My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανησυχία εργαζομένων σε δήμους

Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας Κιλκίς και Παιονίας για το εάν οι δομές θα συνεχίσουν το έργο τους και στη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ, 2021-27, εάν θα ενισχυθούν με νέο, απαραίτητο προσωπικό και εάν οι ίδιοι θα εξομοιωθούν ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των δήμων όπου εντάσσονται (άδειες μητρότητας, κλπ).

Τις ανησυχίες αυτές εξέφρασαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στη βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στα Κέντρα Κοινότητας Κιλκίς και Παιονίας, που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα.

Όπως τονίζει η κ. Αγαθοπούλου, “οι δομές αυτές, που δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκαν κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την προώθηση της κοινωνικής πολιτικής και έγιναν σημεία αναφοράς των πολιτών κατά την περίοδο της πανδημίας, ως κέντρα συντονισμού και οργάνωσης της κοινωνικής δουλειάς για βοήθεια πάσης φύσεως προς τους πολίτες”.

Η βουλεύτρια Κιλκίς, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με την προϊστάμενη της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς, Στυλιανή Ξάκη, τον προϊστάμενο της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας, Απόστολο Καραγιαννόπουλο και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα δύο Κέντρα Κοινότητας, ενημερώθηκε για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν οι δομές, για τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των πληθυσμών της κάθε περιοχής που εξυπηρετούν.

Η κ. Αγαθοπούλου, αναλύοντας τον σχεδιασμό που είχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κέντρα Κοινότητας, αλλά και για τη δημιουργία ενός συνόλου κοινωνικών υπηρεσιών υπό την ομπρέλα των δήμων, τόνισε την σπουδαιότητα της ένταξής τους στη νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και την συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς έχουν πετύχει να γίνουν σημείο αναφοράς για τους πλέον ευπαθείς, κοινωνικά και οικονομικά, πολίτες.

Δήλωσε δε την αντίθεσή της και την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την πρόθεση της Κυβέρνησης να τα συγχωνεύσει με άλλες υπηρεσίες των Δήμων και διαβεβαίωσε ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες να διασφαλιστεί η συνέχιση και διεύρυνση του έργου των δομών και η προώθηση των αιτημάτων του προσωπικού για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Σχολιάστε