My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανθρωπιστικη βοηθεια απ` τη Κυπρο στο Κιλκις!

Το Κιλκίς είναι μια απ` τις περιοχές της χώρας στις οποίες η Αρχιεπισκοπή Κύπρου στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση επιγουσών αναγκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Όπως λέει στο ΕΘΝΟΣ ο πατήρ Ανδρέας, που μετέχει στον συντονισμό και στη διαδικασία μεταφοράς των τροφίμων, η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απέστηλε κρέας για την Κυριακή της Αποκριάς καθώς και 2-3.000 κοτόπουλα “που θα διανεμηθούν σε συσσίτια από τις Μητροπόλεις που έχουν ζητήσει, όπως στην περιοχή Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, σε Βέροια, Βόλο, στην Αθήνα και τη Νίκαια”. Η μεταφορά τροφίμων και ρουχισμού έχει ξεκινήσει απ` τον περασμένο Νοέμβριο, προσθέτει.

Αυτές τις μέρες στο νησί πολλαπλασιάζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης, οργανώνονται νέες πρωτοβουλίες και συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και χρήματα. Ήδη, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αναλαμβάνει την πρωινή σίτιση παιδιών του Διαπολιτισμικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Yστερα από έρευνα που πραγματοποίησε με τη συνδρομή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, επέλεξε να καλύψει τις ανάγκες του Διαπολιτισμικού Σχολείου στη Ξηροκρίνη, όπου φοιτούν 45 μαθητές από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε και ο έρανος που έγινε στα σχολεία. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στον παγκύπριο έρανο και οι μαθητές συγκέντρωσαν πάνω από 300.000 ευρώ με σκοπό την ενίσχυση απόρων μαθητών στην Ελλάδα. Εξ` άλλου, πολλές δράσεις ξεκινούν και από τις δημοτικές Αρχές σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή.

Και στα γήπεδα

Όπως γράφει το σημερινό ΕΘΝΟΣ, με φωνές και πανό οι οπαδοί όλων των ομάδων εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο από την κρίση ελληνικό λαό. Με συνθήματα και πανό οι οπαδοί όλων των ομάδων εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Ελληνες αδελφούς, ενώ σωματεία, όπως η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ, καθώς και σύλλογοι φιλάθλων, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για συγκέντρωση τροφίμων.

«Η διοίκηση αποφάσισε να συνεισφέρει οικονομική βοήθεια όπως ένα κοντέινερ με ρούχα και μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων, κάπου 10 τόνους», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ κ. Πανίκος Χατζηλιάσης. Ανάλογες δράσεις έχει δρομολογήσει και η Ομόνοια, όπως λέει ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Χρήστος Αντωνικού. «Ως πρώτο μέτρο ήταν η αποκοπή μέρους των εισπράξεων από τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Η διοίκηση της Ομόνοιας έχει ξεκινήσει επαφές με συλλόγους φιλάθλων και ανακοίνωσε την έναρξη συλλογής τροφίμων. Την περασμένη εβδομάδα ηταν σε πλήρη εξέλιξη η τριήμερη εκστρατεία για είδη διατροφής».

Σχολιάστε