My Twitter Feed

16 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«η πόλις» με 3ήμερο φεστιβάλ κόμικς -

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Ερώτηση ΚΚΕ για υποστελέχωση ΓΝΚ -

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πνίγηκε στο νερό το Λειψύδριο! -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

“Δεν φαίνεται βελτίωση για το ΓΝΚ” -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΝΕ: Ντοκιμαντέρ για τον Π. Φύσσα -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΚΕ: Για ελλείψεις εκπαιδευτικών -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Κιλκίς: 41 τα νέα κρούσματα -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Εξοπλισμός στόλου του Δήμου Παιονίας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Ανοικτή επιστολή στον…

…κ. Πρωθυπουργό.

Του Χρήστου Σπίγκου.


Σεβαστέ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργέ,

Λυπάμαι που δεν έχω τη δύναμη να σας προσφωνήσω με το «Αγαπητέ», αλλά την όποια συμπάθειά μου, ως καλόπιστος πολίτης, την κατέστρεψε η πορεία σας, και όχι ο αριστερός πολιτικός μου προσανατολισμός.

Ακούγοντάς σας στη ΔΕΘ, και βλέποντας το ύφος της σιγουριάς με το οποίο εξαγγείλατε τα όσα ακούσαμε, θα πίστευε κανείς ότι είστε ένας ικανός manager, που κυβερνά με στιβαρότητα και εφαρμόζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα με τεχνοκρατική στοχοπροσήλωση. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κανείς με το πρόγραμμά σας, εκτιμώ ότι η τάση σας να κυβερνάτε «by the book» σας οδηγεί σε αδικαιολόγητα ολισθήματα, σαν κάποιος να σας έδωσε, κατά λάθος, «βιβλιαράκι» με κανόνες που ταιριάζουν σε άλλες εποχές, και λαούς άλλης ηπείρου.

Ενώ προεκλογικά μας υποσχεθήκατε εξυγίανση των δημόσιων επιχειρήσεων, βλέπουμε να τοποθετείτε ανθρώπους σε καίριες διοικητικές θέσεις, με κύριο προσόν τη μετεκλογική γαλάζια σημαία που έσπευσαν να υψώσουν. Δεν αρκείστε σε αυτό, αλλά ανεβάζετε τους μισθούς σε εξωπραγματικά επίπεδα, τριπλασιάζοντας και τετραπλασιάζοντας τις αμοιβές που επέτρεπαν να καταβάλλονται η προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο, προσελκύετε μεγαλοστελέχη της αγοράς με ακριβοπληρωμένη εμπειρία και γνώσεις.

Στη συνέχεια, και αφού διαπιστώνετε ότι τα γαλάζια απαιτητικά χέρια πολλαπλασιάζονται, δημιουργείτε διευθυντικές θέσεις με μηδενικό αντικείμενο, μετατρέποντας καθημερινά τα οργανογράμματα σε εργαλεία διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αδιαφορώντας αν οι υπό «εξυγίανση» δημόσιες επιχειρήσεις μετατρέπονται σε καταφύγια υψηλόβαθμης σιωπηλής οσφυοκαμψίας με ομήρους τους υπόλοιπους πληβείους, που άναυδοι παρακολουθούν το καθημερινό πάρτυ της αναισχυντίας των χρυσών αμοιβών αναζητούμενων καθηκόντων.

Δεν επιθυμώ να συνεχίσω να εξιστορώ τις υβριστικές ακροβασίες των διοικήσεων στη διαδικασία της επιλογής στελεχών, γιατί σίγουρα τις γνωρίζετε και αδιαφορείτε, εκτιμώντας ότι η προσωρινή σιωπή ενός διαψευσμένου λαού είναι αδυναμία.

Ωστόσο, μια ματιά στην ποιότητα των όσων κατέφυγαν χωρίς αιδώ στη χρυσοφόρα φαυλότητα είναι αρκετή για να σκύψετε το κεφάλι, και να αναλογιστείτε τι προεκλογικά υποσχεθήκατε, και τι μετεκλογικά. πράττουν οι άνθρωποί σας.

Αυτό που άφησα για το τέλος, προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Διευθύνων Σύμβουλος άρτι πωληθείσας Δημόσιας Επιχείρησης με ετήσιο μισθό περί τις 300.000 € «εργάζεται» καθημερινά στο γραφείο του παρέα με το σκυλάκι του. Σας διαβεβαιώ ότι, δεν καταφέρομαι κατά του συμπαθούς οικόσιτου, αλλά κατά της αναίδειας του εν λόγω κυρίου, που, αν αληθεύουν οι πληροφορίες μου, περιφρονεί πρωτίστως τον ελληνικό λαό που τον χρυσοπληρώνει, δευτερευόντως τους εργαζόμενους που βλέπουν τα τετράποδα να χαίρουν μεγαλύτερης διοικητικής προσοχής από εκείνη που εισπράττει η δίποδη έλλογη αξιοπρέπειά τους, και τριτευόντως την εμπιστοσύνη ενός κομματικού χώρου, η ιστορία του οποίου εκτιμώ, παρά τις όποιες διαφωνίες μου, ότι δεν ευλογούσε λουδοβίκειες συμπεριφορές μικρών ανθρώπων.

Αν κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας των 200 χρόνων ελευθερίας από τον οθωμανικό ζυγό, γελάσατε με όλα τούτα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι το γέλιο φέρνει και κλάματα.

Όμως, τα κλάματα αυτών που παρακολουθούν το θέαμα που διευθύνετε είναι από θυμό και μόνο.

Σχολιάστε