My Twitter Feed

23 Οκτώβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βιολογικός Γουμένισσας με 2,5 εκατ. -

Τετάρτη, 23 Οκτώβριος, 2019

Η συνεδρίαση του ΔΣ Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Οκτώβριος, 2019

24ωρη απεργία για την Υγεία -

Τρίτη, 22 Οκτώβριος, 2019

Συντήρηση οδού Θεσ/νίκη – Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Οκτώβριος, 2019

Ειρήνη: Πράξεις για τα ολιγομελή -

Τρίτη, 22 Οκτώβριος, 2019

ΛΑΣΥ: Συμπαράσταση σε μαθητές -

Τρίτη, 22 Οκτώβριος, 2019

Σε κατάληψη και το ΓΕΛ Ευρωπού -

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος, 2019

Τα μανιτάρια κρατάνε τους νέους -

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος, 2019

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα ΝΟΔΕ

Για «αντικομμουνιστικό παραλήρημα της ΝΟΔΕ Κιλκίς» κάνει λόγο η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σε ανακοίνωση-απάντηση προς τη νομαρχιακή οργάνωση της ΝΔ.

Η απάντηση της ΤΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Φαίνεται πως η ΝΟΔΕ Κιλκίς, μετά και τις διευρύνσεις που επιδίωξε προς τα «δεξιά» της όλη την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο, πέρα από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τους όρκους πίστης που θέλει να δώσει σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διεκδικεί και την πρωτοκαθεδρία του αντικομμουνισμού στο Κιλκίς.

Η ΝΔ, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να πείσει το λαό μας ότι πρέπει να «σκύψει το κεφάλι» και να υποταχτεί στις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό βρίσκεται σταθερά απέναντι από τις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, χρησιμοποιώντας την καταστολή, αλλά και τη νομοθεσία, προσπαθώντας να απαγορέψει ακόμα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Περηφανεύεται η ΝΟΔΕ Κιλκίς για την «πορεία της χώρας μας». Όμως αυτή η πορεία, η ανάπτυξή τους, προβλέπεται δυσοίωνη για το λαό μας. Τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι και τα καθημερινά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών είναι εδώ. Οι Κιλκισιώτες στενάζουν μέρα με τη μέρα από την υψηλή φορολογία, τους χαμηλούς μισθούς, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία και τις ολιγόμηνες συμβάσεις, από τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, από τις ελλείψεις και προβλήματα στις υποδομές των σχολείων και των δύο νοσοκομείων, από τα τμήματα κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου που ακόμα δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία τους, από τις ελλείψεις σε γιατρούς, από το πανάκριβο ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και το νερό που πληρώνουν κ.ά. Εδώ είναι, επίσης, και η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό μας, ειδικά μετά και τη νέα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας για τις στρατιωτικές βάσεις.

Απέναντι σ’ αυτή τη συμφωνία δεκάδες χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες με τα παιδιά τους, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις απαιτώντας η χώρα μας να μην μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Αυτή τη συγκέντρωση είχαν εντολή να καταστείλουν τα ΜΑΤ και πιο ειδικά να «προστατεύσουν» το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, ο οποίος ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να ρίξει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ο οποίος είχε εμπλακεί στα ελληνικά πράγματα με επέμβαση των Αμερικανών κατά την περίοδο 1946 -1949, ο οποίος υπερασπιζόταν την πολιτική να οδηγούνται χιλιάδες άνθρωποι στις εξορίες, τις φυλακές, στα βασανιστήρια, στα εκτελεστικά αποσπάσματα κ.ά. Αυτό το άγαλμα «προστάτευαν» και εκεί πραγματοποιήθηκε η καταστολή.

Ο λαός του Κιλκίς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του τόσο για το τι πραγματικά συνέβη στη συγκεκριμένη κινητοποίηση για την οποία «στάζουν χολή» οι κύριοι της ΝΔ στο Κιλκίς, όσο και για το ποιους μετρούν ως «φίλους» και ποιους ως «εχθρούς».

Εξάλλου οι αγωνιστικές παραδόσεις του λαού του Κιλκίς παραμένουν ζωντανές και έτοιμες να ξαναφουντώσουν, διεκδικώντας τη ζωή που τους αξίζει, μια ζωή με δικαιώματα και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτό το λαό, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, θα τους βρουν μπροστά τους αργά ή γρήγορα.»

Σχολιάστε