My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αλληλεγγύη Πόντιων φοιτητών

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία κάλεσε πριν λίγες μέρες τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου του να βοηθήσουν και αυτά με αυτά με τη σειρά τους συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρούχα και είδη ατομικής υγιεινής.

trofimaΗ ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν τα μέλη του Συλλόγου. Έτσι, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο συγκεντρώθηκε στο Σύλλογο και μεταφέρθηκε με προσωπική φροντίδα των φοιτητών στους χώρους όπου είχαν μεταφερθεί οι Σύριοι πρόσφυγες στην Ειδομένη Κιλκίς.

Ως Πόντιοι, έχοντας ακούσει τις ιστορίες των προγόνων μας για τον ξεριζωμό και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η προσφυγιά, ευαισθητοποιούμαστε βοηθώντας τους συνανθρώπους μας.

Μόνον αλληλέγγυος αντέχεται ο κόσμος.

Είναι πια επιβεβλημένη η εύρεση άμεσης Ευρωπαϊκής λύσης. Είναι επιβεβλημένη η επανεξέταση του κανονισμού του Δουβλίνου, που εγκλωβίζει στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου πρόσφυγες που δεν επιθυμούν να μείνουν σε αυτές. Να δοθεί παράταση ζωής στους συνανθρώπους μας. Να υπάρξει μέριμνα για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Κανένας άνθρωπος να μην αναγκάζεται να ζήσει έτσι.

Πηγή: epontos.blogspot.gr – www.e-Pontos.gr

Σχολιάστε