My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

«Αλλοιώνoυν τον χαρακτήρα ΝΔ»

Ο Σάββας Τσιτουρίδης και άλλοι πέντε πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, με νέα κοινή δήλωσή τους «για φαινόμενα σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων», ασκούν αυστηρή κριτική σε κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα, κατηγορώντας την «ομάδα του Μαξίμου» ότι «αλλοιώνει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ».

Η δήλωση των

  • Κρινιώς Κανελλοπούλου, π. Βουλευτού
  • Χρήστου Ζώη, π. Υπουργού
  • Άρη Σπηλιωτόπουλου, π. Υπουργού
  • Νίκου Σταυρογιάννη, π. Βουλευτού και Δημάρχου Λαμίας
  • Σάββα Τσιτουρίδη, π. Υπουργού
  • Ευάγγελου Αντώναρου, π. Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Έχει ως εξής:

«Πολιτεύτρια της ΝΔ, επιλογή και εκλεκτή της «νέας τάξης» πραγμάτων, με σχόλια της εργαλειοποιεί το γυναικείο σώμα για να είναι αρεστό και θελκτικό!

Βουλευτής του ίδιου κόμματος υπερασπίζεται το πατρικό δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων ακόμη και γι’ αυτούς που βιαιοπραγούν στις συζύγους τους.

Με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο το δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων διαζευγμένων γονέων βρίθει αστοχιών, ποσοτικοποιείται κατά τρόπο αόριστο και επιμερίζεται σε βάρος του συμφέροντος και του ποιοτικού χρόνου των παιδιών.

Τα παραπάνω «επεισόδια» είναι πολλά για ένα διάστημα λίγων εβδομάδων για να είναι απλά ατυχή ή συμπτωματικά γεγονότα σε μια παράταξη που διαχρονικά εξέφραζε τον φιλελευθερισμό . Και είναι ενδεικτικά μιας τωρινής υποκριτικής διγλωσσίας που κλείνοντας το μάτι σε σεξιστικά, φαλλοκρατικά και ακροσυντηρητικά ακροατήρια διολισθαίνει σε «τραμπικά» μονοπάτια, μακριά από το πνεύμα και τις πρακτικές, καθώς και από την ιδεολογική, πνευματική και ηθική κληρονομιά της παράταξης.

Δηλώσεις, απόψεις και στάσεις που προωθούν το σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις και απορρίπτουν τη διαφορετικότητα και την ανοχή δεν είναι απλά αναχρονιστικές και γελοίες. Είναι και επικίνδυνες, αλλά και παράνομες, αφού παραβιάζουν τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί εσωτερικό και άμεσα εφαρμοζόμενο δίκαιο τόσο στην χώρα μας όσο και στα άλλα κράτη της Ένωσης.

Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία στην ομάδα του Μαξίμου, που αλλοιώνει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ, πρέπει να γίνουν κατανοητές ορισμένες αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα μιας φιλελεύθερης ουμανιστικής ιδεολογίας. Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του ανάλογα με ταιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματά του και όχι ανάλογα με το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εξωτερική του εμφάνιση ή την ηλικία του. Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει και να επιλέγει την ταυτότητα και την εμφάνισή του ελεύθερα και αβίαστα. Με τρίχες ή χωρίς, με σημάδια ή ραγάδες, με τακούνια ή χωρίς, με κυτταρίτιδα ή χωρίς, με κοιλιακούς ή χωρίς, με λίπος ή χωρίς το σώμα μας μας ανήκει, είναι επιλογή μας και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Κάθε αντίθετη άποψη με τα παραπάνω δεν εκθέτει απλά όσους την προβάλλουν. Εκθέτει πρωτίστως όσους επιλέγουν ή ανέχονται πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση ως την ηγεσία, που ασχημονούν παραβιάζοντας αρχές και αξίες μιας παράταξης που διαχρονικά συνέβαλλε στη προώθηση φιλελεύθερων και ουμανιστικών αρχών.»

Σχολιάστε