My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑλλάΖΩ τις κεραίες τηλεφωνίας

keraiaΤην άμεση κατάργηση των μεγάλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και την αντικατάσταση τους με κεραίες μικρότερης ισχύος, καθώς και τη άμεση λήψη των μέτρων που προτείνονται στο αίτημα των κατοίκων, από την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, ζητά ο συνδυασμός Αλλά…ΖΩ.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής ΑΛΛΑ…ΖΩ, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς η προτεραιότητα στον άνθρωπο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με πρωταρχικό τομέα το περιβάλλον, αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες του προγράμματος μας. Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα που τέθηκε από το Σύλλογο Γονέων κ Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού σχολείου αλλά και από κατοίκους της περιοχής, αναφέρουμε τα εξής:

-Ως δημοτική παράταξη δε θα κρυφτούμε πίσω από καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που νομιμοποιεί περιβαλλοντικά εγκλήματα. Οι διοικήσεις αποδεικνύονται ανίκανες – και μάλλον απρόθυμες – να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά στο πραγματικό τους μέγεθος. Γνωρίζουμε ότι οι κεραίες λειτουργούν νόμιμα. Έχουμε όμως την πεποίθηση ότι η υφιστάμενη νομολογία σε αυτό (όπως και σε άλλα) ζητήματα εξυπηρετεί τις εταιρίες και δε διασφαλίζει την υγεία των πολιτών.

-Θα απαιτήσουμε την άμεση κατάργηση των μεγάλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και την αντικατάσταση τους με κεραίες μικρότερης ισχύος, διάσπαρτες στο πολεοδομικό συγκρότημα, που δε θα εκπέμπουν σε μεγαλύτερη ισχύ από 0,1 μW /cm2 που θεωρείται σήμερα ασφαλής. Με τον τρόπο αυτό αφενός δε μεταφέρεται το πρόβλημα από μια περιοχή στην άλλη, αφετέρου δίνεται μια πιο ασφαλής λύση για όλους τους κατοίκους. Επιπρόσθετα στο δικό μας προγραμματισμό περιλαμβάνεται και τακτικός έλεγχος του μεγέθους ακτινοβολίας των κεραιών σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς.

-Ελπίζουμε τα μέτρα που προτείνονται στο αίτημα των κατοίκων να ληφθούν άμεσα από την υφιστάμενη Δημοτική αρχή. Αν όχι, είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε μέχρι την οριστική απομάκρυνση των κεραιών.

Επιπλέον με το παρόν, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στη συμπεριφορά που εισέπραξαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 9ης Απριλίου:

Ο κ. Τσαντάκης της δημοτικής αρχής, προφανώς δεν έχει υπ’ όψιν του ότι οφείλει να είναι δίπλα στον δημότη και όχι απέναντι του. Καθώς, απευθυνόμενος απαξιωτικά στην εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων την ρώτησε, αν οι ίδιοι οι γονείς που πρόσφατα συμμετείχαν στην ίδρυση της βιβλιοθήκης του 9ου Δημοτικού Σχολείου, έκαναν χρήση της βαφής και επέλεξαν να τοποθετήσουν τις κουρτίνες που τώρα εισηγούνται του δημοτικού συμβουλίου. Συνεχίζοντας την απαξιωτική του αυτή στάση, είπε …αυτός ο σύλλογος γονέων του 9ου επιδεικνύει πολύ ιδιαίτερη ευαισθησία, αφού τόσα χρόνια που υπάρχει το σχολείο εκεί, άλλοι σύλλογοι δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.. !!! θεωρώντας ότι το πρόβλημα θα υπήρχε μόνο αν είχαμε και κρούσματα ασθενειών! Πρόσθεσε ακόμη ότι η δημοτική αρχή δρομολογεί το ζήτημα τα τελευταία 3,5 χρόνια (!) και ότι αν ο Δήμος αναλάβει τις επεμβάσεις που ζητούνται, αυτές θα γίνουν στους δημοτικούς χώρους, ενώ οι κάτοικοι της γύρω περιοχής θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους τις επεμβάσεις στα σπίτια τους!

Παίρνοντας το λόγο ο πρώην δήμαρχος κ. Τερζίδης εξάντλησε τη δράση της δικής του θητείας επί του θέματος, λέγοντας πως επί εποχής του καλέστηκαν ειδικοί του Δημόκριτου και έγινε μέτρηση τις οποίας τα δεδομένα υπάρχουν στα αρχεία του Δήμου.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Φαχουρίδης, αναρωτήθηκε αν κανείς σε αυτό το συμβούλιο δε θυμάται ότι η υπόθεση έχει χρόνια και αποτελεί όχληση από όλους τους προηγούμενους συλλόγους γονέων του σχολείου και κατοίκων της περιοχής. Τόνισε ότι δεν υπάρχει μόνο το 9ο δημοτικό εκεί αλλά και το ειδικό σχολείο, το ΙΚΑ, το Νοσοκομείο και πληθώρα κατοικιών που δεν υπήρχαν εκεί όταν δόθηκε η άδεια του σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Πρότεινε απομάκρυνση της εν λόγω κεραίας από το σημείο εκείνο. Το ίδιο συμμερίστηκε και ο κ. Αμανατίδης της δημοτικής αρχής.

Ουσιαστική απάντηση και θέση δε δόθηκε, παρά αφέθηκε να πλανάται η διάθεση για περαιτέρω δρομολόγηση… Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι στην εν λόγω βάση προστίθενται συστηματικά νέες κεραίες, αλλά και ούτε στο περιστατικό των καμουφλαρισμένων κεραιών επί της 21ης Ιουνίου 250.

Θεωρούμε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει μία δημοτική αρχή, γι αυτό άλλωστε εκλέγεται, είναι να λειτουργήσει με βάση την αρχή της διαφύλαξης της υγείας των δημοτών και δη όταν πρόκειται για παιδιά, χωρίς να χρονοτριβεί εις βάρος της υγείας των πολιτών.

 ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.”

Σχολιάστε