My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΑΝΕΛ: θέσεις ενόψει ΔΕΘ

Με θέμα “Θέσεις – Επιτεύγματα – Πρόγραμμα ενόψει ΔΕΘ 2015” η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

kammenos-anel-001Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστοί στο πρόγραμμά τους (Παράρτημα Ι) για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με συνέπεια και συνέχεια για την επίτευξη των στόχων αυτών μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα σε καίριους τομείς ευθύνης και με σταθερότητα θα οδηγήσουμε στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Η υποχώρηση μας και η υπογραφή της τελικής τριετούς συμφωνίας του Αυγούστου 2015, εγγυάται την σταθερότητα και την επιβίωση της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη με άμεσο ορίζοντα ανάπτυξης μια και το επερχόμενο κούρεμα του χρέους θα μας οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Οι παρεμβάσεις μας εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης ήταν καίριες και υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του δυνατού οι περισσότερες. Στην άμεσή μας προτεραιότητα ήταν η επιβίωση των συνεχώς βαλλόμενων μικρομεσαίων εμπόρων από την χωρίς προηγούμενο κρίση στην αγορά.

Πετύχαμε:

• Τις κατά πολύ βελτιωμένες ρυθμίσεις των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έδωσαν ανάσα σε πάνω από 800.000 οφειλέτες και οι απαραίτητες χρονικές παρατάσεις βοήθησαν όλο και περισσότερους να υπαχθούν σε αυτές.

• Επίσης και λόγω των Capital controls δόθηκε μετά από παρεμβάσεις μας ο απαραίτητος χρόνος ώστε αυτές να μην χάνονται μέχρι και 30/9.

• Με συνεχείς ΠΝΠ χαλαρώσαμε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την ασφυξία που προκαλούσαν οι Τράπεζες στην διαδικασία εισαγωγών πρώτων υλών και προϊόντων από αυτές.

• Το Νομοθετικό πλαίσιο επιβίωσης των “εντός κρίσης” μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Β’ Ευκαιρία – σύγχρονο πτωχευτικό δίκαιο είναι πλέον Νόμος του Κράτους. Αυτό κάνει πλεον εφικτό στους έντιμα (και λόγω της κρίσης) πτωχεύσαντες εμπόρους και μικρομεσαίους να αποκτήσουν την δυνατότητα επανεκκίνησης (Β’ Ευκαιρία) σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα (το πολύ σε 3 χρόνια) χωρίς παράβολα και έξοδα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

• Για τον ΟΑΕΕ, η πληρωμή των υποχρεώσεων θα γίνεται βάσει τζίρου των πωλήσεων και όχι βάσει των κατηγοριών, στις οποίες κατατάσσονται οι ασφαλισμένοι. Η συγκεκριμένη ρύθμιση (αίτημα πολλών ετών) ψηφίστηκε στην συμφωνία του Αυγούστου 2015 και είναι πλέον Νόμος του Κράτους. Δουλεύουμε την διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών παράνομων χρεώσεων (Ιατροφαρμακευτική κλπ.) που επιβάρυναν υπέρμετρα τις οφειλές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.

• Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών και για μια αναπτυξιακή και σε βάθος χρόνου φορολογική πολιτική.

• Τα Τραπεζικά Κόκκινα Δάνεια με κούρεμα κεφαλαίου η πάγωμα αποπληρωμής για συγκεκριμένο διάστημα με άξονα τα κοινωνικά κριτήρια και έλεγχο παρούσας οικονομικής κατάστασης είναι ήδη στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας και μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε την τελική πρόταση η οποία θα φορά και τους εμπόρους και του ελ. Επαγγελματίες που εξαιρούνταν από τον Νόμο Κατσέλη.

• Επεξεργαζόμαστε την επιβράβευση συνεπών οφειλετών που παρ’ όλη την κρίση τακτοποιούν κανονικά τις οφειλές τους. (Μελλοντικές εκπτώσεις)

• Με την είσοδο της χώρας σε ταμειακή ισορροπία, κάτι που εγγυάται η συμφωνία του Αυγούστου 2015, θα φέρουμε αντίμετρα ελάφρυνσης για την κοινωνία και τον χειμαζόμενα από τα εισπρακτικά μέτρα Ελληνικό λαό και θα δουλεύουμε για τον μόνιμο στόχο του προγράμματος μας για ένα Απλό δίκαιο και σταθερό για μια δεκαετία τουλάχιστον φορολογικό σύστημα

• Επίσης η πάταξη του λαθρεμπορίου είναι πλέον γεγονός μια και μέσα στην συμφωνία με τους δανειστές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ βάσει νόμου:

o Στα καύσιμα η εισαγωγή του συστήματος Εισροών –Εκροών σε όλα τα στάδια της διανομής τους και θα δώσει την οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα που ξεκινά από πολύ ψηλά.
o Στα υπόλοιπα προϊόντα θα μπουν οι απαραίτητοι ΣΑΡΩΤΕΣ – SCANNERS στις πύλες εισόδου της χώρας και να ελέγχονται όλα τα εμπορευματοκιβώτια χωρίς «εξαιρέσεις».

Αυτό θα πατάξει άμεσα τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την διαφθορά, θα σταματήσει την τεράστια απώλεια εσόδων στα ταμεία του Κράτους και θα βοηθήσει την αγορά να λειτουργήσει μέσα σε ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο.

• Το ίδιο ακριβώς θα γίνει (εμπεριέχεται και αυτό στην συμφωνία) και με την αυστηροποίηση των ελέγχων πάταξης των τριγωνικών πωλήσεων που είχαν γίνει μάστιγα φοροδιαφυγής και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η αγορά παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις πολύχρονες αντιξοότητες θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνουμε για να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα, που με πολύ δουλειά, ειλικρινείς προθέσεις και υγιές οικονομικό περιβάλλον θα ανατάξουμε την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας που θα φέρει ανάπτυξη και δουλειές.

Η κάθαρση από το νοσηρό παρελθόν ενός συστημικού κατεστημένου είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα και στόχος.

Ισες ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και διαπλεκόμενους,
Αυτό ήταν και θα είναι το σύνθημά μας.”

Σχολιάστε