My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Ανάπτυξη δεν είναι οι μειώσεις μισθών”

“Ανάπτυξη για τη ΝΔ είναι οι μειώσεις μισθών και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων”, υπογράμμισε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μιλώντας χθες Πέμπτη στην Βουλή επί του νομοσχεδίου “Επενδύω στην Ελλάδα”.

Παράλληλα, η κ. Αγαθοπούλου πρόσθεσε: “Το δικό μας αναπτυξιακό μοντέλο δίνει βαρύτητα στη γνώση, την καινοτομία, την κοινωνική οικονομία και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τομείς που ευνοούν και τη γυναικεία εργασία και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα”.

Στην τοποθέτηση της στην ολομέλεια η κ. Αγαθοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι το παρόν αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι αναπτυξιακό μόνο στον τίτλο, καθώς θυμίζει σε πολλά τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ και του φανατικότερου οπαδού των μνημονίων, του κ. Γεωργιάδη.

Επίσης, παρότι η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει την ΓΓ Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΘΙ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με την ΝΔ η ισότητα των φύλων περνά μόνο μέσα από την εργασιακή ισότητα, ο κ. Βρούτσης δεν έχει κάνει καμία αναφορά αυτούς τους τρεισήμισι μήνες για το πως θα προωθήσει την εργασιακή ισότητα.

Σε ένα νομοσχέδιο που έχει έντονο το άρωμα του δευτέρου μνημονίου σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η κ. Αγαθοπούλου «Εδώ κ. Βρούτση, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια σας λέγοντας ότι η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι αριθμοί επίσης. Και η πραγματικότητα λέει ότι τον Μάιο του 2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνησή σας η ανεργία ήταν στο 23,6% και την εκτοξεύσατε στο 27% μέχρι τον Γενάρη του 2015. Ενώ εμείς τον Ιούλιο του 2019 σας την παραδώσαμε στο 17%, έχοντας δημιουργήσει σε 4 χρόνια 450.000 νέες θέσεις εργασίας. Και η γυναικεία ανεργία μειώθηκε από το 32% στο 20% αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά μέσα από ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που έδινε βαρύτητα στη γνώση, στην καινοτομία και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τομείς που ευνοούν τη γυναικεία εργασία και επιχειρηματικότητα, αλλά έδινε επίσης βαρύτητα και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων…»

Κλείνοντας την ομιλία της προκάλεσε τον Υπουργό Εργασίας να φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα νομοσχέδιο με πραγματικά φιλεργατικό πρόσημο και με θετικά μέτρα και θετικές δράσεις υπέρ της γυναικείας απασχόλησης.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση της κ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε