My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Αναλήθειες για τη στατικότητα”

Για αναλήθεια στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων σχετικά με προβλήματα στατικότητας στο κτήριο των διοικητικών υπηρεσιών, κάνει λόγο ο διοκητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος.

Η ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε ο κ. Ανδρίτσος έχει ως εξής:

“Η κατά πλειοψηφία ληφθείσα απόφαση του σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς για την υποβολή καταγγελίας για τη στατική επάρκεια του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η παρούσα Διοίκηση ενήργησε με άμεσα αντανακλαστικά και έπραξε όσα η προηγούμενη άφηνε να χρονίζουν άσκοπα. Eιδικότερα, ενώ η μελέτη στατικότητας έλαβε χώρα το 2016, ουδέν έπραξαν επί τρία συνεχόμενα χρόνια έως τις 20-01-2019, που το Δ.Σ. έλαβε απόφαση να μετακινηθούν σε άλλους χώρους τέσσερα γραφεία από το ισόγειο του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών. Στις 13-03-2019 το Δ.Σ. έλαβε απόφαση για τη σκοπιμότητα της δαπάνης επέκτασης δικτυακής υποδομής δεδομένων σε νέα γραφεία, χωρίς ποτέ να την υλοποιήσει. Η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα στις 17-01-2020 και στις 06-10-2020, ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, μετά από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, το Δ.Σ. ενέκρινε την προμήθεια υλικών για την επέκταση της δικτυακής υποδομής δεδομένων των νέων γραφείων, προς τα οποία επρόκειτο να γίνει η μετακίνηση των υπαλλήλων. Διερωτώμεθα πού ήταν τόσα χρόνια το σωματείο εργαζομένων που ξαφνικά σήμερα, μετά από επτά χρόνια από τη μελέτη στατικότητας κόπτεται, κατά πλειοψηφία και όχι σύσσωμο, όπως θα ανέμενε κανείς για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, για τις προσπάθειες και τους κόπους των εργαζομένων. Ποιος είναι ο λόγος που κρατούσε το θέμα στο συρτάρι τόσα χρόνια;

Σημειώνεται ότι στο αρχείο των υπηρεσιών δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά, ούτε ένα έγγραφο από οποιοδήποτε αρμόδιο ή αναρμόδιο πρόσωπο, τεχνικό ασφαλείας ή τεχνική υπηρεσία, που να κάνει λόγο για ανάγκη εκκένωσης του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών και να μην έχει ενεργήσει η Διοίκηση. Τη μόνη φορά που η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εισηγήθηκε τη μετακίνηση των υπαλλήλων στα νέα γραφεία και την υλοποίηση της απόφασης του 2019, η νύν Διοίκηση την υλοποίησε εντός ολίγων ημερών, αφού μάλιστα τα είχε ήδη οργανώσει και εξοπλίσει καταλλήλως, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά.

Επιπλέον, οι εικόνες που χρησιμοποιούνται από τους καταγγέλλοντες, οι οποίοι και σημειώνουμε ότι δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση σε θαλάμους ασθενών ή χώρους όπου εισέρχονται ή φιλοξενούνται ασθενείς, αλλά πρόκειται για τον χώρο συγκέντρωσης αρχειακού υλικού, που προορίζεται για ανακύκλωση, τα ήδη εκκενωθέντα γραφεία, την εξωτερική όψη των κτηρίων των διοικητικών υπηρεσιών, την οποία επιθυμούμε και εμείς να βελτιώσουμε και τους ευχαριστούμε που συνεπικουρούν και ενισχύουν την προσπάθειά μας. Η επίκληση εικόνων του εξωτερικού χώρου και του ψευδέστατου ισχυρισμού ότι δήθεν πέφτουν σοβάδες σε θαλάμους ασθενών, αποκλειστικό σκοπό έχει να συγκεντρώσει την προσοχή του κοινού, απολύτως παραπλανητικώς για άλλη μία φορά. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχετική αναφορά καταγεγραμμένη είτε από κάποιον πολίτη, είτε κάποιον εργαζόμενο, είτε από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την εφευρετικότητα συγκεκριμένων προσώπων για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να προκαλούν φόβο και πανικό στους πολίτες. Η παρουσίαση εικόνας από μία σοφίτα και των φακέλων και παλαιών εγγράφων, που αποθηκεύονται σε αυτή, επιδιώκει να προκαλέσει μόνον παραπλανητικούς συνειρμούς στον αναγνώστη ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους χώρους που φιλοξενούνται ασθενείς. Ο συγκεκριμένος χώρος μάλιστα, που προβλήθηκε και από τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας και υποδείχθηκε από συγκεκριμένο συνδικαλιστή εργαζόμενο του νοσοκομείου, βρίσκεται στη σοφίτα του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών, είναι μη προσβάσιμος τόσο στο κοινό όσο και στους υπαλλήλους και το μοναδικό πρόσωπο που εισέρχεται σε αυτόν είναι ο υπεύθυνος αρχείου. Εκεί φυλάσσεται αρχείο φακέλων ασθενών, που σε δύο μήνες συμπληρώνει 20ετία, οπότε η τεχνική υπηρεσία έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασία για τον έλεγχο και την καταστροφή του. Πρόκειται δηλαδή για αρχειακό υλικό, που αφενός δεν μπορούμε ακόμα να καταστρέψουμε και αφετέρου τον επόμενο χρόνο, αφού ελεγχθεί αρμοδίως και λάβουμε την απαιτούμενη άδεια, θα απομακρυνθεί και θα καταστραφεί και θα απελευθερωθεί ο χώρος.

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αναφορικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις εν γένει του Γ.Ν. Κιλκίς και τη σημερινή κατάστασή τους, αυτές εντάχθηκαν στο πλαίσιο της Ενεργειακής Αναβάθμισης κτηρίων και σύμφωνα με το, από 07-07-2023, έγγραφο της ΚΤΥΠ, η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2.781.983,73 ευρώ, θα γίνει έως τα τέλη του 2023, ενώ το έργο της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των ΤΕΠ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης εντός του 2023, προκηρύχθηκε διαγωνισμός ύψους 1.850.000 ευρώ, ο οποίος λήγει άμεσα και αναμένεται η ανακήρυξη του αναδόχου.”

Σχολιάστε