My Twitter Feed

2 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση φοροτεχνικών του Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ αναφέρει τα εξής:

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

από την γενική συνέλευση της 05/10/2012 οφείλουμε να αντλήσουμε κάποια συμπεράσματα και στις προσεχείς εκλογές να μην γίνουμε υποστηρικτές μιας διοίκησης και μιας ομοσπονδίας οι οποίες  φάνηκαν  ανίκανες να επιτελέσουν στα στοιχειώδη το ρόλο τους για την προετοιμασία του κλάδου στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Εκεί ανακοινώθηκε η δημιουργία δεύτερου ψηφοδελτίου αγωνιστικού ενάντια στο συμβιβασμένο και ενσωματωμένο στην όλη κατάσταση ψηφοδέλτιο της σημερινής διοίκησης σύμφωνα με το Ν 1712/1987. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντδράσεις ενάντια σε αυτό. Το ζήτημα που παραμένει είναι όμως να στελεχωθεί και να στηριχτεί αυτό το ψ/δ με γνώμονα τις θέσεις όπως αυτές αναπτύσσονται στην επισυναπτόμενη εκλογική διακύρηξη.

Χρήζει αναφοράς στην διαδικασία της γενικής συνέλευσης των τοποθετήσεων των προέδρων της ομοσπονδίας και της ένωσης. Ο μεν πρώτος μακρία από οποιαδήποτε ανησυχία των συναδέλφων για την κατάσταση το μόνο που βρήκε να πει ως κοινός συκοφάντης και προβοκάτορας είναι ότι το ΚΚΕ δημιουργεί προβλήματα στην δράση των συλλόγων. Και σας ρωτώ αγαπητοί συνάδελφοι ποια είναι η θέση του για τα επερχόμενα μέτρα και απέναντι στις προτάσεις του ψ/δ; Απάντηση δεν πήραμε. Πώς θα οργανωθεί η αντίδραση του κλάδου σε συντονισμό με άλλους κλάδους οι οποίοι χτυπιούνται το ίδιο και ακόμα περισσότερο; Εδώ γνωρίζουμε εκ πείρας ποια θα είναι. Ατέρμονες συζητήσεις στα υπουργεία με τους σφαγείς του λαού για να είναι πιο ανεκτή η επίθεση από τον κλάδο όπως γινόταν ως τώρα. Όσο δε για τον πρόεδρο της ένωσης, καμία απάντηση στην κριτική για τον διοικητικό απολογισμό ο οποίος ήταν ανύπαρκτος. Τέτοιες διοικήσεις συνάδελφοι δεν χρειάζονται και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα για να αντιμετωπιστεί η ανελέητη επίθεση στον κλάδο μας αλλά και σε όλο το λαό με τον οποίο έχουμε να κάνουμε και ο οποίος μας πληρώνει για τις υπηρεσίες που του προσφέρουμε. Και είναι γεγονός πώς εμείς δε θα έχουμε δουλειά και χρήματα να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας αν ο λαός δεν έχει λεφτά.

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σημερινή συγκυρία μας βρίσκει σε συνθήκες βαθιάς και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης πού έχει φέρει την κοινωνία στα όρια της. Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών είναι ολομέτωπη. Δεν θα σταματήσουν. Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά, ούτε αφορούν μόνο την Ελλάδα. Τα ίδια μέτρα παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια. Τα δάνεια , η λεηλασία της ελληνικής οικονομίας , τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Τι σχέση μπορεί να έχει η μείωση του μισθοδοτικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα με την μείωση του δημοσιονομικού χρέους που υποτίθεται πως επιδιώκουν. Στην υπηρεσία ποιας ανάπτυξης συνδράμει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ο οικονομικός στραγγαλισμός των μικρομεσαίων εισοδημάτων και η ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. Ποιοι ωφελήθηκαν από το P.S.I. τον περασμένο Μάρτιο και για ποιους η σύνταξη φαντάζει πλέον όνειρο απατηλό; Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και θησαύρισαν από την προηγούμενη ανάπτυξη και την επίπλαστη ευφορία είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση. Τώρα καταχρεώνουν τα λαϊκά στρώματα, επιδιώκουν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους, στα μόνιμα υποζύγια, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους . Θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα μας παίρνουν και τη μπουκιά από το στόμα για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη και τη σάπια εξουσία τους. Πιστοί και αντάξιοι υπηρέτες τους είναι η κυβέρνηση , ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και όποια πρακτική ανέχεται ή προωθεί αυτήν την πολιτική και μας περιορίζει σε ρόλο κοινωνικού εταίρου – ακροατή.

Διαλύουν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικούς σταθμούς. Η ανεργία παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και χτυπά κάθε σπιτικό. Φόροι, χαράτσια, λογαριασμοί, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, ποιος μπορεί πλέον να τα πληρώνει; Οι πελάτες μας, μικρές και μεσαίες ως επί το πλείστον επιχειρήσεις κλείνουν πια με γρήγορους ρυθμούς και όσοι επιβιώνουν ακόμα αντιμετωπίζουν ένα «βουνό» από υποχρεώσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Τα «αντικειμενικά κριτήρια», η «συνάφεια» και η «περαίωση» συμπληρώθηκε με τα πρόσφατα χαράτσια στο εισόδημα, την επιχείρηση και την κατοικία. Το αφορολόγητο μειώθηκε στα 5.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται. Ο Ο.Α.Ε.Ε. βρίσκεται μπροστά στην χρεοκοπία και οι συντάξεις του μειώνονται εκ νέου. Ο νεοσύστατος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφού μετατράπηκε στο χωνευτήρι όλων των ασφαλιστικών φορέων οδηγείται στον μαρασμό και την απαξίωση και στρέφει τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα. Οι τράπεζες σφίγγουν την θηλιά του δανεισμού στα λαϊκά στρώματα και στους αυτοαπασχολούμενους.

