My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

ΑλλάΖΩ για κοινωνικές δομές

Η  Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά…ΖΩ, έχει  ως πρωταρχικό στόχο την διατήρηση και υπεράσπιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και την απαίτηση των θεσμοθετημένων συνταγματικά πόρων της.

allazoΘα σταθούμε ενάντια στην  εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, την εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Διαπιστώσαμε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς που ασκούν κοινωνική πολιτική από την Διεύθυνση Κοινωνική Προστασίας και Παιδείας ως τους διάφορους θεσμούς του ΚΔΕΚ, εξυπηρετούν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, άνεργες γυναίκες κλπ) και παντού υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Εξαιτίας των μεγάλων αναγκών των ωφελούμενων, των δεσμών που αναπτύσσονται μεταξύ ωφελούμενων και εργαζομένων, των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζονται ως υπηρεσίες και πρωτίστως allazo1εξαιτίας του ότι η σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, υποστηρίζουμε ότι οι θεσμοί όπως ΒσΣ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμΕΑ, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Επιχείρησης πρέπει να αποτελέσουν μόνιμες δομές και διευθύνσεις του Δήμου και όχι να λειτουργούν ευκαιριακά με απλήρωτους υπαλλήλους και με την αγωνία του πότε και του εάν θα βγει το επόμενο πρόγραμμα.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι οι δομές αυτές να γίνουν μόνιμες δομές του Δήμου και να ενταχθούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις. Ως που να επιτευχθεί ο στόχος δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Σχετικά με τις ΚοινΣΕπ  υποστηρίζουμε το εγχείρημα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ως μέσο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά είμαστε σθεναρά αντίθετοι όταν χρησιμοποιείτε ως δούρειος ίππος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με αποκλειστικό στόχο τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, τη μεταβίβαση αυτών στον ιδιωτικό τομέα και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δελτίο τύπου από ΑλλάΖΩ

Σχολιάστε