My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ανακαίνιση κτιρίου διημέρευσης

Εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Διημέρευσης, ξεκίνησε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης χάρη σε δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και μέσω του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών ΑμεΑ του Κέντρου.

kks-kilkisΟι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν:

  • αντικατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων
  • αντικατάσταση δαπέδων:
  • θερμομόνωση του κτιρίου
  • αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού
  • μεταφορά το ανελκυστήρα και δημιουργία νέου κλιμακοστασίου
  • νέα ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση
  • αντικατάσταση κουζίνας
  • αντικατάσταση χώρων υγιεινής

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του φορέα, το 2015 τελειώνει με ευχάριστα νέα καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, με τη στήριξη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Σπίγκου, δέχθηκε να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανανέωση του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Συγχρόνως αναζητούνται και άλλοι τρόποι για την ανανέωση του συνολικού εξοπλισμού του Κέντρου.

Η επαφή του Κέντρου με το Ίδρυμα ξεκίνησε επί προεδρίας του Αντώνη Ναλμπάντη, στη συνέχεια με την Καλλισθένη Πάκα και τη δωρεά του λεωφορείου για τη μεταφορά των ωφελουμένων, ενώ επί προεδρίας της Ευθυμίας Καράμπαγλη το Ίδρυμα αποδέχτηκε το αίτημα για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Το κτίριο, σύμφωνα με το Γραφείο Κιλκίς της Γενικής Διεύθυνσης Εποικισμού Μακεδονίας, ήταν αρχικής ιδιοκτησίας του Αβραάμ Χαριτίδη ενώ περιήλθε στην ιδιοκτησία του Ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών Ν. Κιλκίς το 1929.Την περίοδο του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου και μέχρι την 27η Μαΐου 1950, το κτίριο επετάχθη για τις ανάγκες του 113 Τάγματος Εθνοφυλακής. Αργότερα στέγασε τις υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ, περίοδος με την οποία έχει κυρίως συνδεθεί η μνήμη των Κιλκισιωτών με το κτίριο. Σήμερα, μετά την κατάργηση των Νομαρχιών, ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα και από το 1994 στεγάζει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Εκτός από Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο ευχαριστεί το Δήμο Κιλκίς και τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση για την προσωρινή και ζεστή φιλοξενία των ωφελούμενων και του προσωπικού στους χώρους του ΚΔΑΠ. Επίσης τον Τατίδη Νικόλαο για τη διάθεση του αποθηκευτικού χώρου, τον κ. Θαμνίδη για τη μεταφορά του εξοπλισμού καθώς και το κατάστημα BoomCar για την τεχνική υποστήριξη.

Σχολιάστε