My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανταπάντηση από τη ΔΗΜΑΡ

Η ΝΕ Κιλκίς της ΔΗΜΑΡ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ανταπαντά σ` αυτήν της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς και με θέμα πάντα τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το νομό μας. 

dimar-001Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Όταν θέσαμε το ζήτημα του προϋπολογισμού που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και το ποσό το οποίο θα λάβει εντός του 2015, το μόνο που δεν περιμέναμε ως απάντηση ήταν η αστοχία στον τρόπο κατάρτισης του.

Τα στοιχεία τα οποία συγκρίναμε μόνο άσχετα δεν μπορούν να θεωρηθούν μεταξύ τους. Και τούτο διότι ο προϋπολογισμός είναι – όπως φανερώνει και το όνομα του – εκτίμηση των εσόδων που θα έχει ένας φορέας. Βασίζεται δηλαδή σε εκτιμήσεις, λαμβάνοντας όμως ταυτόχρονα υπ’ όψη πραγματικά στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τις πραγματικές επιδόσεις της χρονιάς που πέρασε. Δεν καταρτίζεται με βάση την εκτίμηση, δηλαδή τον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Γιατί με τα στοιχεία που η ίδια η Περιφερειακή Ενότητα δημοσίευσε στην απάντηση της, αποδεικνύεται ότι και ο προϋπολογισμός του 2014 μόνο ρεαλιστικός δεν ήταν.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το 2014  θα «κλείσει» με έσοδα τουλάχιστον 19.027.955,75 €. Το λογικό θα ήταν λοιπόν η Περιφερειακή Ενότητα να καταρτίσει έναν προϋπολογισμό που θα προσέγγιζε περισσότερο το συγκεκριμένο νούμερο και φυσικά λαμβάνοντας υπ’ όψη τις παραμέτρους των περικοπών που έτσι και αλλιώς βιώνουμε. Εκτός αν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι οι περικοπές αυτές θα προσεγγίσουν πράγματι το 70%. Τότε ο στραγγαλισμός του Νομού είναι δεδομένος και πλέον θα πρέπει να οργανωθεί ο νομός για να διαμαρτυρηθεί σύσσωμος τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όμως εκτός από το ζήτημα του ύψους παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της διεκδίκησης και υλοποίησης έργων σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αναζωογονήσουν το νομό. Γιατί ο προϋπολογισμός είναι μεν η αποτύπωση των εσόδων – εξόδων, στην ουσία του όμως είναι ένα πολιτικό κείμενο το οποίο εμπεριέχει τους βασικούς άξονες πολιτικής της εκάστοτε διοίκησης. Δηλαδή το όραμα για τον τόπο και τις διεκδικήσεις από τα ανώτερα επίπεδα εξουσίας.  Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε αντί για προϋπολογισμός πολιτικής διεκδίκησης είναι προϋπολογισμός πολιτικής παράδοσης. Ήδη το ζήτημα του δρόμου Σάντα – Θεσσαλονίκη παραπέμπεται στο νέο ΕΣΠΑ. Η τύχη του προαστιακού και άλλων μεγάλων οδικών έργων και υποδομών αγνοείται.  Δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι βούληση δεν υπάρχει.”

Σχολιάστε