My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ανακαλύπτουμε την αρχαία Μόρρυλο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, αναβαθμίζοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των περιοδικών / περιοδευουσών εκθέσεών της υλοποιεί για τις επόμενες 7 Πέμπτες στο χώρο παρουσίασης της έκθεσης “ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ” το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτουμε την αρχαία Μόρρυλο”.

Στο πρόγραμμα που διεξάγεται στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συμμετέχει για 4 Πέμπτες το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς και για τις επόμενες 3 το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με διαφορετικά τμήματα κάθε φορά.

Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς κυρίας Γεωργίας Στρατούλη και την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κυρίας Μαρίας Φαρμάκη, οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς αξιοποιώντας ανασκαφικά στοιχεία και επιγραφικά τεκμήρια συνέθεσαν πληροφορίες για τις παραγωγικές δυνατότητες, την πολεοδομική συγκρότηση, την πολιτειακή οργάνωση, τα ιερά και την λατρεία καθώς και τις ασχολίες των κατοίκων της αρχαίας Μορρύλου, της οποίας τα κατάλοιπα αναπτύσσονται σε χαμηλό λόφο 18 χλμ νότια από την πόλη του Κιλκίς, στην περιοχή της κοινότητας των Άνω Αποστόλων.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν μίας ώρας και συμμετείχαν 19 μαθητές και μαθήτριες. Συνοδός εκπαιδευτικός ήταν η φιλόλογος κ. Γιωτοπούλου Βασιλική. Τα παιδιά καλωσόρισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θ. Χριστοφορίδης.

Πρόσκληση

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς προσκαλούν τους/τις μαθητές/τριες του Γ4 της σχολικής χρονιάς 2020-2021 να παραβρεθούν στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, για να τους απονεμηθεί ειδικός έπαινος κοινωνικής προσφοράς. Η πράξη των μαθητών/τριών να προσφέρουν εργαστηριακό εξοπλισμό Χημείας στο σχολείο, με τα χρήματα του ταμείου του τμήματός τους αποτελεί έργο κοινωνικής προσφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

Σχολιάστε