My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Η ανεμελιά βλάπτει σοβαρά την Υγεία”

H υγειονομική κρίση της πανδημίας συνεχίζεται σαν ένα έργο με αρκετά επεισόδια. Η γρήγορη διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον 5 οδήγησε σε χιλιάδες κρούσματα και σε υψηλό ποσοστό επαναλοιμώξεων, περίπου 20%.

Αυτό τονίζει ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ, Γιώργος Φραγγίδης, προσθέτοντας τα εξής στην ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «η καλοκαιρινή ανεμελιά της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Υγεία:

Η εικόνα αυτή δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την περίοδο του φθινοπώρου, η οποία εστιάζεται στην ανάγκη προστασίας με κάθε τρόπο των ηλικιωμένων και των ευάλωτων, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η αντίληψη ότι η πανδημία τελείωσε πρέπει να εγκαταλειφθεί, γιατί είναι λαθεμένη και επικίνδυνη. Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλα τα σενάρια με τις νέες παραλλαγές υποδηλώνουν πως το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος στο μέλλον είναι πιθανό.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στη χώρα μας έδειξε ότι τα νέα κρούσματα παραμένουν υψηλά στα 122.230, οι διασωληνωμένοι είναι 138, ενώ 355 – σημαντικά αυξημένος – παρουσιάζεται ο αριθμός των θανάτων, χωρίς να υπολογίζεται η τεράστια κρυφή διασπορά, η οποία δεν φαίνεται στα τεστ.

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται, η κυβέρνηση  συνεχίζει να αδρανεί, επιλέγοντας την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», αφήνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστελεχωμένο και χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε με την πανδημία, χωρίς να γνωρίζουμε με όλες αυτές τις μεταλλάξεις, αν το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα. Αν το πρόβλημα του Long Covid, που είναι μία πανδημία μέσα στην πανδημία, θα ενταθεί με μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Επιβάλλεται να μην εφησυχάζουμε, να οργανωθούμε έγκαιρα και όχι «στο παραπέντε» στα θέματα στελέχωσης και λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να πληροφορούμε και να ενθαρρύνουμε τους πολίτες για τη χρήση όλων των γνωστών μέτρων προστασίας, πριν δημιουργηθούν δύσκολες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Σχολιάστε