My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αντιπλημμυρικά στο Κιλκίς με 2 εκ.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ξεκινά στη πόλη του Κιλκίς η ΔΕΥΑΚ, με στόχο να βελτιωθεί το σύστημα απορροής των βρόχινων νερών και να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

Το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων αντιπλημμυρικής προστασίας μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” στο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό έκπτωσης είναι 53,36% με χρόνο περαίωσης τους δώδεκα μήνες.

Εκτός από τους ειδικούς αγωγούς που θα εγκατασταθούν σε δρόμους του Κιλκίς, το έργο περιλαμβάνει απόξεση της ασφάλτου σε όλο το πλάτος των οδών επέμβασης και πλήρη ανακατασκευή τους.

Όπως τονίζει ο δήμος, τα πλημμυρικά φαινόμενα οφείλονται σήμερα, είτε σε παλαιούς αγωγούς που καταργήθηκαν με την κατασκευή των έργων αποχέτευσης, είτε επειδή οι αγωγοί αυτοί δεν είχαν τα ορθά υδραυλικά χαρακτηριστικά.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε χθες Πέμπτη μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΚ και δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη και του εκπροσώπου της μειοδότριας εταιρίας Παντεχνική Έργων.

Σχολιάστε