My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αναβίωσε η “βόλτα” στην 21ης Ιουνίου

Θετικά σχόλια απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς να αναβιώσει τη θρυλική βόλτα στην 21η Ιουνίου. Μητέρες με καροτσάκια, οικογένειες, νέοι με τα ποδήλατά τους, ζευγάρια όλων των ηλικιών αγκαζέ, φίλοι και παρέες παιδιών, πέρασαν το περασμένο Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 από τον κεντρικό δρόμο της πόλης για μια διαφορετική βόλτα, για μια “Βόλτα… σαν άλλοτε”. Όπως αυτή που συνήθιζαν να κάνουν μέχρι τις αρχές του ’80 οι κάτοικοι του Κιλκίς. Όταν ακόμη η περαντζάδα στην 21η Ιουνίου αποτελούσε την κύρια έξοδο των Κιλκισιωτών -ελλείψει κέντρων διασκέδασης- καθώς επίσης και ευκαιρία γνωριμιών μεταξύ των δύο φύλων, φιλικών συναντήσεων και εκτενών συζητήσεων για την επικαιρότητα της κάθε εποχής.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής μέσα από τη νέα αυτή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ και της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, είναι να καταστεί και πάλι συνήθεια για τον σημερινό Κιλκισιώτη ο περίπατος στην 21η Ιουνίου, μια όμορφη και νέα συνήθεια, προερχόμενη όμως από τα γραφικά, παλιά χρόνια.

Η Βόλτα θα αναβιώνει κάθε Σάββατο για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από τις 7 το απόγευμα  έως τις 11 το βράδυ, από φανάρι σε φανάρι (από τη διασταύρωση των οδών 21ης Ιουνίου, 25ης Μαρτίου και Σόλωνος έως το φανάρι μπροστά από τη “Γωνία”).

Στην εναρκτήρια “Βόλτα… σαν άλλοτε” του Δήμου Κιλκίς, πέρα από τον περίπατο που ευχαριστήθηκαν με ηρεμία και χωρίς κίνηση στο δρόμο, οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν και σειρά δράσεων, όπως:

-Τις δημιουργικές και πανέμορφες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Τη δράση υλοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και ομάδα εθελοντών.

-Τις “Διαδρομές της Βιβλιοθήκης” από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Στελέχη της Δανειστικής Βιβλιοθήκης έστησαν πάγκους με βιβλία για όλες τις ηλικίες προκειμένου να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία.

-Το “Δέντρο των Ευχών” (κουκουναριά), στο οποίο αντηλλάγησαν ευχές και θετικές σκέψεις (κάποιος περαστικός γράφει μια ευχή και την κρεμάει στο δέντρο, και την ίδια στιγμή διαλέγει τη σκέψη κάποιου άλλου που την άφησε νωρίτερα).

-Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη έκθεση σκιτσογραφίας με τίτλο “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» που εντάσσεται στο πλαίσιο του κινήματος “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”. Στην έκθεση που έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη, φιλοξενούνται έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. κ.α.).

Ο Δήμος Κιλκίς για την επιτυχία της πρώτης “Βόλτας” αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν και τους εθελοντές που για μια ακόμη φορά έδωσαν το παρόν και τον καλύτερο τους εαυτό. καθώς και όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Ανανεώνοντας την πρόσκλησή του, καλεί τους Κιλκισιώτες να στηρίξουν τη νέα του πρωτοβουλία και εύχεται σε όλους καλή διασκέδαση και καλή… Βόλτα

Οι δράσεις που θα λάβουν χώρα το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 είναι οι εξής:

-Δημιουργικά, εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα τα άγρια ζώα για μικρά παιδιά από την μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση “Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ”. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν: “Οριγκάμι αρκούδας, λύκου και δέντρου”. Μέσα από μια απλή χαρτοτεχνία τα ̟παιδιά σχηματίζουν ένα οριγκάμι με θέμα την αρκούδα ή το λύκο ακολουθώντας απλές οδηγίες τσακίσματος του χαρτιού.

“Στολίδια και χαρούμενα αρκουδάκια” (κατασκευές από πηλό). Τα ̟παιδιά θα κατασκευάζουν με τον απολαυστικό στη χρήση του πηλό αρκουδάκια και στολίδια με θέμα την αρκούδα, το λύκο και τον ελληνικό ̟ποιμενικό.

“Το παζλ της καφέ αρκούδας” (ομαδικό παιχνίδι). Ένα ε̟πιδα̟πέζιο ̟παζλ ̟που σχηματίζουν τα ̟παιδιά στο φυσικό μέγεθος της αρκούδας και καθώς το ολοκληρώνουν λαμβάνουν οπτικές πληροφορίες για τη βιολογία και την οικολογία της καφέ αρκούδας.

-Οι δράσεις “Το δέντρο των ευχών” και η έκθεση σκιτσογραφίας με τίτλο “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» θα συνεχιστούν, ενώ θα λάβουν χώρα και άλλες μικρότερες, αλλά εξίσου διασκεδαστικές για όλες τις ηλικίες.

 Δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε