My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Αντί παραίτηση δηλώνει “παρών”

Στις 23 Ιανουαρίου, σε ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας γίνονταν λόγος για “παραίτηση του Δημάρχου και των Δημοτικών συμβούλων” σε περίπτωση που το ελληνικό Κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα, Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ο Χρήστος Γκουντενούδης παραμένοντας πάντα στη θέση του δήλωσε “παρών” κι αυτός και όλος ο συνδυασμός του ενόψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης, τον Μάϊο! 

Η δήλωση:

Τον Μάιο συμπληρώνονται 5 χρόνια από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πέντε χρόνια από την αλλαγή της διοίκησης στο δήμο μας, το Δήμο Παιονίας και την ανάδειξη της δημοτικής μας παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», ως δημοτική αρχή.

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, εγώ προσωπικά και όλα τα στελέχη του συνδυασμού μας καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, τους φορείς της περιοχής μας και την κοινωνία των πολιτών να πετύχουμε τους στόχους μας και να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Γνωρίζοντας εξαρχής την δύσκολη οικονομική συγκυρία, είχαμε φροντίσει να είμαστε ρεαλιστές και να μην αναλωθούμε σε παροχολογία και υποσχεσεολογία.

Τα οικονομικά του δήμου τα οποία αναλάβαμε όμως, ήταν ακόμη χειρότερα και από τις πλέον δυσμενείς μας προβλέψεις.

Κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας διαχειριστήκαμε πάνω από 50% λιγότερη κρατική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ και ΚΑΠ), σχεδόν 8 εκ. ευρώ λιγότερα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Επίσης, η οικονομική ύφεση η οποία οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων των δημοτών μας απέναντι στο δήμο εκ των πραγμάτων δυσχεραίνει την υλοποίηση των προτεραιοτήτων μας.

Όμως, με νοικοκύρεμα, με υπομονή, επιμονή και εργώδεις προσπάθειες καταφέρνουμε να υλοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος μας και να δρομολογούμε το υπόλοιπο.

Μεγάλα έργα όπως ο βιολογικός της Γουμένισσας, η αποχέτευση Πολυκάστρου, εγκαταστάσεις βιολογικών στην Ποντοηράκλεια, Βαφειοχώρι, Άγιο Πέτρο, το έργο της μεταφοράς νερού από τις πηγές Παίκου, η εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο, η κατασκευή θεάτρου στην Αξιούπολη, το καινούριο χημείο της ΔΕΥΑΠ και πλειάδα παρεμβάσεων σε όλους τους οικισμούς του δήμου μας, είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε δρομολογηθεί.

Το προσφυγικό το οποίο ο δήμος μας κλήθηκε και διεκπεραίωσε χωρίς να έχει την ανάλογη υποστήριξη από την πολιτεία και χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα κονδύλια παρότι έχουμε καταθέσει προτάσεις και μελέτες, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τις δομές μας.

Όμως σταθήκαμε όρθιοι φροντίζοντας πρωτίστως για την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και χωρίς να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, αντιθέτως προβαίνοντας και σε σημαντικές μειώσεις όπου αυτό ήταν δυνατό.

Μέλημα μας ήταν και είναι η παραγωγή έργου για τον Δημότη και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας.

Τώρα πια, κοιτώντας το μέλλον και αναγνωρίζοντας τις όποιες παραλείψεις και φυσικά προσπαθώντας να τις διορθώσουμε, γιατί όπως καταλαβαίνετε λάθη κάνει μόνο όποιος δουλεύει, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, κι εγώ προσωπικά ως υποψήφιος Δήμαρχος αλλά και το σύνολο των στελεχών της δημοτικής μας παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ».

Είμαστε δίπλα στον πολίτη, ειδικά τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η Πατρίδα μας και ο τόπος μας η Μακεδονία, επιδιώκοντας την ενότητα και την συμπόρευση όλων απέναντι στα κοινά προβλήματα.”

Σχολιάστε