Σε αυτό το θολό τοπίο κοινωνικής αποσάθρωσης οι λογιστές φοροτεχνικοί καλούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Άλλωστε και στον δικό μας κλάδο ανοίγεται “πεδίο δόξης (κερδοφορίας!) λαμπρό” για τις μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίττα. Είναι γνωστό ότι εφορίες συγχωνεύονται ή καταργούνται. Παράλληλα , έχει ανατεθεί ήδη σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες η έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού καθώς και η είσπραξη φορολογικών εσόδων. Σταδιακά θα ανατίθενται – δηλαδή θα ιδιωτικοποιούνται – και άλλες οικονομικές και φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος. Οι μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες, εν μέσω κρίσης αυξάνουν τζίρους και αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με εξάμηνες συμβάσεις και μέχρι 400€ μισθό. Από την άλλη μεριά, πολλές μικρές επιχειρήσεις του κλάδου – λογιστικά γραφεία κλείνουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν στις συνθήκες του ανταγωνισμού που οξύνονται.
Τι έκαναν ο σύλλογος μας και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όλα τα προηγούμενα χρόνια για σένα, και πολύ περισσότερο, σήμερα που η κατάσταση χειροτέρεψε; Οι πλειοψηφίες που διοικούν και στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων κι ας παρίσταναν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους. Ευθυγραμμίστηκαν με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υλοποίησαν συνειδητά, καλλιέργησαν και καλλιεργούν αυταπάτες. Το Δ.Σ. του συλλόγου ολο το προηγούμενο διάστημα αντί να ενημερώνει να συσπειρώνει και να κινητοποιεί τους συναδέλφους ενάντια σε αυτήν την πολιτική, γινόταν ουρά της ΠΟΦΕΕ, κάνοντας ουσιαστικά τίποτα. Η συγκεκριμένη στάση του Δ.Σ. της ένωσης κατά τη γνώμη μας δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή. Διαμορφώνει ένα συλλογικό όργανο με τα μέλη του απλούς παρατηρητές δίχως να οργανώνει Γενικές Συνελεύσεις παρά μόνο όποτε είναι θεσμικά απαραίτητο (και όχι πάντα!) και όταν αυτές γίνονται – πάντα με την παρουσία της ΠΟΦΕΕ – εκφυλίζονται από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Δεν θέλει οι συνάδελφοι να παίρνουν μέρος σε μαζικές διαδικασίες – συνελεύσεις και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το πώς θα αντιδράσουν σε αυτήν την επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πολλοί συνάδελφοι δεν πληρώνουν συνδρομές και απείχαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση.

Συνάδελφοι είναι πλέον επιτακτική η αλλαγή πλεύσης της ομοσπονδίας μας και η ρήξη με το παθητικό παρελθόν. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό από ποτέ ότι χρειαζόμαστε αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων. Κι αυτή ας είναι η ανοιχτή πρόσκληση σε τίμιους αγωνιστές που επιθυμούν ο κλάδος να βάλει το δικό του λιθαράκι στον αγώνα όλου του λαού ενάντια στη βαρβαρότητα. Οραματιζόμαστε τον κλάδο των φοροτεχνών με την επιστημονική του γνώση πλάι στον βασανιζόμενο πλέον ελληνικό λαό, να αναδεικνύει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των τρικοματικής κυβερνητικής πολιτικής και την ποικιλόμορφα ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα του. Είναι τραγικό τα «φουσκωμένα φετινά εκκαθαριστικά και η απροθυμία των φορολογουμένων να προσέλθουν έγκαιρα στα γραφεία μας» να μνημονεύονται απλά και μόνο για να πατήσουμε πάνω τους για να αιτηθούμε νέας παράτασης.

Η λογική των συντεχνιών , η εξάντληση του κοινωνικού και συνδικαλιστικού μας ρόλου με τη συμμετοχή της ελίτ της διοίκησης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές όπου μέχρι τώρα λειτουργούμε ως λιβανιστήρι της εξουσίας, η ιδεοληψία ότι η κάστα των λογιστών μπορεί αποσπασματικά να σωθεί προασπίζοντας τα στενά της επαγγελματικά συμφέροντα, υποθηκεύουν από μόνα τους το μέλλον μας. Είναι ολοφάνερο ότι με αυτήν τη ρότα οι περισσότεροι από εμάς σε λίγα χρόνια θα οδηγηθούμε ως αυτοαπασχολούμενοι σε σταδιακό αφανισμό – ήδη φαίνονται τέτοια φαινόμενα και εδώ – θεατές της συγκεντροποίησης του κλάδου και εν γένει της ελληνικής οικονομίας. Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του βιομηχάνου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία, σε καλούμε να στηρίξεις με τη ψήφο σου στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Απλούστευση της δαιδαλώδους ασταθούς φορολογικής πολυνομίας. Φραγμός στην μετατόπιση υποχρεώσεων και ευθυνών που μέχρι τώρα επωμιζόταν ο κρατικός μηχανισμός στις πλάτες μας.
 • Επαναφορά της προϊσχύουσας διατύπωσης του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. Έκδοση των Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών με την είσπραξη των απαιτήσεών μας.
 • Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
 • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
 • Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
 • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.
 • Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση.
 • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
 • Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων.
 • Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.
 • Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.
 • Όχι στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.”

Σχολιάστε