My Twitter Feed

21 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Επιτελικοί θράσους, συγκάλυψης» -

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

ΚΚΕ: Μη απάντηση για τις ελλείψεις -

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

“Το νερό υπό δημόσιο έλεγχο” -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Όχι στο έγκλημα με το νερό -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση Φραγγίδη με γυναίκες -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Παιονία: 24ωρη απεργία για το νερό -

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023

“Αντίο” Κυριακίδη σε …Κυριακίδη -

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή! -

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

Ανέμελος ξεκίνησα, με πρόστιμο επέστρεψα

Του Τάσου Παππά.


Αρκετές απορίες μού δημιουργήθηκαν παρακολουθώντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha. Αφήνω κατά μέρος τις λειψές απαντήσεις του σε ορισμένες ερωτήσεις, την έκπληξή μου γιατί δεν δέχθηκε ερωτήσεις για ορισμένα κρίσιμα θέματα της συγκυρίας, την αμηχανία του σχετικά με την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διασποράς των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και λέω να σταθώ στην κολοβή αυτοκριτική του για την «ποδηλατάδα» στην Πάρνηθα. Αναγνώρισε ότι ήταν λάθος η φωτογράφιση, όχι όμως η παρουσία του στην περιοχή, γιατί, όπως είπε (λίγες ώρες νωρίτερα το είχε πει και ο κ. Πέτσας), η άθληση επιτρέπεται εντός των ορίων του νομού.

Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω τη γραμμή του πρωθυπουργού. Λιακάδα χτες, καιρός καλός για χειμερινούς κολυμβητές, είπα να πάρω το αυτοκίνητό μου και να πάω για μια βουτιά στη Βουλιαγμένη. Η υπέροχη αυτή περιοχή είναι αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας μου, την Αμφιθέα. Μέχρι χτες φοβόμουνα να το τολμήσω για να μη φάω κανένα ξεγυριστό πρόστιμο.

Ομως, αφού ο πρωθυπουργός και ο κ. Πέτσας είπαν ότι εντός του νομού επιτρέπεται η άσκηση, ξεκίνησα. Στη λεωφόρο Αμφιθέας όλα πήγαν ρολόι. Μπήκα στην παραλιακή και λίγο πριν φτάσω στον προορισμό μου με σταμάτησαν αστυνομικοί. Ευγενέστατοι, οφείλω να το παραδεχτώ, καμία σχέση με τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη, φορούσαν μάσκες και από απόσταση ασφαλείας μού ζήτησαν το χαρτί εξόδου. Τους το έδειξα, αλλά μόλις είδαν το μαρκάρισμα στο σημείο έξι και τη διεύθυνσή μου, είπαν ότι έχω παραβιάσει την καραντίνα. Τους εξήγησα ότι πάω για μπάνιο, δηλαδή για σωματική άσκηση. Μου είπαν ότι κινούμαι μακριά από τον τόπο κατοικίας μου και είναι υποχρεωμένοι να μου κόψουν πρόστιμο.

Με προέτρεψαν να διαβάσω το σημείο έξι όπου μιλάει για «σύντομη μετακίνηση κοντά στην κατοικία μου» και μου θύμισαν την εντολή του κ. Χαρδαλιά ότι η άσκηση πρέπει να γίνεται κοντά στον τόπο κατοικίας. Τους απάντησα ότι «όντως το σημείο έξι είναι σαφές, πράγματι ο πολιτικός προϊστάμενός σας το έχει πει πολλές φορές, δεν το αμφισβητώ, αλλά ο προϊστάμενος του προϊσταμένου σας, δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας, πήγε για ποδήλατο στην Πάρνηθα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία του και χτες το βράδυ στη συνέντευξή του είπε ότι επιτρέπεται η άσκηση εντός του νομού και εγώ δεν έχω βγει έξω από τον Νομό Αττικής».

Κοιτάχτηκαν για λίγο, μου φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκαν, απομακρύνθηκαν, συζήτησαν, δεν μπόρεσα να ακούσω τι έλεγαν, ένας αστυνομικός πήγε στο περιπολικό, μίλησε με κάποιον στον ασύρματο, επέστρεψε, κάτι είπε στο συνάδελφό του και μου ανακοίνωσαν ότι δυστυχώς οι εντολές που έχουν είναι να μου κόψουν πρόστιμο. Στις ήπιες διαμαρτυρίες μου δεν απάντησαν. Δεν είχε νόημα να επιμείνω. Παρέλαβα την κλήση, έκανα αναστροφή στο πρώτο φανάρι και γύρισα στο σπίτι μου.

Λίγο μετά, μου τηλεφώνησε φίλος από την Πάτρα και μου είπε ότι, ύστερα από αυτό που δήλωσαν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την άσκηση εντός του νομού, αποφάσισε να πάει για σωματική άσκηση στην Ακράτα. Τον συμβούλευσα να μην το κάνει, γιατί, αν τον σταματήσουν, θα φάει πρόστιμο και του περιέγραψα τη σκηνή στην παραλιακή. Θύμωσε, άρχισε να φωνάζει και να με κατηγορεί επειδή δεν αντέδρασα δυναμικά: «Δεν έπρεπε να δεχτείς να παραλάβεις την κλήση, όφειλες να κάνεις σκηνή, να αντισταθείς, να μην πειθαρχήσεις». Ταπεινωμένος, ομολόγησα ότι δεν ήθελα να περάσω τη μέρα μου στη ΓΑΔΑ και να ψάχνω δικηγόρο. Η απάντησή του αποστομωτική: «Με κάτι δειλούς σαν εσένα βρίσκουν και κάνουν». Και πρόστιμο έφαγα και έναν φίλο έχασα.

ΥΓ.: Ολα τα παραπάνω είναι αποκύημα της ατίθασης φαντασίας μου. Θα μπορούσαν όμως να είχαν συμβεί με τη σύγχυση που επικρατεί στο στρατόπεδο των αρίστων.

Ανάγωγα

Το ακορντεόν είναι ένα μουσικό όργανο με πλήκτρα και φυσούνα. Eχει κι αυτό τον ίδιο μηχανισμό με το αρμόνιο, με τη διαφορά ότι είναι φορητό. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική της χώρας μας. Συνοδεύει κυρίως λαϊκές, ρεμπέτικες και δημοτικές ορχήστρες. Το ακορντεόν όμως που παίζουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, με το άνοιγμα-κλείσιμο της αγοράς, βγάζει εκνευριστικούς ήχους που θυμώνουν τους ακροατές. Φοβάμαι ότι σε λίγο αντί για χαρτούρα θα πέσουν λεμόνια στην ορχήστρα.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε