My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ανακριτής για το καρτέλ στο γάλα

galaΣύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν διευθύνοντες σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών,  ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΝΕΣΤΛΕ, επειδή φέρονται να άσκησαν πιέσεις σε παραγωγούς να χαμηλώσουν τις τιμές. Το θέμα αφορά και τους γαλακτοπαραγωγούς του Κιλκίς, που συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των θυμάτων του καρτέλ.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, η κατηγορία αφορά την περίοδο 2004-2006. Τα μεγαλοστελέχη των γαλακτοβιομηχανιών φέρονται  να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους θα τους απέκλειαν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιριών.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών επιβεβαίωνουν ενώπιον των δικαστικών αρχών, ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία και δηλώνουν ότι οι ενέργειες τους ήταν εντός πλαισίου ελεύθερου ανταγωνισμού.

Πηγή: ertopen.com

Σχολιάστε