My Twitter Feed

28 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

H τελετή παράδοσης – παραλαβής -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Παππάς: SOS για δημόσια Υγεία -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Να επεκταθούν τα σχολικά γεύματα -

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

Εξάγουμε το 50% των ζυμαρικών! -

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Κριτική με αφορμή το αποτέλεσμα -

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Παππάς: Η αποδοχή με γεμίζει συγκίνηση -

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

Θα συνεχίσω να προσφέρω στο τόπο -

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

ΑΝΕΛ: Εμπαίζεται το Κιλκίς με το Φυσικό Αέριο

Με ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα  Ξουλίδου, θίγει το ζήτημα της χρόνιας μη αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου στο νομό Κιλκίς από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς.

“Εμπαίζονται ουσιαστικά όλοι οι πολίτες του Κιλκίς που στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στην σκληρή καθημερινότητα τους έχουν να αντιμετωπίσουν  ΚΑΙ το υψηλό κόστος του πετρελαίου αφού η πολιτεία είναι αδιάφορη για τη  διανομή του πολύτιμου φυσικού αερίου”, τονίζει η κ. Ξουλίδη, αναφέροντας στην ερώτησή της και τα εξής:

“Η απαρχή της διανομής του φυσικού αερίου θεωρήθηκε ότι θα αποτελέσει καταλυτική εξέλιξη και στην μείωση του κόστους των οικογενειακών προϋπολογισμών αλλά και θα ελαχιστοποιήσει τους ρύπους από άλλα καύσιμα.

Ο νομός Κιλκίς, στον οποίο ο χειμώνας έχει μακρά διάρκεια και οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ κάτω από το μηδέν , αν και εφάπτεται του βασικού άξονα μεταφοράς του Φυσικού Αερίου προς τη χώρα μας, έχει αδικηθεί, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη η παροχή Αερίου. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι  εκατοντάδες καινούργιες οικοδομές διαθέτουν την ανάλογη εγκατάσταση, αφού αυτή προαπαιτείται για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Το ίδιο συμβαίνει και για όλα τα δημόσια κτήρια παρότι το δίκτυο πηγαίνει κυριολεκτικά στην “πόρτα τους” -στο νοσοκομείο Κιλκίς δεν αξιοποιούνται τα καινούρια μαγειρεία γιατί απαιτείται αέριο κι έτσι πληρώνει κέτερινγκ για την προμήθεια φαγητού-. Στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο μόνο η Alumil (ορθά, ως μεγάλος καταναλωτής) και η Kleeman από την εποχή που το έργο εγκαινιάστηκε από τον κο Σιούφα κι αυτό έγινε για λόγους επίδειξης κι όχι σκοπιμότητας (τότε).

Σχετική επιστολή με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο Κιλκίς , έχει γίνει και από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς κι έχουν ληφθεί ανεπαρκείς απαντήσεις από τη ΔΕΠΑ για μελλοντική λύση. Συγκεκριμένα στις 27-10-11 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης στέλνει σχετική επιστολή που αφορά την επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου τόσο στην πόλη του Κιλκίς όσο και προς την περιοχή της Παιονίας. Η “Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.’’ απαντά εξαιρετικά γρήγορα για τα ελληνικά δεδομένα στις 10-11-11 και αναφέρει χαρακτηριστικά : Η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς είναι ενταγμένη στην ΕΠΑ κεντρικής Μακεδονίας, η ίδρυση της οποίας προβλέπεται από τους Νόμους 2364/1995 και 3428/2005.
Η ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα ιδρυθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό εξεύρεσης ιδιώτη επενδυτή για την διάθεση του 35% (κατ’ ελάχιστον) του μετοχικού της κεφαλαίου και την ανάθεση σε αυτόν της διοίκησης της εταιρίας. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η ίδρυση προβλέπεται εντός του Οκτωβρίου 2012. Ακολουθεί και άλλη αλληλογραφία κατόπιν τούτων χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ,και βλέπουμε στην εκπνοή του Οκτωβρίου, ότι «η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού», χωρίς να υπάρχουν οριστικές ημερομηνίες .”

Η βουλευτής ρωτά τον υπουργό:

1)Γιατί να συνεχίσουν για έναν ακόμη χειμώνα οι πολίτες του Κιλκίς να βλέπουν τα δίκτυα τους (εσωτερικά & κεντρικά-δημόσια) να φθείρονται από την αχρηστία ενώ ψάχνουν απελπισμένα τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης;

2)Γιατί δεν αξιοποιείται το δίκτυο για την θέρμανση των δημόσιων κτηρίων άμεσα έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους;

3)Γιατί δεν συνδέονται ΑΜΕΣΑ στο δίκτυο Φυσικού Αερίου επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής;

4)Γιατί δεν συστήνεται ΑΜΕΣΑ φορέας διαχείρισης του Φυσικού Αερίου στον Νομό Κιλκίς; ποιός καθυστερεί τόσα χρόνια την επίλυση του προβλήματος;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής


Σχόλια
One Response to “ΑΝΕΛ: Εμπαίζεται το Κιλκίς με το Φυσικό Αέριο”
  1. Ο/Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κιλκίς λέει:

    Η Στ.Ξουλίδου είναι βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο στα πλαίσια της εσωτερικής οργάνωσης του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν ακόμη βουλευτές του κινήματος, γίνεται προσπάθεια κι έχει ανατεθεί ο ρόλος της “υποστήριξης” κοινοβουλευτικά σε κάποιον από τους εκλεγμένους.. για το Κιλκίς η κα Στ. Ξουλίδου..

Σχολιάστε