My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει η Βουλή για μαθητές

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εφέτος για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας».

vouliΠρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, επισκέψεις στο Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Παλαιά Βουλή, ξεναγήσεις στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, αθλοπαιδιές που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», συνάντηση με τον Συνήγορο του Παιδιού καθώς επίσης και θεατρικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών- με θέματα: «Στη Δημοκρατία όλοι Ψηφίζουν», «Στη Δημοκρατία έχουμε Δικαιώματα» και «Σεβόμαστε τους Κανόνες της Δημοκρατίας».

Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Εθνικού Κήπου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Το πρόγραμμα θα έχει τριήμερη διάρκεια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τριήμερα προγράμματα για μαθητές προερχόμενους από 8 σχολεία, που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Σχολιάστε