My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες φυτεύσεις σε Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς φέρνει την άνοιξη στο Πάρκο – Κήπο της πόλης του Κιλκίς και στις πλατείες πολλών χωριών με νέες φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και φυτών, που με την αρμονία των χρωμάτων και την ποικιλία των συνθέσεών τους, ομορφαίνουν το δημόσιο χώρο και πλουτίζουν την αισθητική του.

Στον Κήπο της ανάπλασης το χαλί της φύσης είναι κεντημένο με καλλωπιστικές δαμασκηνιές, κουτσουπιές, ανθοφόρους θάμνους όπως πιξάρι, βιβούρνο, λαγκεστρένια, αγγελική, βεϊγκέλια, ποτίνια. Πασχαλιές και τριανταφυλλιές έχουν κάνει τη δική τους λουλουδιαστή κατάληψη σε γυμνά σημεία του Κήπου μαζί με μυρτιές, λεβάντες και δεντρολίβανο. Εκτός από τις αρωματικές συνθέσεις έχουν φυτευθεί διαμορφωμένα φυτά σε σχήματα όπως τρίμπαλα σπιράλ, μπάλες και σεκόνο. Όλες οι φυτεύσεις είναι επιλεγμένες ώστε να αντέχουν στις κλιματολογικές συνθήκες της πόλης.

Η σκυτάλη της ανθοφορίας στο δημόσιο χώρο έχει δοθεί σε Καμπάνη, Νέα Σάντα, Πεδινό με φυτεύσεις πλατανιών, πλατανομουριών, καλλωπιστικών δαμασκηνιών, φλαμουριών κ.α. που πραγματοποιήθηκαν σε πλατείες και νησίδες πρασίνου των οικισμών.

Στις δεντροφυτεύσεις οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού έδωσαν το παρών τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Γιάννης Χατζηαποστόλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυριακίδης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Καμπάνη, Γιώργος Φιλιππίδης, Νέας Σάντας Χριστόφορος Γαβράς και Πεδινού Πολυχρόνης Στεργίου και αρκετοί εθελοντές.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εξήρε τη συμβολή των Κοινοταρχών, των ενεργών πολιτών, μικρών και μεγάλων εθελοντών στον εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου ενώ τόνισε ότι οι φιλοπεριβαλλοντικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλο το Δήμο για να δώσουν ομορφιά και αισθητική αξία σε πάρκα, πλατείες και κοινόχρηστες περιοχές.

Ανάλογες φυτεύσεις έχουν προγραμματιστεί το προσεχές διάστημα σε Αργυρούπολη, Ζαχαράτο, Ξηρόβρυση, Σεβαστό, Μεταλλικό, Κολχίδα, Κρηστώνη, Βαπτιστή, Καστανιές, Λεβεντοχώρι, Μεγάλη Βρύση, Χωρύγι, Μάνδρες, Γαλλικό, Τέρπυλλο, Αντιγόνεια, Βάθη, Γερακαριό, Ευκαρπία, Επτάλοφο, Νέο Αγιονέρι, Μαυρονέρι, Ανθόφυτο, Νέο Γυναικόκαστρο, Ξυλοκερατιά, Χέρσο, Πλαγιά και Δοϊράνη σε συνεννόηση με τους Κοινοτάρχες.

Σχολιάστε