My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Αναιμικά επιχειρήματα

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Ακουγα προχθές στον «Αθήνα 9,84» τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκη, μετρημένο πολιτικό, να επιχειρηματολογεί για το θέμα των συχνοτήτων μ’ ένα σκεπτικό ελάχιστα πειστικό, ακόμη και για ανθρώπους που δεν συμμερίζονται την πολιτική της κυβέρνησης (ή είναι δίβουλοι) στο επίμαχο ζήτημα.

Τα περί ελεύθερης αγοράς, που πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να λύσει το πρόβλημα, δεν αντέχουν στην κριτική γιατί δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε οικονομική περιοχή, όπως ατυχώς ισχυρίστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκρίνοντας τις συχνότητες με τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια! Εχουμε να κάνουμε μ’ ένα δημόσιο αγαθό, για τη χρήση του οποίου ασφαλώς και πρέπει να έχει λόγο το κράτος.

Προσχηματική όμως είναι και η άποψη περί αντισυνταγματικότητας, όχι γιατί ορισμένοι ειδικοί (Μιχάλης Σταθόπουλος, Γιάννης Δρόσος, Ακρίτας Καϊδατζής) έχουν υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει στη ρύθμιση τέτοιου τύπου θέμα, αλλά επί της ουσίας και στο πολιτικό επίπεδο.

Δεν μπορείς να οχυρώνεσαι πίσω από το Σύνταγμα και να εγκαλείς για αυταρχισμό και δόλιες μεθοδεύσεις την κυβέρνηση, ενώ έχεις κακόφημο παρελθόν και συμπεριφέρεσαι σήμερα κατάφωρα αντιθεσμικά.

Ανέχτηκες για πολλά χρόνια την παραβίαση του Συντάγματος, δεν εφάρμοσες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν εισέπραξες τα οφειλόμενα από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, επέτρεψες τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις, δεν έλεγξες, όπως ήσουν υποχρεωμένος από τον νόμο, την οικονομική κατάσταση των εμπλεκομένων και αν ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και σήμερα ασκείς βέτο στη συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο, κατά τα άλλα, θέλεις να είναι το κυρίαρχο όργανο που θα αποφασίζει για όλα.

Και ενώ δεν έχεις κάνει αυτοκριτική για τα χοντρά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις σου, κουνάς με θράσος το δάχτυλο, υποδύεσαι τον υπερασπιστή της δημοκρατίας και της ελευθεροφωνίας και ενώνεις τη φωνή σου με τις άναρθρες κραυγές των εκπροσώπων της διαπλοκής, δίνοντας στον καθένα το δικαίωμα να σε κατηγορήσει για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ή, που ενδεχομένως είναι ακόμη χειρότερο, να υποψιαστεί ότι είσαι όμηρος συμφερόντων και ξεπληρώνεις γραμμάτια.

Ανάγωγα

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», άφησε αιχμές για πρώην συντρόφους του που υποδύονται τους αγρότες και μπουκάρουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (το διέψευσε κατηγορηματικά ο Π. Λαφαζάνης).

Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ανάμεσα σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν στη διάλυση της κομματικής συνέλευσης στο Μαντούδι ήταν στελέχη του ΚΚΕ και ένας υποψήφιος βουλευτής του ίδιου κόμματος.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Β. Μπούτας διέκοψε τη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι υπονομεύουν το κίνημα των αγροτών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος χαρακτήρισε τον Β. Μπούτα «κομματικό υπάλληλο». Σε καλό δρόμο είστε, συνεχίστε. Ο εχθρός είναι ανάμεσά σας.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε