεται να αναρωτιέστε όμως; Χρειάζεται ακόμα να ψάχνεται όποιος έχει δυο γραμμάρια λογικής και δεν ενημερώνεται από τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο; Όχι εξ όνυχος μόνο, αλλά και εξ οδόντων, και εκ βρυχηθμών, και εξ ανθρωποφαγίας, τον λέοντα. Ή την ύαινα. Κι αν δεν ξυπνήσουν εγκαίρως οι κοιμισμένοι, κακά ξεμπερδέματα θα έχουμε με δαύτους. Γιατί ποτέ και πουθενά δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε