My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αντιδρούν για τη συμφωνία

Τις σφοδρές αντιδράσεις τους για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ εξέφρασαν, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κ. Κιλτίδης, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ Σούλης Καζαντζίδης, το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης και ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Θέμης Ανθρακίδης.

Η δήλωση Βεργίδη

Η χάραξη Εξωτερικής Πολιτικής ασφαλώς και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ούτε βεβαίως η υπόδειξη προς την εκάστοτε κυβέρνηση επιλογών και αποφάσεων. Ανήκει όμως στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης, η υποχρέωση να αφουγκράζεται την στάση της Τοπικής Κοινωνίας, την άποψη των πολιτών, την ανησυχία τους για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν στο σήμερα και, κυρίως, στο αύριο της χώρας.

Το λαϊκό αισθητήριο, όσο κι αν επηρεάζεται από υστερόβουλες και ανεύθυνες πηγές, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη πριν από κάθε ιστορικής σημασίας απόφαση. Και για να είναι αυτό το λαϊκό αισθητήριο, ορθά και σοφά τοποθετημένο, θα πρέπει να έχει υπεύθυνη ενημέρωση, νηφάλια παράθεση επιχειρημάτων, χωρίς κραυγές εξαλλοσύνης και ακραίες συμπεριφορές. Κάτι δηλαδή που δεν εφαρμόσθηκε κατά την χρονοβόρα πορεία της νέας απόπειρας για διευθέτηση του ονοματολογικού ζητήματος των βόρειων γειτόνων μας.

Μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε περίπου «εν κρυπτώ και παραβύστω» με το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα των σημείων Εθνικού Διχασμού. Με σημεία που παραπέμπουν ευθέως, σε άλλες εποχές που τόσο ακριβά πλήρωσε ο λαός και το Έθνος μέσα από Εθνικές Καταστροφές.

Είναι σαφές, ότι κάποια στιγμή το «Ονοματολογικό» θα έπρεπε να διευθετηθεί οριστικά. Να συνομολογηθεί όμως μια συμφωνία που να σέβεται την αδιαφιλονίκητη Ιστορία της περιοχής, που δεν επιδέχεται καμία σοβαρή επιστημονική παρερμηνεία. Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις που αποτελούν προϋπόθεση για κάθε συμφωνία, θα πρέπει να περιέχουν τα απαράβατα δίκαια της κάθε συμβαλλόμενης πλευράς. Να εμπεριέχουν, εν τέλει, τα απαράγραπτα δίκαια του κάθε μέρους με αναλογία που δεν θα αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Η θολή εικόνα που επικράτησε κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, οδήγησε σε μια ανάλογη συμφωνία που υπογράφηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις διασυνοριακές Πρέσπες. Μια συμφωνία που αφήνει περισσότερες εκκρεμότητες απ’ όσες προϋπήρχαν. Δημιουργεί Δίκαιο προς όφελος εκείνων που τόσον καιρό διεκδικούν αδιανόητες παραχωρήσεις. Εκείνες τις παραχωρήσεις δηλαδή που, απ’ όλους τους Έλληνες πολίτες εθεωρούντο απαράβατες «κόκκινες γραμμές».

Εθεωρείτο, για παράδειγμα, αδιανόητη η επίσημη και με ελληνική υπογραφή αναγνώριση Μακεδονικής Ταυτότητας. Όπως εθεωρείτο αδιανόητη και η αναγνώριση Μακεδονικής Γλώσσας. Ο χαρακτηρισμός ενός πολίτη της πρώην πλέον FYROM ως «Μακεδόνα/πολίτη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», συνιστά ευθεία κατάργηση της ιστορικής πραγματικότητας και εγκαθίδρυση μιας άλλης πραγματικότητας εντελώς ψευδεπίγραφης. Μπροστά σ’ αυτό το κρισιμότατο σημείο αιχμής, όλες οι άλλες παραχωρήσεις συνιστούν απλές «τεχνικές λεπτομέρειες».

Φθάνουμε δηλαδή στο σημείο να θέτουμε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα σήματα στα οχήματα της «Βόρειας Μακεδονίας», την «ταυτότητα» του περίφημου Μακεδονικού Χαλβά και άλλα πολλά και εξαιρετικά σημαντικά, πλην όμως, ωχριώντα μπροστά στην Ταυτότητα και τη Γλώσσα.

Προκαλεί επίσης οργή η συμφωνηθείσα περιγραφή σε πλακίδια και πινακίδες της πραγματικής ιστορικής προέλευσης των ιστορικών μνημείων της γείτονος. Μπροστά στην τεράστια «φιγούρα» των φαραωνικών μνημείων της αποθέωσης του κιτς, αυτές οι πινακίδες «ιστορικής πληροφόρησης» αποτελούν γραφικές παρωνυχίδες που, απλώς, πιστοποιούν τα ανιστόρητα συμφωνηθέντα.

Οι παραπάνω λόγοι είναι ενδεικτικοί για τη στάση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς αρνητικά απέναντι στην νεότευκτη συμφωνία. Με την επισήμανση, ότι μέχρι την τελική της κύρωση υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Υπάρχει δηλαδή ο ανάλογος χρόνος για να περισωθεί ό,τι μπορεί να κατοχυρωθεί ιστορικά υπέρ των απαράγραπτων δικαίων μας. Είμαστε θετικοί στην επιτέλους, επίλυση της διαφοράς. Αλλά καθόλου πρόθυμοι για μια συμφωνία που μας «καταργεί» στην πράξη ιστορικά.

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει, διδασκόμενες από το οδυνηρό παρελθόν, να ομονοήσουν στα αυτονόητα. Και να «σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται». Το οφείλουν, και το οφείλουμε όλοι μας, όχι μόνο στον εαυτό μας, ούτε μόνο στην Ιστορική μας Μνήμη. Το οφείλουμε πάνω απ’ όλα στις επερχόμενες γενιές.

Υ.Γ. Στον αγώνα αυτόν, είναι λάθος να εμφανίζονται ως μόνοι πρωταγωνιστές οι κάτοικοι της Μακεδονίας μας. Δεν αποτελεί μια τοπική, διασυνοριακή έστω, διένεξη. Έτσι δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις διεθνώς. Η υπόθεση αφορά σε όλη τη χώρα, σε όλο το Έθνος, όπου Γης.

Κάλεσμα Κιλτίδη

Με τίτλο ¨δεν γονατίζουμε – οργάνωση και αγώνας για τη Μακεδονία”, ο Κ. Κιλτίδης απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα:

“Να αγωνισθούμε και να νικήσουμε δημοκρατικά. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι άμεσοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιστημονικών , Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Ενώσεων. Να ηγηθούν και να καθοδηγήσουν τον αγώνα για την συνταγματική αντίσταση των πολιτών εναντίον μειοδοτών και ανιστόρητων. Η συνείδηση δεν βιάζεται και δεν εκχωρείται το «είναι» μας. Όχι όμως άλλα λάθη και ματαιότητες.

Είπα ξεκάθαρα , ότι είναι λάθος οι αποσματικές κοινοτοποιήσεις και δεν εισακούσθηκα. Χτύπημα που δεν σκοτώνει, δυναμώνει. Με θεσμοθετημένους μπροστάρηδες, ασφυκτικός κλοιός στο κέντρο εξουσίας. Φωνή λαού, οργή θεού της Πατρίδος. Παύση κάθε διαδικασίας ή παραίτηση και εκλογές . Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία και η εθνική συνείδηση Όσοι ζωντανοί !”

Ο Αν. Καζαντζίδης

Μαύρη ημέρα στην ελληνική Ιστορία η 17η Ιουνίου καθώς η ετερόκλητη κυβέρνηση της καρέκλας των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μετά από περήφανη διαπραγμάτευση 6 μηνών έδωσε τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους (κατά τον Κίρο Γκλιγκόροφ) των Σκοπίων.

Αποδεικνύοντας και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ότι όποτε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κάνει διαπραγμάτευση όπως υποστηρίζει η ίδια η ΕΛΛΑΣ βρίσκεται στο τέλος σε δεινή θέση.

Ο κ.Τσίπρας και ο πρωταθλητής της κυβίστησης Π.Καμμένος δίνοντας ρεσιτάλ κατάφεραν και πάλι να περάσουν κάτω από τον πήχυ και στα εθνικά θέματα. Για να γίνουν αρεστοί στον ξένο παράγοντα, αψηφώντας την λαϊκή εντολή που σε συντριπτική πλειονότητα έδειχνε το δρόμο όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι ο όρος Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτος στο θέμα του Σκοπιανού, υπέγραψαν μια συμφωνία απαράδεκτη και άκρως ντροπιαστική για τα ελληνικά δίκαια εκχωρώντας την ψυχή της Πατρίδας μας την Μακεδονία. Υπολογίζοντας ότι δίνοντας τα χέρια με τους Σκοπιανούς θα τους βοηθήσουν οι ξένοι να περισώσουν την πολιτική τους υπόσταση στο εσωτερικό.

Μάταια όμως καθώς ο ελληνικός λαός και ξέρει και γνωρίζει πλέον ότι μπορεί για την οικονομική του στενότητα ίσως να συγχωρεί αλλά όταν παίζουν κάποιοι την Ιστορία και τον Πολιτισμό του στα ζάρια τότε η απάντηση του θα είναι εκκωφαντική.

Η υπογραφή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανοίγει την κερκόπορτα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων με την επίσημη αναγνώριση της Μακεδονικής τους γλώσσας και Εθνικότητας από την Ελλάδα.

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες μετά την συμφωνία της ντροπής γνωρίζουν πλέον και θα θυμούνται ποιοι μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν και το ΄΄σπίτι΄΄ τους, την Ιστορία τους, μόνο και μόνο για να κερδίσουν λίγες στιγμές ακόμη στην εξουσία. Και όταν έρθει η ώρα (εκλογές) τότε θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στους Eθνομηδενιστές.

Ἔστιν μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία – ΣΤΡΑΒΩΝ.

*Και δήλωση στον Γ. Αυτιά: Οι Σκοπιανοί θα ελέγχουν και τα βιβλία μας!

Δείτε τι είπε ο κ. Καζαντζίδης σε εκπομπή του Γ. Αυτιά:

Ο Γ. Αναστασιάδης

Δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Αναστασιάδη:

Η εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση την Κυριακή στις Πρέσπες αποτελεί την κορύφωση του δράματος της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η μεγάλη ζημιά που έχουν προκαλέσει στην οικονομία διορθώνεται και θα διορθωθεί από επόμενες κυβερνήσεις που θα λειτουργήσουν με κριτήρια ορθολογισμού και πατριωτισμού μακριά από επικίνδυνες λογικές πατριδοκαπηλίας και οπορτουνισμού. Η τεράστια ζημιά που προκαλούν με την συμφωνία αυτή και η οποία απελευθερώνει σε διεθνές πλέον περιβάλλον τις τάσεις αλυτρωτισμού των βορείων γειτόνων μας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί.

Οι δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης της χώρας στοιχίζονται τώρα ακόμη περισσότερο στο μέτωπο που έχει ανοίξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στον πολιτικό καιροσκοπισμό και στις πολιτικές αυταπάτες. Η πλατιά λαϊκή βάση της παράταξης στηρίζει την Φώφη Γεννηματά και το βροντερό ΟΧΙ της στην εθνικά επικίνδυνη συμφωνία αναγνωρίζοντας ότι με την στάση της αυτή κρατά ψηλά την πατριωτική ευθύνη και με τόλμη αντιστέκεται σε πιέσεις παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδος. Η ξεκάθαρη και θαρραλέα στάση της Φώφης Γεννηματά αποτελεί για όλους εμάς πολιτική παρακαταθήκη και οδηγό στον πολιτικό μας αγώνα για την εξάλειψη των συνεπειών αυτής της υποχωρητικής συμφωνίας αλλά και την ανόρθωση του τόπου μας μετά το πέρας της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα.

Ο Θ. Ανθρακίδης

Δήλωση Θεμιστοκλή Αιμ. Ανθρακίδη Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Νομού Κιλκίς:

“Η άρνηση της Προέδρου του Κινήματος μας Φώφης Γεννηματά να συνηγορήσει υπέρ της ενδοτικής συμφωνίας που συνήψε ο κ. Τσίπρας για το όνομα της γείτονος χώρας είναι η ενδεδειγμένη Πατριωτική στάση και μιλάει στην ψυχή της βάσης του κινήματος μας.

Για μας δεν χωρεί καμία παραχώρηση ούτε στην ιστορία της Μακεδονίας μας, ούτε και στα εθνικά μας δίκαια.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση υποχωρώντας πέρα από το όνομα, και στην εθνικότητα αλλά και στη γλώσσα που με την συμφωνία αυτή θα χαρακτηρίζονται πλέον ως «μακεδονική», συνεχίζει να διατηρεί ενεργά τα ζητήματα αλυτρωτισμού αλλά και πρόδηλης ιστορικής αναλήθειας από την άλλη πλευρά.

Η συμφωνία αυτή είναι το αποκύημα μιας ουσιαστικά μυστικής διπλωματίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με επιβλαβείς συνέπειες μεσοπρόθεσμα για την Πατρίδα μας.

Άλλωστε αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας, όπου ο σκοπιανός πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να χρησιμοποιήσει τον όρο «μακεδόνες» για τους πολίτες της χώρας του κατά παράβαση ακόμη και των ίδιων των συμπεφωνημένων.

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε διαχρονικά πατριωτικό κίνημα και τις ίδιες αρχές και αξίες πρεσβεύει και το Κίνημα Αλλαγής. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για την εθνική μας στάση από κανέναν. Σε αυτή την απαράδεκτη συμφωνία, εμείς θα είμαστε απέναντι.”

 

Σχολιάστε