My Twitter Feed

5 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι λένε για τις καταστροφές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ανακοίνωση KNE Κιλκίς – Πέλλας

Ανακοίνωση του Τ.Σ. Κιλκίς – Πέλλας της ΚΝΕ, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής:

kne-001Μπροστά στο δίλημμα που μπαίνει από την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη, η ΚΝΕ, καλεί τους νέους εργατικών – λαϊκών οικογενειών, που βλέπουν τη ζωή τους να τσακίζεται κάτω από τα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια των προηγούμενων χρόνων, να βγάλουν συμπέρασμα για τη νέα επίθεση που προετοιμάζεται απέναντι τους, με το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται, είτε με τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε με τη σφραγίδα της τρόικας (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ).

Η ΚΝΕ, καλεί ιδιαίτερα τη νεολαία, να μη πιαστεί στη φάκα που προβάλλει στο δημοψήφισμα της κυβέρνησης. Από τη μία το «ΝΑΙ» σε ένα νέο μνημόνιο των «θεσμών» και από την άλλη το «ΌΧΙ» στο μνημόνιο των θεσμών που ουσιαστικά προκρίνει την πρόταση για συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου το αποτέλεσμα για τον λαό και τη νεολαία θα είναι το ίδιο και το αυτό: Νέες θυσίες, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων με ένα 3ο Μνημόνιο.

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως η Ε.Ε. δεν μπορεί να μετατραπεί από λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών, σε φιλολαϊκό «κοινό σπίτι των λαών». Αποκαλύφθηκε πως, παρά τα φούμαρα του ΣΥΡΙΖΑ τους προηγούμενους μήνες για «περήφανη διαπραγμάτευση», μέσα στα πλαίσια της εξουσίας των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και των στρατηγικών κατευθύνσεων της, το αποτέλεσμα οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, θα το πληρώσει ο λαός.

Η νεολαία των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, δε πρέπει να τσιμπήσει! Το μόνο που πρέπει να φοβάται, είναι το να μην εγκλωβιστεί ξανά στο δίλημμα που της βάζουν: Να διαλέξει ανάμεσα στη «Σκύλα» και στη «Χάρυβδη», ουσιαστικά να πάρουν τη συγκατάθεσή της για το νέο μνημόνιο που θα σαρώσει το παρόν και το μέλλον της.

Γι’ αυτό μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, το ψηφοδέλτιο που καλεί τον λαό να ρίξει στην κάλπη της Κυριακής, μπορεί να τους φοβίσει. Γιατί δείχνει πως ο λαός δεν τσιμπάει στο ψευτοδίλημμά τους, δεν επιλέγει με πια θηλιά θα κρεμαστεί!

Το δίλημμα είναι ένα: Ή ο λαός θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ισχυρό ΚΚΕ, αξιοποιώντας την πείρα του και τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που έχει και τις οποίες δεν έχει ακόμη δοκιμάσει. Ή τα επόμενα χρόνια θα μετρήσει νέες απογοητεύσεις, νέες ήττες και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει

Έξω από τα δεσμά, εκεί υπάρχει λύση. Ο οργανωμένος λαός είναι τεράστια δύναμη. Αυτήν την τεράστια δύναμη έχει έρθει η ώρα να την δοκιμάσουμε, σε μια πορεία αποφασιστικών κι ανυποχώρητων αναμετρήσεων. Δημιουργώντας προϋποθέσεις και παρακαταθήκες για να αλλάξουμε το συσχετισμό, μέχρι την τελική αναμέτρηση, τη ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων.

Να παλέψει ο νέος και η νέα για κατάργηση εδώ και τώρα όλων των μνημονίων, και των εφαρμοστικών τους νόμων, για ανάκτηση των απωλειών ξεκινώντας από συγκεκριμένα άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης του λαού.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την ανάγκη πιο πολλοί νεολαίοι να στρατευτούν στον αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, την αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει η εναντίωση με την στρατηγική του κεφαλαίου, να σταλθεί μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο την ζωή και το μέλλον των νέων ανθρώπων

Η προσπάθεια να βάλουν το λαό και τη νεολαία στο χέρι, να πάρει απάντηση από χιλιάδες νέους, ακυρώνοντας τα σχέδιά τους, ρίχνοντας στην κάλπη και εκφράζοντας από την επόμενη μέρα στον δρόμο, στους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, την πρόταση του ΚΚΕ:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Σχολιάστε