My Twitter Feed

15 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νομιμοποίηση κατάργησης 8ωρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα του 3ημέρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Στοπ στα πλαστικά με Σταραμάκι! -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

“ΝΔ: Επιστροφή στο παρελθόν” -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Η μαρτυρία ενός Κιλκισιώτη -

Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ύμνοι Γεωργαντά για Αστυνομία -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Από πορτοκαλί γίναμε κίτρινοι! -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Αλλαγή ρότας

Της Βούλας Κεχαγιά.


Αν κάτι φανέρωσε η πρόσφατη πρωθυπουργική συνέντευξη στη ΔΕΘ είναι πως από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο πρέπει να ανησυχεί το ΚΙΝΑΛ παρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κινούνται σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους, απευθύνονται σε άλλα κοινά. Η Πειραιώς όμως εμφανίζεται με μια ακλόνητη αυτοπεποίθηση ότι ακόμη και τώρα μπορεί να αντλήσει μεγάλο κομμάτι της εκλογικής βάσης της Χαριλάου Τρικούπη. Οι μετρήσεις δείχνουν πως τμήμα των ψηφοφόρων της αποδέχεται το μοντέλο της νέας διακυβέρνησης.

Κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε με σαφήνεια ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου (κατάργηση της απλής αναλογικής) ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως των επιλογών του Κινήματος Αλλαγής. Εάν η πρότασή του αποσπάσει 200 ψήφους έχει καλώς, εάν όχι, διπλές εκλογές. Επομένως, οι πληροφορίες πως το ΚΙΝΑΛ θα σκοντάψει σε εσωτερικές αντιρρήσεις, από την πλευρά Παπανδρέου, ακόμη κι αν θέλει να συναινέσει στον νέο εκλογικό νόμο, ενδεχομένως να μην αποδειχθούν καθοριστικές με τη μορφή των γεγονότων. Εφόσον ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρήσει ότι οι συνθήκες τον ευνοούν μπορεί να προκηρύξει εκλογές σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το ΚΙΝΑΛ και πάλι δεν θα μπορεί να έχει ρυθμιστικό ρόλο.

Το πλαίσιο που διαμορφώνεται έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η νέα κυβέρνηση τής γύρισε την πλάτη στις προτάσεις της για το πανεπιστημιακό άσυλο. Τώρα διαμηνύει ότι και χωρίς το κόμμα της κυρίας Γεννηματά μπορεί να προχωρήσει, χωρίς να χρειάζονται καν συμβιβασμοί για συναινέσεις.

Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει αλλαγή πορείας. Πριν από λίγες ημέρες το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση για τα εργασιακά και τις επερχόμενες αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις κατακεραυνώνοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η είδηση δεν ήταν αυτή, αλλά η διαπίστωση πως για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό η Χαριλάου Τρικούπη δεν έβαλε τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

Κάποιοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως ήρθε η ώρα το ΚΙΝΑΛ να αρχίσει να βάζει νερό στο κρασί του σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολο, εάν σκεφθεί κανείς πως η κυρία Γεννηματά δείχνει πως έχει προσωπικά θέματα με τον κ. Τσίπρα. Από την άλλη, ακόμη κι αν ταυτιστεί με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, είναι άγνωστο εάν η Δεξιά θα επιδιώξει τη στήριξη της τρίτης πολιτικής δύναμης. Ιδίως εάν έχει αποφασίσει να μην κάνει κεντροαριστερή επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε