My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αντιφασιστικό μέτωπο

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη.


Έγινε ή δεν έγινε απόβαση συριζαίων στη Βόρεια Μακεδονία; Προφανώς, έγινε! Και μάλιστα χωρίς ένα τάγμα χωροφυλακής, όπως ονειρευόταν τη δεκαετία του ’90 ο κ. Παπαθεμελής ή μια ίλη τεθωρακισμένων, όπως είχε εκτιμήσει ο κ. Καμμένος («τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα, θα φτάσει στην άλλη μεριά των Σκοπίων, θα φτάσει στη Σερβία»).

Το απίθανο συνέβη: η Ελλάδα όχι μόνο πούλησε τη Μακεδονία στους αόρατους, ανύπαρκτους πολίτες της ακατονόμαστης χώρας, αλλά ανέλαβε και την αεροπορική φρούρησή της με λεφτά που θα πληρώνει ο σκληρά φορολογούμενος Έλληνας. Αντί δηλαδή να αφήσει να το κάνουν αυτό οι μπουνταλάδες Τούρκοι πασάδες, η κυβέρνηση Τσίπρα μας φόρτωσε και έξοδα για κηροζίνες, συντήρηση, ραντάρ και μισθούς, με έναν στόχο: να γίνει αρεστός ο μαδουροκομμουνιστής Τσίπρας στους Αμερικανούς και στον Σόρος!

Κι εκεί που λέγανε κάποιοι από το κακό ΠΑΣΟΚ ότι το παιδί αυτό πιάνει πουλιά στον αέρα και «τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τρώει για breakfast» (Ν. Μουζέλης, καθηγητής του London School of Economics), να ‘σου κι ο αντίχριστος: ο Πάπας Φραγκίσκος. Ολοκληρώνοντας τη συνωμοσία της Δύσης για τη νέα σταυροφορία, είπε: “Κάποτε μίλησα με έναν πρωθυπουργό, έναν άνδρα που σέβομαι, θα σας πω το όνομα… Με τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας γι’ αυτό (σ.σ.: μετανάστευση) και για τις συμφωνίες, ώστε να παρεμποδισθούν να μπουν στη χώρα, μου εξήγησε τις δυσκολίες. Αλλά στο τέλος, μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται πριν από τις διεθνείς συμφωνίες'”.

Το σχέδιο αφελληνοποίησης και αποχριστιανοποίησης της χώρας μας πριμοδοτείται και από την παπική τιάρα, την οποία ευτυχώς δεν προσκύνησαν οι πρόγονοί μας, προτιμώντας το σαρίκι του Μωάμεθ («Κρειττότερον βασιλεύσαι εν μέση Πόλει φακιόλιον Τούρκων παρά καλύπτρα λατινικήν»)!

Η φράση (με παραλλαγές) αποδίδεται στον μέγα δούκα Λουκά Νοταρά. Αυτό που αγνοούν όσοι επιχαίρουν για τη διάσωση της Ορθοδοξίας από τους Οθωμανούς (!) είναι τι απέγινε ο Νοταράς. Απλούστατο: αφού έκανε τη δουλειά του, ο Μωάμεθ ο Πορθητής διέταξε να εκτελεστούν ο Νοταράς κι οι γιοι του…

Η Ιστορία κύκλους κάνει. Ο τραμπούκος, όταν αποκτήσει (με όποιον τρόπο) εξουσία, δεν εξοντώνει μόνο τους κακούς αριστερούς, αλλά πιάνει και κανά σοβαρό δεξιό. Στη δικτατορία Παπαδόπουλου ο εξαμηνίτης Κυριάκος έγινε πολιτικός εξόριστος. Προηγήθηκε κάτι τότε;

Ασφαλώς και η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με την αποστασία του ’65. Αλλά αυτό που συνέβη στη Βέροια -με τους τραμπούκους να «την πέφτουν» και στον Κ. Μητσοτάκη- μπορεί να είναι η αρχή μιας απόπειρας γενικής αποσταθεροποίησης της χώρας από καλά αμειβόμενους «πατριώτες». Μια βίαιη ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη δική του νομή της εξουσίας.

Μια υπενθύμιση: όταν γύρισε στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι χουντικοί και λοιποί ακροδεξιοί τον αποκαλούσαν «ο κομμουνιστής».

Τότε υπήρξε ένα, όχι συγκροτημένο, αλλά αυθόρμητο, φράγμα απέναντι στις απόπειρες παλινόρθωσης του αυταρχικού καθεστώτος. Ήταν ζωντανή ακόμη η φρίκη.

Οι τραμπούκοι εθνικιστές, όταν εξελίσσονται σε φασίστες, δεν ανέχονται οποιαδήποτε μορφή δημοκρατίας. Βαφτίζουν συμβουλευτική επιτροπή μια καλοπληρωμένη ομάδα «στελεχών», τη βάζουν να συνεδριάζει στο κτήριο του Κοινοβουλίου και να προτείνει αυτά που οι φασίστες θέλουν. Το τέλος της «κωμωδίας», αφού προκαλέσει οδύνες και προδοσίες, είναι πάντα η τραγωδία.

Αυτά είναι γνωστά. Όμως η αντιμετώπιση της επίθεσης στον Κ. Μητσοτάκη ήταν ό,τι το χειρότερο. Η Ν.Δ. το πέρασε γρήγορα, επαναλαμβάνοντας τις ανοησίες της για το «Μακεδονικό», τα άλλα κόμματα έβγαλαν τις γνωστές ανούσιες ανακοινώσεις – καρμπόν και κάποια φιλοκυβερνητικά μέσα (υπάρχουν!) επέδειξαν χαιρεκακία. Τεράστιο λάθος. Αν το αναγκαίο μέτωπο σήμερα είναι το προοδευτικό, άλλο τόσο είναι αναγκαίο και επείγον ένα ευρύτερο μέτωπο με όλες τις δημοκρατικές (λιγότερο ή περισσότερο) δυνάμεις. Και με τη Νέα Δημοκρατία, ή έστω τα περισσότερα στελέχη της. Η χολέρα, όταν αρχίσει να απλώνεται, δύσκολα σταματά. Και με πολύ αίμα!

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε